Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.663
    Допаѓања:
    39.555
    Во последно време многу често ми трнат рацете. Значи навечер ептен често се будам и не можам да ја поместам едната рака, скроз ми е вкочанета. Преку ден не сум приметила да ми се случува ама навечер многу често веќе. Да, пијам и магнезиум. Хелп?

2. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    16.509
    Мене ми трнат многу рацете и на спиење, и кога го држам мобилниот потпирајќи го со малите прстиња и кога ја држам книгата додека учам. Приметувам особено навечер кога го држам мобилниот потпран на двете мали прстиња многу повеќе ми трнат.
    Да може да си земеш магнезиум и б6, но трнењето може да е предизвикано и од недостаток на вит б12.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    14.446
    Zdravo na kolku saat se pie eritromicin od 500 mg, na 8 h ili 12? Pozz
    @joy1 @Alishan30

4. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    16.509
    На 12 часа.

На resenska му/ѝ се допаѓа ова.
  5. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    14.446
    Fala mnogu ❤️

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.591
    Допаѓања:
    6.153
    Дечки здраво :)
    Ако знаете добар ортопед на приватно пишете. За мене ми треба.
    Ќе одев у Жан Митрев, ама некако нејќам да се осудам да отидам сл ситуацијава (facepalm)

7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    11.233
    @Alishan30 Увото неколку дена страшно ме чешаше и се разранив внатре од толку чешање, знам дека не треба ама ептен не се издржуваше. Сега изгледа ми е разрането и чувствувам болка, какви капки можам да ставам?
    Ти благодарам

8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.061
    Допаѓања:
    118.977
    Мора да се виде, незнаеме без преглед дали има габична инфекција, па соодветни капки за тоа, дали е само воспалено па антибиотски капки, со или без кортико, дали има раничка, дали недај боже има перфорација на мембрана, дали има церумен.
    Најдобро да те видат на преглед

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  9. benitabenita

benitabenita Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Ve molam da spodelite mislenje posledno vreme imam maka mnogu od stomakot zeludnikot premnogu me bolat site analizi gi imam napraveno od tumur markeri hormosnko ispituvanje se snimav pred 4 meseci skopje kaj Dr Tolovski rengen so kasa pokaza deka imam kila na zeludnik eve cel mesec bez prestan imsm bolka

10. Босилче

Босилче Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2021
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    213
    Здрацо девојки. :)
    Во последно време имам еден проблем кој почнува да ме фрустрира. Понеделник ќе одам кај матичната ама сакам да чујам и друго мислење во случај некоја од вас да го има поминато ова.
    Имено, крајот на ноември/почетокот на декември минатата година прележав ковид. Имав тешки симптоми ама фала Му на Бога не стигнав до тоа да лежам на болница. По 2 недели ми се јави тахикардија (да напоменам имам 20 години и досега сум немала некои големи здравствени проблеми). Од прележувањето на ковидот скоро секој втор месец до сега ми се јавуваат неколку симптоми и тоа сите наеднаш - прво започнува со фаќање жештини во задниот долен дел на главата и горниот дел на вратот, проследени со неконтролирани трески, ежење на едната страна на телото, гадење а потоа и зачестена дефекација. Во тој момент ми е премногу ладно и се тресам како да имам 40° температура па откако ќе поминат симптомите некогаш дури и се препотувам. Некогаш поминува за 5-10 минути а некогаш трае подолго. Крвната слика е во ред, уринокултурата е во ред, тироидните хормони се сите во ред (ги тестирав заради тахикардијата). Можеби и не е поврзано со ковидот ама пред тоа никогаш не сум имала сличен проблем.

11. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Корнев нане во дворот ама изумив ракавици да ставам и сега ме болат рацете плускавци имам :(
    Што да ставам?

12. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    12.107
    Маст од невен. Мене ми помогна и за плускавци. :)

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  13. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Имам бејби
    Фала

На fbaby му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.703
    .здраво.
    бремена сум .
    дали имате искуство со др Русе Пецановски? Добар доктор е? ме болеше заб. Бев кај него. Ама ми рече дека не е забот туку просторот мегу забите, се направил џеб. Вика да не те трујам со антибиотик сега,чисти само со Бетадине па ке видиме . Ептен било воспалено.
    И сега незнам што да правам фали да одам на второ мислење.

15. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Здраво, веќе 3ти ден како имам проблеми со стомакот. Апетит 0, овие 3 дена едвај по еден мини оброк што имам каснато, немам пролив ама не ми е ни нормална столицата, грчеви и болки во стомакот, кркорење на цревата и многу гадење. Се излажав пред пола саат изедов една праска и еве ја повратив. Значи првпат повраќам деновиве откако почна ова.
    Линекс пиев вчера вечерта и денес. Што може друго да се напијам?
    Типични симптоми за стомачен ли се?
    (Сум немала до сега ама знам дека стомачен вирус дава и пролив и повраќање а кај мене е малку поинаку)
    Фала

16. Босилче

Босилче Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2021
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    213
    Скроз истото и мене ми се случува од денес. Имало некој стомачен вирус деновиве. Држи класична диета со компир, ориз, супа, двопек, пиј многу течности нарочито чај. За гадењето мене ми помагаат таблетите Antimetil, на природна база се и истовремено ги смируваат и грчевите.

17. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    16.509
    Не си треба да јадеш праска никако, додека не се среди стомакот. Можеш да јадеш двопек, варен компир, ориз, пилешко, крекери, чај од нане.

18. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Забот ми се скрши и го правев пред 1 месец, не ми е ваден нервот, само ми го пломбираа и толку.
    Од вчера сабајле кога станав едвај си ја отворив устата некако како да ми беа закочени вилиците и од вчера ме боли тој правниот заб, уше и крајник. Не е јака болка, тапа болка е и само ме нервира.
    Можно е пак тој заб да е расипен или да се права гнојно кесе?
    Исто и денеска и сабајлето кога станав и поручек буквално едвај си ја отворив устата, мислам дека залепени ми беа долната и горната вилица.
    Термин имам во петок.

19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.038
    Допаѓања:
    36.349
    Јас и мојот стомак
    Пет години не успеав да пронајдам одговор зошто ме боли стомак кога носам нешто потесно? Дали можеби поради ректус диастазиз 4-5 прсти ми е, па облеката притиска над органите наместо над мускулите…? Цело време широко треба да носам, еластично, не можам фармерки да облечам ме изморуваат, и хулахопки под гради да се ме боли стомак и ми се дува стомакот кога имам облечено потесно над него. Или сепак нормално е? Пред првиот пораѓај не ми било вака.

20. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    16.509
    Не е нормално.
    Јас кога имав проблеми со желудник(а тоа не беше мал период) не можев воопшто да носам тесна облека, носев само хеланки, пантолони што се горе лабави, дури и градник не можев да носам, затоа што и мало стегање ми предизвикуваше болка. За разлика од тогаш, сега сум окау, носам и тесни фармерки, градниците не ми прават проблем, освен спортски некогаш знаат да ми предизвикаат болка.
    Има некоја причина.