Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    9.263
    Добар е дефендил, го препорачувам за кревање на имунитетот.

На SarChee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.970
    Допаѓања:
    15.994
    Ковид е, не е ковид?
    3 дена веќе ми течи нос, затната сум, грло не боли.
    Домашна терапија :
    Стрепсилс темно сини
    Спреј за грло Халсепт
    Septanazal за затнат нос
    Чај
    Смути секој ден (кајсија, портокал, чиа семе, овесни снегулки, аронија).
    Уште пред да ми биде вака пијам смути секој ден.

Во паника сум дали е корона или не...
    Утре да земам тест ако не и дирек кај матичната.

Некој со слични симптоми?

3. LittleZuzu

LittleZuzu Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2022
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    280
    Не е корона, од корона носот не е затнат ниту тече, обична настинка е

На Kumanovkaa и GirlLove им се допаѓа ова.
  4. FedoraFedora

FedoraFedora Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    49
    Da ve prasam ..procitav vo eden post ste pravele irigorafija na privatno..vo koja bolnica e toa? I kolku cini

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Не правевме приватно, државно му направија 2 пати на Радиологија на синчето (тогаш беше 3г).

6. FedoraFedora

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    49
    Dali ima podgotovkq za toj pregled I kolku trae..mislam podgotovka vo ishrana nekolku dena odnapred

Kako go resivte problemot so krvta vo stolicata ..se sredi li..

Последна измена од модератор: 31 јули 2022
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Има подготовка да, точно не ми текнува како беше. Диета неколку дена, па без јадење после 18,19ч и со некоја течност прочистување. Кај него не се испразниле убаво цревата првото снимање и се на ново пак диета, гладување, течност, па и клизма на детска клиника со црево и го снимаа вториот пат успешно. Во тек на снимањето се полни дебелото црево со бариум. Инаку 2ипол год имаше крварења, 100 испитувања и не дојдовме до никаква дијагноза. На 4г од нигде никаде си прекина крварењето и 3 год нема, сега е он 7. Но сеуште си има повремени болки во стомачето. Правиме контроли на столицата, контроли за глутен бидејќи е со Ген за целијакија.

8. FedoraFedora

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    49
    Lele siroto dete xe izmacilo..neka mu pominuva samo I so lesno
    Ke vidam jas sto ke pravam

9. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Ве молам итно кажете ми како стои сега короната? Полесно ли се прележува и за колку дена отприлика? Дали е пак 15 дена како претходно симптоми главоболка и температура 38.5.

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.782
    Допаѓања:
    11.235
    Татко ми еден ден малаксаност, кашлање и болки во грло, а мајка ми помина многу лошо, јака главоболка, со повраќање два дена, мораше инфузија да прима, малаксаност 7 дена, а веќе две недели кашла. Се зависи од имунитет.
    Инаку блиска моја медицинско лице, ми кажа дека сега трае кај повеќето до 7 дена ама со можност пак да се заразиш за 15 дена. Лесно и брзо пренослив.Сега најчесто е без температура.

11. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.610
    Дали некој пиел Селеногин и има ли дејство?

12. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.174
    Заборавам имиња на личности, онака на подалечни и не толку споменувани шо досега не ми се случувало. Вчера на членка тука ќе и' пишев име на ресторан, не можев да се сетам како се вика, размислував се' до главоболка.
    Исто заборавам што сум сакала да кажам, ми треба време да се сетам.
    Сега си турив вода оти ми се пиеше и сум ја оставила, не знам ни кај заминав и зошто ја оставив, се враќам гледам водата.

Малку ме фаќа паника, малку си викам да не преовеличувам. Можи така си зацртав дека заборавам и сега обрнувам внимание на тоа. Три месеци сум нон стоп дома, се' ми е рутина па да не е и од тоа. Не знам колку треба да се плашам.

На Butterfly522 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.782
    Допаѓања:
    11.235
    За имиња јас никогаш не памтам, отсекогаш е така, ама затоа што не ме интересира :$
    Јас мислам дека да 0ти е нешто многу важно и те како ќе запамтиш. Мислам некогаш сме расеани, и не ти е до мислење, онака си пуштаме мозок на пасење. Според ова што го пиша воопшто нема простор за паника.
    Јас посебно на лето, ми сметаат жештини, и сум расеана, и кога тргнам по нешто ми се случува да се прашувам по што сум тргнала (facepalm).
    Имаме сите такви моменти.

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  14. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Јас преку лето сум цело време така. Многу пати седам и мислам што требаше да направам и ќе ми текне отпосле. И најчесто ми се случува ако треба нешто да извадам да се размрзне и нема да ми текне што. Исто и на пример 4-5 саата пред излегување ќе си кажам тоа и тоа ќе облечам и после заборавам што сум имала во план да облечам. И сето ова знам дека ми е од жешкото затоа што концентрацијата ми е на 0. За поважни работи не е така, инаку јас имиња не памтам се додека некој не повтори 5 пати зато во тел ми се запишани во детал "Биле Нокти Карпош" "Коле на Пава комшика 3 спрат" :rofl::rofl:

15. blondie98

blondie98 Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Здраво,
    да ми препорачате добар матичен лекар(по можност женско) во околина Центар/Аеродром?

16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.544
    Допаѓања:
    23.102
    Ова веќе недела ипол ми се случува, незнам дали е до бременоста, но ми се случува одеднаш да ми стане многу жешко , значи како коските внатре да ми горат а кожата ми е ладна, ушите и на лицето ги осеќам како ми горат а исто кога ќе се чепнам ладни се, посебно жешко осеќам на стапалата, а луѓе не шетам по жешкото, се дома седам, дури и навечер веќе неможам да спијам , отворени ми се сите џамови , лежам на ладно а се будам цела испотена неколку пати во ноќта. Исто и ушите многу ми зуат. Од што може да е

17. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Што да земам за болка во грло и поткашлувам, а инаку на одмор сум во гр, правам само гаргара со сода

18. Butterfly522

Butterfly522 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    78
    Истото ми се случува и мене веќе една година, во доцни 20ти сум мислам сеуште сум млада за така:D пред тоа имав одлична меморија памтев и некои небитни работи од пред години и години:lol: во мојот случај го поврзувам или со прележана корона или пак затоа што имав удар во главата.. пиеш ли некои апчиња?

19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    181.127
    Може да е од слаба ментална активност, ако си дома цело време, немаш интензивна комуникација и монотоно ти е. Дури бев на породилно имав таква фаза.
    Може и од жешко да е.
    Ако немаш некои физички симптоми, не мислам дека е нешто сериозно.

А аватарот кај ти е?:wasntme:

20. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.174
    Прележав и јас, можи и то да е.
    Не пијам апчиња.

Најлошо е кога ќе си замислуваш симптоми, па веќе не знам ни дали е нешто реално или не. Главоболки имам неколку пати месечно. Само јас не одам по болници, а некогаш можи и треба. :?:
    Ќе следам ситуација фала на сите.

Сакав да го сменам аватарот, не беше убав новиот, а ја немам старата слика. Маки. :rofl:

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.