Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    16.509
    Мене цело лето ми е затнат носот, ретко да дишам преку двете ноздри како што треба, само ако имам спреј ставено. Цело лето прскам септаназал(знам дека не треба и после долго користење симптомите се влошуваат, но некогаш не можам да дишам воопшто преку носот), а сега земав линаз - хипертоночен раствор ама немам некое подобрување. Секое лето го имам истиот проблем, сум била и на доктор, не ми помогна ништо, секое лето е истата песна.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.307
    имаш ли девијација на нос внатрешно,јас имам и од тоа кога бев малечка имав чести главоболки ради слаб довод на кислород,а сега имам и од синусите,порано бев редовно со капки за нос,последниве години гледам да избегнувам колку е возможно

На Majra му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    16.509
    Сум била на доктор, не ми спомна дека имам таков проблем. Претежно летно време го имам овој проблем, а зимно време не.

4. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    182
    Zdravo zenski, Vi baram sovet zatoa sto ne znam kaj da se obratam veke. Dali nekoj imal streptokoka B i enterokoka, i kako gi izlecil?
    Sakame da imame bebence so maz mi no ete od ovie bakterii veke 8 meseci nemozam da se izlecam. Maz mi negativen na brisevite, odnosi so zastita. Pred edna godina imav ureaplazma i mikoplazma, bev bremena za zal vo 8 nedela imav spontan abortus, neznaejki deka gi imam ovie bakterii. Gi izleciv i posle niv fativ streptokoka koja nikako nemozam da ja izlecam. Bev na razni doktori, piev Amoxiclav, amoxicilin, ciprofloxacin, cefpodoxim, floamicin, vibramicin, doxicilin... me otrua so apcinja nisto ne ja unistuva ne pomaga... dali nekoj se soocil so vakov problem,? Izvinete na dolgiot post, Vi blagodaram.

На Irinkka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    понекогаш навечер кога ќе легнам со опуштени мускули чувствувам како вибрации во вена на ногата, некогаш лева некогаш десна и тоа само 4-5 секудни. Може да се повтори 3-4-5 пати едно по друго и кога ќе ја размрдам ногата поминува. Не ме боли, немам оток, ништо немам освен чудно чувство како струја и вибрација. Има простор за паника?

6. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    16.509
    Нема и мене ми е така. Многу се исплашив на почетокот кога првпат почувствував. Обично се јавува кај анксиозни лица, премногу консумирање кофеин, стрес.

На -црноока- му/ѝ се допаѓа ова.
  7. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Воопшто не пијам кафе, ниту цигари пушам... може од залегнатост периодов малку по жештиниве :smirk: и тебе ти поминува веднаш штом ја растресеш/истегнеш ногата и како ништо да не било? Преку ден не сум осетила само навечер...

8. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    16.509
    Да само навечер чувствувам кога ќе легнам да спијам. Па зависи некогаш поминува, некогаш ми трае подолго. Првпат приметив пред едно 5, 6 год сигурно, кога бев многу анксиозна и под стрес и многу бев исплашена да не е нешто сериозно. Земи магнезиум пред спиење ќе ти помогне да ти се опуштат мускулите и нервите.

На -црноока- му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Trnoruskaaa

Trnoruskaaa Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    19
    na mene taka mi ostana mi rekoa posledica od covid pa koristam mast za egzema kako sto ti predlozila clenkata drugo resenie ne najdov samo izbegavaj tie tecnosti za dezinfekcija drugo nekoj ako znae nesto sto bi pomognalo neka ne izvestuva :)

10. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    @edna_malecka @Trnoruskaaa
    Мене ова кафената ми помогна + бетаметазон + крем со уреа за раце од ДМ... медицински сапун без мириси хемикалии
    8919E687-D052-4A5C-AE9B-089772CFA2C6.jpeg

11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.782
    Допаѓања:
    11.235
    Од лошо спиење и држење на телото е. Јас така без памет останав, поради лош кревет, ми дадоа гел да мачкам за една недела помина. Јас не можев ниту да се свиткам, ниту воздух убаво да земам.

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.782
    Допаѓања:
    11.235
    Пишав и во неколку теми, мозок не ми работи што може за енергија после повраќање да се користи и јаде? Малаксаност има голема.
    Алвоген пие друго не ми текнува што можеше, за силата да се поврати.

13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Некои мултивитамини нека зима и многу течности

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.782
    Допаѓања:
    11.235
    Тоа веќе зема витамини и течности, благодарам

15. LittleZuzu

LittleZuzu Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2022
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    280
    Имаше некој спреј или прашок за побрзо да зарасне рана, знаете како се вика?

На Kumanovkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.610
    Виоплекс

На LittleZuzu му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    9.263
    Виоплекс или оксикорт спреј, прашок банеоцин. Сите слични

На LittleZuzu му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    368
    Женски дали имате искуство со Дефендил таблетите за возрасни за кревање имунитет или од што сте задоволни?
    Имено во бременост бред 6м прележав ковид,имав многу тежок царски пораѓај проследен со интрахоспитални инфекции,па излезе за прв пат и хпв на пап и сега пак ковид.Морам да јачам имунитет под итно,крш сум

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.782
    Допаѓања:
    11.235
    Земај од витамини Ц, Д, омега и магнезиум и гелот од алое вера јас го земам од Зегин. Секако многу овошје и зеленчук. Цеди сокови лимони, цитрон, портокали.

На SarChee му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    368
    Фала,зедов алое од натура терапи.Вит ц и магнезиум пијам.Ама нешто плус да земам имуностимулатор заради цела состојба