Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ќе си пукнам колку ме боли левиот јајник,секој момент мислам ќе ми пукне.

Треба да ми дојде деновиве, немам ни апетит асален.
    :worried:

Некое чаре да си олеснам :?:

2. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    скрос исто. Мене ми дадоа тобрадекс капки за увото. Ама како почнав да ги ставам мислам дека и главоболките се намалија. Ми рекоа контрола за една недела за чистење. Само ме нервира што сеуште сум зарипната. Наутро веќе не можам глас да пуштам. После постепено ептен малку. Не знам дали пак да одам на матичен да ми сменат терапија или нешто.... Не ми е логично скоро цела недела гласот да не ми пушти

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Силни главоболки предизвикува и уво. Најчесто даваат вибрамицин и ампицилин и капки за уши канестен и дексаметазон. Тоа се две различни капки но се мешаат и се користат пет дена три пати дневно.

Многу помагаат инаку лесно може од уво на грло да удри и да се воспали уште полошо.

На marchi-cool и elimkd им се допаѓа ова.
  4. scarlet☺️

scarlet☺️ Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    17
    Здраво девојки, мака мачам со цистит веќе една година. Скоро секој месец ми се појавува,ретко да не се активира. И приметив дека е секогаш една недела пред менструација. Одам во вц после секој однос, не користам гелови на интимата. Кој знае колку пати проверив уринокултура и ми земаа брисови од цервикс и вагинално, до сега ништо нема на резултатите секогаш е стерилно. На пап тест имав кандида која не ни бев свесна дека ја имам. Ставав вагинални,секој месец антибиотици ми препишуваа за циститот, и после еден ден терапија мене ми поминува ама нема шанси да ме пушти макс два месеци да одморам. Се мислам да пробам со Уро протект и Д манозе од natura therapy, доколку има некој искуство нека пише. Гинекологот ми предложи да пијам урифос од 3гр еднаш неделно како превентива ама не сум сигурна колку би ми помогнало. Било што да ви помогнало пишете ми бидејќи преку глава ми е од антибиотици и глупиот цистит

На Kristall му/ѝ се допаѓа ова.
  5. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Што знам, пиј многу течности, витамини, супа, овошје, лимони цедени, страшното помина

На sani99 и marchi-cool им се допаѓа ова.
  6. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Проблемот е што матичниве од што имаат премногу работа не лечат темелно туку само ради реда што побрзо да заврши со тебе, отидов малаксана ми мери само темп и муабет ајде млада си ништо не ти е, а тоа само се влошува состојбата и уште толку се комплицира, викенд си фати јас завршив на брза помош и во пон на моја иницијатива напрајв кс испадна со крш вредности па пак кај матичниот со муабет и сеа што праиме?и пак се извади политички, намалено железо ради што сум имала менсес пред повеќе од 2нед, главоболки од стрес ….. на крај ушето партали

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    1.420
    дали некој знае што може да е ова? често ми излегува позади уво, поминува и пак се појавува, како топче внатрешно е

Прикачени фајлови:

8. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Запушена лојна жлезда-атером. Ставај алкохол 70% (етанол) на местото со памук по неколку пати на ден.

9. scarlet☺️

scarlet☺️ Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    17
    Мене ми помага шише со топла вода на стомак :)

10. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    1.065
    Дали може да имам некој срцев проблем иако на ЕКГ не покажува ништо?

11. unicornstar

unicornstar Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    199
    Zdravo zenski
    Pred dva dena jadev ligjni vo restoran posle toa povrakjav i mnogu mi bese loso natecen stomak i bolki nevideni… dojdoa od brza pomos mi dadoa reglan i spazmex ama vcera i denes bez povrakjanje sim so bolki i grcevi …dali nekoja ima iskustvo kolku vreme trae ova cudo

12. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    ЕКГ е прилично прецизно во дијагностицирањето на многу видови на срцеви заболувања, иако не секогаш ги открива сите проблеми со срцето. За да ти биде мирна душата и да бидеш сигурна дека се е во ред, може да направиш и ехо на срце и стрес тест.

На KiT и Maylin им се допаѓа ова.
  13. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.034
    Допаѓања:
    14.464
    Каков проблем мислиш дека имаш?

14. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    1.065
    Не знам стварно, премногу често имам тахикардии и тоа јаки тахикардии, некогаш секој ден, некогаш на 2-3 дена. Под некој стрес не сум, кафе исто така не пијам веќе, ептен ретко и тоа нескафе па за да ми се од тоа. Имам јаки болки во градниот кош, почесто баш од лева страна, ПРЕМРЗНУВАМ секој ден, имам некои чудни "напади" каде ми се зема здивот и отрпнувам цела. (Ова ми е навистина страшно иако никој не ми верува, ем не можам да земам нормално воздух, ем цело тело ми отрпнува, не го осеќам, исто како да си спиела цела вечер на рака и сабајлето не ја осеќаш, и цело време мислам дека ќе се онесвестам, се губам.)

Екг правев пред месец дена ама од други причини (ми падна шеќерот, бев на брза помош и успат ми направија), не покажа ништо, океј беше. Месец дена пред тоа фатив корона, и тогаш ми правеа, и тогаш беше океј. Затоа ме интересира дали може да ми е од срцето се ова. Кога ми почнаа болките во градниот кош (пред 5-6 месеци) одма отидов на доктор, и тогаш ми правеа екг, океј беше, па ми рече пиј магнезиум и б комплекс као за смирување, од стрес ти е. Ништо.

15. scarlet☺️

scarlet☺️ Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    17
    Да не станува збор за панични напади? Не сум запознаена многу со овие работи, но слично е како паничен напад :)

16. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    1.065
    Не се панични напади, сум имала и многу панични напади, знам како изгледаат. И јас се тешам цело време ајде од психата ти е, ама 100% сум сигурна дека е физички, а не психички.

17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Пиеш ли магнезиум и б6 редовно?

18. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    1.065
    Не. :worried: Ги пиев 2-3 месеци, никаква промена не осетив и престанав, се осеќав ко за џабе да ги пијам само.

19. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.034
    Допаѓања:
    14.464
    Не ми изгледа дека е проб со срце.

20. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Здраво девојки, ме интересира дали некоја од вас има /имала ановулаторен циклус (циклус без овулација ) и може да ми објасни каква терапија прима и што и рекле гинеколозите на тема "бременост" ? :)