Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.636
    Допаѓања:
    25.352
    Веќе недела - две имам значително зголемени лимфни жлезди. Бидејќи чувствував болки во грлото, си купив спреј лизобакт, ама уште немам некое подобрување. Дали имал некој искуство со овој проблем?

Последна измена: 27 декември 2022
  2. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Многу гнасна вирусна инфекција има со затнат нос, температура, треска и кашлица. Пијте што можите повеќе чаеви и правете си лимонада. Уште не сме оздравени и ние како треба. Пијте парацатемол навечер пред спиење и пробајте пред време да спречите да се разболите скроз. За кашлица ние денес земавме Бронлес апчиња се пијат две по три пати дневно, сабајле две на ручек две и вечерта две. Пијте нешто за настинка, некои апчиња на природна база има едни не знам како се викаа, во аптека да прашате ќе ви кажат.
    Инаку да прашам како да си ги вратам мирисот и вкусот се нервирам ништо не осеќам?

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Да се надоврзам Риностоп се пијат на 6 часа, само во упатството пишува и повеќе од 4 апчиња за 24 часа да не се зимаат. И на природна база се можеш да ги пиеш.

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    Риностоп не се на природна база.

5. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Леле што сум напишала, сакав да кажам без рецепта.

6. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Како се справувате со уртикарија?
    Незнам што да направам повеќе имам испитано крв, хелико бактер, тироидна, алерго тест преку крв...се е добро.
    Бев кај матичната, кожен лекар и во Систина но ништо не ми помага. Два месеци мака мачам, пиев никсар, лоратадин, потоа и кортико по шема.. Потоа атаракс наместо лоратадин, б витамини, сега сум на инекции три дена(дексазон и синопен) и повторно кортико шема ми рекоа да пробаме малку подолго од претходното (9 дена) бидејќи само со кортико можеше да се смири но штом завршувам пак се појави. Се ме чеша нема кај немам пликови секаде се појавуваат. Во Систина ми рекоа не ги гледај когс излегуваат атопик дерм на биодерма атаракс и витамини.. Така пробав шест дена и уште повеќе се изнафрлив :( незнам што да правам...никогаш сум немала ваков проблем :(
    Многу сум под стрес цело време и се плашам само да не се влоши да ми пречи на дишењето, неможам ни да спијам од самата помисла и од што ме чеша :(
    (во Систина течна пудра ми рекоа никако, а колку толку ми смируваше чешање но друг ефект немаше и таа)

7. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    9.242
    Од што може да ми солзи едното око?
    Немам болка, не ми е црвено туку само ми солзи често.
    Дали капки за очи би помогнале?

8. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.909
    Мора да ја најдиш причината, вака само маскираш. А и самиот стрес ја зголемува уртикаријата.
    Др Старова во Мавровка знам дека е добар кожен доктор, можиш кај него да закажиш.
    Не знам дали си проверила црн дроб, ама ова можи да укажува и на проблем со црниот дроб.

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Paris.H

Paris.H Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Искуство некој, брат ми цела недела темп со 39 , само главоболки, ништо друго ни нос ни грло , испита крвна слика беше супер само црп 15 , коронантест негативен, мајками му дала амоксиклав но нема подобрување после 3 дена, дали да продолжи или што да се прави сакаат да го пие антибиот 7 дена па ако не помине да одат на лекар, знам дека погрешила што дала безвезе сама на своја рака, ве молам мислење , се работи за возрасен 30 год.

10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    може некој да ми каже како да си го стабилизирам апетитот после боловање?
    гладна сум цело време, ама а ставам во уста ми се гади
    и тоа не се`. Вчера макарони јадев супер ми дојдоа, за ручек имав манџа шо ја сакам, ќе ја повратев, вечерта јадев компири супер ми беше.
    Сега лепче со путер едвааај.
    А за благо немам проблем сите денови
    и дур бев actually болна, само мандарини најубабо јадев исто од се` ми беше гад.

11. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.172
    Некој пробиотик да земиш. Или б комплекс. И јади си полесна храна, супи, јогурт, компир, ориз, банани, (руска со кифли :rofl: ).

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    не јадам руска...
    Као осеќам и во грлото гад
    уште не сум 1000% оздравена и ми се слева секрет од носот, и мислам дека и тоа праи така да ми е гад малце.
    одамна ми се нема случено ова и се осеќам одвратно, а ослабев неделава и сериозно мора да јадам

13. slatkickamala

slatkickamala Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2021
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    79
    ставам вагиналети микорил ама дека неможам со апликаторот ги буткам со раката колку можам подлабоко но нормално ли е утре дента по цел ден да тече таа вагиналета? носев влошка цела нок и сабајлето ја извадив по потоа цел ден си течеше вагиналетата како да не се растопила во текот на нокта па преку денот се топи другите вагиналети не се такви кога ги ставав

14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Луѓе помагајте сериозно
    Не можам да јадам ништо не ми се јаде
    А од вчера не сум јадена, мора да стаам нешто во уста

15. Окситоцин ❤️

Окситоцин ❤️ Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2022
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    277
    Благо нешто или кисело не можеш да јадеш ? , Смоки, јогурт, банани, мандарини или нешто слично. Јас само тоа јадам кога сум болна.

16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Благо можам без проблем шо е најсмешно ама тоа не можам сега за доручек.
    Земав кифлички со путер да јадам, уште не сум ни до втората, 15 мин седам пред тањиров.
    Вчера ручав кисела зелка салата, супа, и сарми две изедов, океј ми беше.
    И вчера за доручек исто лебот не ми идеше. Ме фаќа паника буквално, ослабена сум и онака.

На Окситоцин ❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Окситоцин ❤️

Се зачлени на:
    25 декември 2022
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    277
    Јади нешто што можиш макар и благо за доручек :rofl:, види во некоја дежурна аптека нешто земи, и секако ако нема подобрување до Вторник под итно кај матичната не си играј за здравје се работи сама пиша си ослабела.
    Ако ти треба некое килце имам 4 вишок ќе ти ги подарам за новава :rofl:

18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Се мислам за на инфузии да одам следно, жими сѐ
    Гнасно ми е.
    Денес ќе јадам било шо колку да преживеам

На Окситоцин ❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Окситоцин ❤️

Се зачлени на:
    25 декември 2022
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    277
    Не е дојдено до инфузии аман немој толку на игла да се навикнуваш како мене, јас со температура често завршувам на инфузии, како мала многу ми давале Парацетамол за спуштање на температура и сега слабо делува морам венски.
    Во вторник секако кај матичната.

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Значи коа имаш ваков проблем кој најверојатно ти е надразнат желудникот немој да се форсираш со нездрави работи.

Пробај со супа голтка по голтка, сирење,варен компир,двопек по малку. Можеш и чај да си пиеш. Јади колку можеш и не скокај оброци,дај му време на желудникот да ја прифати храната за после да не ти е лошо.

На Feminka22, Ugly Duckling и Окситоцин ❤️ им се допаѓа ова.