Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    И мене некогаш ми се случува една до две недели пред да добијам, да ме болат дури да не можам да ги допрам.

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    Varsa,јас ги имам пиено апчињава,гинеколог ми ги препепиша,се пијат за полициститчни јајници,на три месеци па потоа малку пауза па пак ги пиеш,секако тоа ќе ти го одреди гинекологот ,зависи до кога ќе ти се исчистат цистите.
    Апчињата се хормонски,па влијаат на телесната тежина,на менструалниот циклус,но и многу се ефикасни брунчињата ќе ти се исчистат,не плаши се не се опасни,само треба да ги пиеш во соодветниот термин.
    Ако имаш уште некое прашање слободно повели :)

3. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Па нормално е. Мене секогаш ме болат градите пред да добијам, некогаш 3-4 дена пред тоа, некогаш 10 дена па и две недели т.е. веднаш после овулацијата започнуваат да ме болат. Ништо страшно не е.

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Melz

Melz Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    Дали знаете некои апчиња за смирување(на живците) и цена ако може . Благодарам однапред :)

На Zwaticko му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405

На природна база се многу убави Валеријана капките, околу 100 и нешто се ако не се лажам , одамана не сум ги земала.
    За од тие апчиња со хемикалии што се Демитрин знам али мислам дека треба да ти ги препише доктор не ги даваат така по аптеки.

6. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Поубаво да си смириш живци сама, со прошетка, со музика ... вежбај, седни со другарка направи муабет ... има толку многу активности кои помагаат, Зошто да голташ апови?? Ако толку сакаш пиј Б6 секој ден витаминчиња се. Немој од сега да се заучуваш со антидепресиви.

Ова за валеријаната не ни помислувај. Не е толку добра, има да те обори ... Имам пробано една таблета и не можев да станам од кревет.

7. Melz

Melz Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    слушнав дека многу студенти пијат некои апчиња за смирување пред испити , као немале трема кога ги пиеле апчињата , затоа прашав , иначе не планирам да пијам :)

8. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    За пред испит, ако имаш толку голема трема, евентуално Persen. На природна база е, не создава зависност, но сепак консултирај се со лекар или фармацевт.
    И како што пиша Julie, најдобро е да си пронајдеш поздрав начин да се релаксираш, еве конкретно пред испит.

На Zlatusko му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738

Јас би ти препорачала физичка активност, многу добро делува ем ќе ја намалиш напнатоста, ем мускулчиња и добро телце. Валеријана е растенија, но и капките и таблетите се многу јаки. Смирува да, но константно ќе бидеш успана. Персен се комбинација од 75% валерјана и 25% нане. Значи скоро иста работа, а и освен за намалување на напнатост и трема ги препишуваат за несоница. Тебе ти треба начин да ја канализираш напнатоста, да ја извадиш негативната енергија. А нема подобар начин за тоа од добро да се испотиш. :)

На julie77 и maca99 им се допаѓа ова.
  10. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Девојки можно ли е од настинка на јајниците да се појави потемен исцедок, некоја светло кафеава боја? Чешање немам, болка во јајниците скоро и да немам, но нозете овие денови буквално ми премрзнуваат. Треба и да добијам за некој ден, но симптомите уште не ми почнале така да мислам дека овој месец ќе добијам малку покасно, пред се бидејќи имав некои проблеми со исхраната, но сега ме загрижува овој исцедок. Исто така односи не сум имала скоро еден месец.

11. Melz

Melz Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3

Можно е , ништо страшно и мене исто ми се појави потемен исцедок но немам никакви други проблеми , пиј увин чај и ќе помине :)

На CrazyStupidLove му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405

Се сложувам со Јули и јас сум за природниот начин, големо НЕ за хемиите.
    Али валеријаната ми е чудно што кажуваш зашто е потполно на природна база и безоопасна не е возможно да има толку големо делување.
    Тоа се капки и се капнуваат на шекер, и дејство им е ептен слабо, јас скоро и не ги осекав ме чуди како тоа те обориле да не станеш од кревет, и во вид на апче не знам дали постојат да не си пиела нешто друго?

13. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    сестра ми има температура 39 и никако не и спаѓа, пиеше и парацетамол и аналгин сами сме дома незнаем што да и правам? :sweat: ;(

14. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Нека се истушира со млака накај ладна вода колку што може најмногу да издржи ладна, со гаранција ќе ја симне.

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  15. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Стави во некое тенџере оцет и разблажи го со малку вода, земи крпа намокри ја во оцетот и ставај и ја на чело како облоги, исто можеш да земеш да намокриш чорапи во оцетот и да и ги облечеш, нека и седат некое време, па мерете пак би требало да се симне.

Или пак, покриј ја со неколку ќебиња за да се испоти, и тоа ја влече температурата.

На Divinebutterfly и ViktorijaMari им се допаѓа ова.
  16. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094

Најубаво ти е да се јавиш на брза помош, дежурните секогаш помагаат преку телефон.
    Туширање помага многу, само со млака вода.

17. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Облоги од оцет или ракија со ладна вода малку на целото тело (гради, стомак, стапала - чорапи мокри стави и, челото), фервекс наместо парацетамол.
    Навечер обично е најголемата температура зашто телото не се движи и мирува, а така температјурата се покачува. Утрото би требало да и падне, барем кај мене така е, температурата 39 ме држи од 9 саатот навечер до 7 сабајле, а преку ден или немам или 37 минимална.

18. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722

Право во болница.има МНОГУ ЛОШ ГРИП.остај тоа и ти ќе се заразиш.Брат ми качуваше и никако да симне и у болница на инфузија заврши...сега и моите исто ги фати... :fubar:

19. skazalka

skazalka Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Девојки, да Ве замолам за мислење. Со дечкото имавме однос на 5-от ден од мојот менструален циклус и еве, 4 дена потоа пенисот му беше потечен на врвот на кожичката, осеќаше болка и чешање. Досега не сме имале вакви или слични проблеми, дали да посети уролог? Ви благодарам однапред.

20. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    Да, исто и ти оди си на гинеколог, најверојатно се работи за инфекција ке направи микробилошки испитувања, ке ви даде потребна терапија(најчесто антибиотик и маст) и проблемот е решен.Не одолговлечувајте. ;)

На skazalka му/ѝ се допаѓа ова.