Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Caramell

Caramell Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2021
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    378
    Ќе прашам и тука кои параметри се испитуваат при крвна слика од прст??

2. savageu

savageu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    145
    Ако имаш проблем оди си на интернист. Јас така седум и пол месеци се мачев со тахикардии од чиста мира. Си се лажев дека е психата. Мене ме будеа скоро секоја вечер од сон и многу ноќи око не склопував иако ми се спие ми се плаче. Некогаш зависи и од ЕКГто. Кај тоа кај матичната немав никакви промени освен забрзан пулс, а кај интернистот каде веројатно имаат подобар апарат се виде депресија на СТ сегмент што е знак за тахикардија. Само што си почнав со терапијата јас се препородив и единствено ми е криво што толку долго трпев. Сакав да ти кажам декс нема штета и од подетален преглед и ако не е ништо физички ќе можеш да си одиш на психолог и да си ја смириш психата. Можеби мислиш дека не си под стрес, но имаш некој потсвесен стрес.

На Maylin и Anie93 им се допаѓа ова.
  3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.034
    Допаѓања:
    14.464
    IMG_20221019_175924.jpg

4. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    485
    Zdravo sakam da ve prasam vaka
    Dali pacient so karcinom onkoloski pacient e osloboden od sekakva participacija? ( Na onkologija nisto ne plativ) muabetot e za kompjuterska tomografija, laboratorija, specijalisticki pregled itn... Ako da , dali treba nekakva potvrda da imam?

5. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Испив дупла доза турско кафе (шолјата ми е поголема) и сега имам тапа главоболка во пределот на челото и како да ми се преврќа стомакот. Ми се чини дека аналгин само ќе ја влоши работата. Што може да земам за главоболката?

6. Dumbledore

Dumbledore Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    908
    Се разбудив настината, десната страна на грлото ме боли и неможам да голтам од толку што боли, мислам ќе се рашири и на другата страна. Пијам чаеви ама нема некаков ефект. Што друго да правам? Може некако да се смири без да отидам на лекар?

7. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.608
    Да пробаш со пастили Стрепсилс, Риностоп таблетки? Ако за два-три дена не е подобро, ќе мора на лекар да отидеш.

8. Dumbledore

Dumbledore Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    908
    Како се користат тие?
    Ако се како Септолете неможам да ги користам, многу ми ја влошуваат состојбата.

9. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.608
    Стрепсилс се слични, а Риностоп се пијат со чаша вода.

На Dumbledore му/ѝ се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    А што е бесплатно во државна болница? Сѐ се плаќа, дури и еден обичен преглед и крвна слика

11. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    868
    Ај и јас да си ја кажам маката На левата страна на вратот веќе фесетина години имам 5,6 топчиња.Бев кај 3 ца доктори,сите ми рекоа не е ништо.Прво невролог ме виде кога ми излегоа рече не е ништо,кога бев за тироидната специјалистот ми вика толку години ги имаш не е ништо,кај матичната бев пред некое време ме провери и вика не е ништо од послаба циркулација на крвта на таа страна на вратот како запушувања се правеле и дека нема потреба да се прави ништо.Е сеа имам и една циста на коската на долната вилица што почнавме да јс лечиме и третираме со дтоматологот и почна да де намалува.да ми каже некој совет ако го има истиот проблем да ме смири малку да не ми е на мисла

12. Bezobrazna01

Bezobrazna01 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2020
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    3.093
    Касно враќам но за следен пат земи си од аптека ефридол за главоболка веднаш ке те смири малку едно пакетче е од 10 до 15 денари
    А за стомакот чај нешто колку да ти се исчисти зелудникот.

На poi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Имам кокалче можда веќе 2 години на едната нога.Чаре?
    Гледав едно видео на Инстаграм, наш еден тип кажуваше да го масираме местото..ама тоа кај мене тешко да помогне.
    Киропракичар? Ортопедско помагало некое? Имаше на Фб едни ги рекламираа.Пластични едни што се ставаат и го влечат палецот.Ама ефективни ли се?

14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    36.342
    Во рок од еден саат 4 пати имав вртоглавица како да паѓам наназад и најгоре рбетот ме боли едно топче неколкуте дена нз дали е поврзано се плашам што може да ми е?

15. Nina00

Nina00 Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    Тоа топче од кога ти се има појавено,и вртоглавици имаш откако ти се има појавено или? И како изгледа?А можно е да ти е замор.алергија на нешто,може да ти паднал притисокот,ако имаш промена во навики на исхрана ,без број причини може да има реално,најубаво да отидеш да преглед

16. Lolitya3

Lolitya3 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2022
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    47
    Кетонал и дексазон се даваат ли заедно за инекција?
    Итно е

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.776
    Допаѓања:
    11.228
    Како успевате под пазувите кога ги поминувате со бикче да не ви се иритираат?
    Ги поминувам преку еден ден, најмногу на 3 дена издржувам, ама последно време често ми се иритирани и страшно ме нервира. А не можам поретко да ги поминувам, се чувствувам некако :?:, знам психа (facepalm)
    Дури се мислам на крај со чај камилица да се поминам :tmi:
    Дезодоранси не ставам никогаш после бричење, а последно време ги избегнувам колку можам сите видови,користам ептен кога морам, кога се потам, во жешко на пример, сега немам ни потреба, секогаш и на состојки внимавам..
    Имате ли некое чаре ?

18. Nina00

Nina00 Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    koristi krema namesto bikce,ili otidi na laserska epilacija

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Многу тоа преку еден ден, јас еднаш неделно се поминувам.
    Треба да се испиташ зошто толку брзо ти растат пребрзо дури.
    Нанесувај бебешка пудра после секое бричење, инаку друга опција ти е депилација.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    36.342
    Нз што ме боли уше заб врат или нешто друго што може друго да боли од десна страна на вратот