Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    јас кога имав инфекција на очите ми беа потечени капаците ама не ме болеше глава подобро оди на очно и провери знам јас кога бев на очно еден човек имаше така ради окото го болеше цела глава и му кажаа дека има воспаление не е дека сеа сакам да те заплашувам можеби не е тоа СИГУРНО НЕ Е ТОА ама сепак најубаво е да појдеш на очно ако до толку многу те боли

2. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    е баш сум срекна ми помина денес, не било ништо страшно :rofl:
    сепак фала
    позд

3. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    здраво на сите редовно ги цитам сите васи постови но сега сакам да прасам несто се наогам во лош период ни малку пријатен, во последно време чуствувам вртоглавици кој се краткотрајни но почести и боцканје во срцето, дали е можно да е од тоа сто сум постојано напната или пак се работи за некоја болест, се спремам да одам на лекар да направам крвна слика и ехг но многу ми е страв имам мало детенце и се пласам да не е нешто сериозно, ви благодарам однапред на сите сто процитавте ве сакамммм

4. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Во последно време многу лесно настинувам ама не некоја голема настинка туку од време на време имам симптоми и за кратко поминува а не излегувам многу на ладното,топло се облекувам,секој ден пијам чај...Исто од пред неколку месеци имам дијареа,бев на доктор ми препиша апчиња и одвреме навреме поминува ама пак се враќа.Стомакот ме заболува и имам многу бело прање.Што би можело да биде?

5. zlatnaa

zlatnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    57
    Луѓе ми се случува нешто чудно : во последно време неможам убаво да се издишувам, некако тешко ми е а тоа почна откако си дојдов дома одделна сум од дечко ми 2 недели (инаку од различен град сме ) дали сум многу заљубена или пак нешто друго е :) Ви се случило ли некогаш нешто такво ??

6. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Дијареа неколку месеци ?!?! Испитај желудник под хитно можеби станува збор за некоја бактерија, гастритис...испитај измет-Копро. Настинки те фаќаат затоа што ти е ослабнат имунитетот
    Бело прање, кандида, инфекција....направи ПАП или консултирај се со гинеколог

7. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Ова што го пишуваш воопшто не е наивно. Постои дијареа поврзана со упорна кандида, што значи за да се излечи дијарејата треба да се излечи кандидата. Белото прање е исто последица од кандидата. Прво провери си тоа, значи, прво на гинеколог. А вака на купче симптомите може да се од повеќе работи, затоа почни да елиминираш една по една со одење на соодветен лекар.

8. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Девојки, денес имам прв ден менструација, стомакот ме боли ужасно многу, не знам поќе шо да прам, се напив и апче не помага и не помага, ужасни болки имам, а и повраќам :puke: :doh:
    Не знам поќе шо да напраам, Anyone?

9. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    За болките во стомакот можеш да се напиеш Витамин Б6.
    А ако повраќаш мислам мора да одиш во болница...Ова не е играчка :!:

Инаку јас сакав да прашам за сува кашлица...Многу кашлам во последно врме,бев веќе три пати во болница и докторката ми рече дека не ми е ништо...А и носот ми тече :?:
    Од оваа кашлица не можам да спијам :!:

10. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Си пробала да пиеш сируп Хербион?? Мене ми помага колку-толку, а не е ни гаден за пиење, некад пијам поише од што треба, благ е така, ко сокче :D

11. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Пред некое време пиев еден сируп...Ама еве пак се појави кашлицата :?:
    Не ми се оди пак во болница бидејки таа докторка само вели ништо не ти е...Топли чаеви,супи и бла бла...Не дека не пијам....Жената нема поима колку супи,чаеви и топли сокови испив :puke:

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Цаци, а да си купиш Стрепсилс?
    Или пак Септолете.
    Ќе ти го опуштат грлото, ваљда нема да кашлаш толку. :?:

Ади, наполни си термофор или едно шише со врела вода, замотај го во крпа и стави го на јајниците да ти ги опушти. Ќе те затопли и ќе се намалат болките.
    Обавезно свари си чај, било од камилица, нане, било каква билка.
    Ако имаш Алталекс капки, стави си во чајот, обично се препорачуваат за проблеми со стомакот, јас си ги користам и при менструални болки.
    Напиј се и некое апче, јас преферирам Аналгин, бидејќи Кафетин менструал ми се тапа.

Mене ова ми е маршутата секој месец, имам ужасни болки, ама овие ме враќаат во живот некако. :)

На Adi888 и Cacy им се допаѓа ова.
  13. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    а да си појдеш на лекар да ти стават инекција?барем ке се смириш така, и ке ти поминат болките, јас имам примано инекција кога сум имала огромни неиздржливи болки :( а може да повракаш и од апчињата, не ти ги поднесува желудникот сигурно...

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Maja34

Maja34 Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    :(

Епа вака :) На лицето имав едно мало мало точкиче, и помислив дека е херпес.Му ставив паста за да се исуши,но ништо.Ми се прошири многу ! Значи премногу!Ми беше црвено,а сега ми стана жолто,и целото е како корупки.Мислам дека тоа значи дека ми поминува но не сум сигурна.Да не знае некој што да му ставам?

15. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752

закажи преглед на кожен лекар
    треба доктор да те прегледа

16. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349

Престани да го чепкаш и фаќаш. Мене повеќе ми звучи како импетиго отколку херпес, оти очигледно знаеш како херпес се однесува а ова не ти личи така. Доколку прстите ти налетаат на корупките, измиј си ги рацете со сапун и топла вода, за да не го пренесеш по другите делови од телото. Ако е импетиго е многу преносливо. И ништо не му ставај, туку правец на лекар, може ти требаат и антибиотици.

17. Podarok

Podarok Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    76
    Девојки сакам и ваше мислење.Имам циста на десниот максиларен синус што сеуште не е извадена.А имам и осмица заб кој сакам утре да го извадам при бидејќи ми прави проблемии се наоѓа на десната страна.Што мислите дали е ризично да го извадам забот???Кога требаше првиот пат да го вадам,таа што требаше да ми го извади,рече па незнам јас.И уште нешто која е добра докторка или доктор на клиника за вадење заби? :?:

18. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.446
    Допаѓања:
    22.878
    А нели синусите се наоѓаат над 6ките и двата заби пред неа? Јас така знам. 8цата е многу назад, на крајот на вилицата е, така да мислам дека не би требало да имаш проблеми.
    А јас да прашам нешто сега, што да правам за да ми помине што побргу настинкава? Пијам чаеви, Фервекс по 3пати на ден, јадам овошје. Ама целата сум затната, носот ми тече ко вода, и нон стоп кивам. Матичната ми рече не требало антибиотици, немам ништо на градите, само во пределот нос-грло.

19. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Убаво да се стоплиш и наспиеш. Што и да се напиеш, ако не одмориш убаво е џабе. Напиј се чаеви, течности, фервекси и одма во кревет на спиење :)

20. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    имам чуден проблем, а тоа е болка при местење на коста, најмногу ме боли на темето но и од страните околу ушите, некаде прочитав дека е заради опаѓање на коса, но јас тој проблeм фала Богу го немам, што би можело да биде? :worried: