Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Фала, ќе пишам пак.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.307
    можно е ,а можно е и зашто имам и низок притисок,а во моментот не суѓ дома да го мерам хипотетички кажано и се љуљам ко вртелешка

3. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.608
    Другарка ти најверојатно е доста слаба. Би требало првин да отиде до некој ортопед да ја види, ќе и назначи снимка да направи точно на кој дел.

На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.744
    Допаѓања:
    145.184
    Нее.

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tejche

Tejche Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Имам болки со брадавиците, можно е да сум бремена или па да е нешто друго. Имам детенце 4 годинки, а кога ке ја стиснам брадавицата ми тече по некоја капка млеко само кога ќе стиснам. Искуство мајки?

На Min4ey му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.777
    Испитај си хормони

7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Провери пролактин.

8. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Лек и чааре за болки во стомакот? Константни!!! Гадење, трчање во тоалет,нормална столица. Колоноскопија кажува синдром на иритабилен колон. Терапија никаква не помага, ќе спобудалам веќе кај да идаш, што да прааамм. Ве молам може некој знае нешто...Година ипол иста ситуација не се трпи

9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.662
    Допаѓања:
    39.538
    Дали имаш направено промена во исхраната? Мораш да имаш посебна диета, да знаеш која храна да ја избегнуваш.

10. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Дали сте задоволни од Др Илија Мостров? За синусно влакно

11. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.759
    Допаѓања:
    16.501
    Хроничен гастритис.
    Внимавај на исхраната и нолпазата замени ја со еманера. Еманерата е од понова генерација на ппи и подобро делува. Таблетките треба да се пијат половина час пред оброк насабајле, а ако имаш болки може и навечер. Земај вака една недела, а кога ќе прекинеш постепено ќе ја намалуваш дозата на лекот не наеднаш, затоа што постои можност да се вратат симптомите. Пиј чај од нане, кантарјон, ајдучка трева. Провери си да не имаш хеликобактер.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Пробав со нутриционист 2м без никакво подобрување

13. TravellerS

TravellerS Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    2.765
    Здраво сакам да прашам дали некој во поново време се има оперирано во Систина.
    Ме интересира што е потребно да се понесе???

14. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.257
    Здрав. На блиска личност на 60 год. преку гастроскопија му беше откриен израсток во желудникот кој е тумор со големина 4см и кој скапува централно. При CT скен и неколку еха беше откриено дека околните органи не се зафатени, за среќа. На извештајот од скенот пишува дека неколку околни лимфни јазли се зголемени, односно наведени се како зголемени лгл. Дали тоа значи дека метастазирале, или се зголемиле бидејќи се случува некаков процес? Односно дали на извештајот ќе беа наведени како метастази доколку беа тоа? Туморот се наоѓа на големата кривина на желудникот. Личноста нема ниту еден симптом кој се јавува при оваа болест освен повремено пецкање и печење кое се смируваше по јадење. Прегледот беше направен сосем превентивно и туморот беше откриен случајно. Направена е биопсија но резултатите не се готови, а јас сум во паника и огромен страв. Крвната слика е одлична, тумор маркери во околните органи се сосем нормални. Јасно е дека ќе треба да се изврши операција и тоа ќе се случи во најбрз можен рок. Дали после треба зрачење, колку тоа би траело? Дали некој можеби знае во која фаза е? Нема официјална потврда дека е малигно, но 95% е според прегледите. Дали е фатен навремено? Ако некој знае било што или има слично искуство споделете, навистина очајувам.

15. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Без извештај од патологија тешко дека некој ќе знае, исто пет скен треба да се направи за најдобро да се види дали има метастази некаде и што како. И онколог да си го води пациентот ако е малиген тумор.

На penelope10 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.685
    Допаѓања:
    79.809
    Оток и болка од канила за колку време поминува? 3 дена ги имам |(

17. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    На магнетна снимка за долниот грб
    Како лежевте на грб или на стомак и дали бевте голи освен ѓаки?

18. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    И мене ме интересира ова, што може да се стави на рана од канила за да помине побрзо?

19. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    783
    Допаѓања:
    3.093
    Пред месец ипол имав вртоглавица, тахикардија и чувство како дека ќе се онесвестам во времетраење од неколку дена. Тогаш бев хронично ненаспана (имам мало бебе), маж ми ја чуваше неколку вечери се наспав добро па ми помина. После некоја недела пак истото ми се повтори во времетраење од една недела. Бев на интернист, направив лаборатории општа крвна и ензими, ЕКГ, тироидни - се' супер. Препорака помалку стрес, повеќе одмор.
    Ми помина, еве после 2 недели пак истите симптоми ги имам. Веќе некое време спијам околу 7 саати секоја вечер, многу поодморена сум... Мислев дека ми е од умор, ама еве сега не сум толку уморна, па пак истото, само во помала мерка.
    Треба да посетам кардиолог? Си викам ако беше нешто со срцето проблем ќе имав секој ден симптоми, а не вака одвреме навреме, или нема врска?

20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.662
    Допаѓања:
    39.538
    На грб се лежи и не треба да се соблекуваш, освен ако немаш нешто метално на себе.

На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.