Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Бебии

Бебии Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2020
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    50
    Ти благодарам :l:

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Мајки кажете нешто за шлајм за година и пол :( ќерка ми се измачи ноќе многу кашла, од шлајмот се дави, докторката ништо не ни даде за тоа освен цефалексин за грлцето што е малку црвено :(

3. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    190
    Zdravo jas imam bolka kaj ednata grada od desno kako dame boli koskata ili muskul koga ke zemam vozduh osekam kako me naboluva. Sto moze da e dali oti ja nosam tasnata poveke na taa strana pa nesto sum povredila I ramoto me boli. Na pocetok bese poveke sega kako da se povlekuva no se uste ja ima

4. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    9.257
    Да спие на подкренато перниче, да тапкате по грбчето и редовно да го чистите носето ако тече.

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Лажичка мед пред спиење
    Јас сега кога бев болна истото ми се случуваше
    Таман да заспијам, напади на кашлање имав, не вода, не кашлај, и на таван да се качев џабе
    И Риностоп ми помагаше. Бидејќи навечер кога ќе легнев ми се растечуваше носот уствари, и тоа шо ми се слеваше во грло ме тераше на кашлање. И ја сфатив цаката.
    Пред спиење лажичка мед за грлото и Риностоп еден. Носот сув, грло подмачкано. Гајле немав до сабајле
    Пробував и ја така на перница поткрената ама џабе, уште толку ми се слеваше секрет

На Kaley и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  6. Dzovani

Dzovani Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    36
    Здраво прашувам за пријател. Дали некој/а има отстранувано папилом (моментално е воспален) и каде од каде сте задоволни ви благодарам

7. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Што би препорачале за стимулирање имунитет?
    Сериозно ми е преку глава дојдено веќе.

Втора недела сум со затнат нос, воспалени синуси, и како по закон мора на месец-два да сум болна. Проблеми со кашлици и слично немам, ама директ на промена на време и вака сезона на грип/настинки кога е не ме одминува никако.

Пијам бета глукан и Олигосел, бета земам редовно, со паузи секако.

Што да пробам? Има ли воопшто нешто од кое стварно сте задоволни?
    На годишно ниво минимум 3 пати сум ваква. (facepalm)

8. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.830
    Не се лекува тоа се менаџира , разговарај со специјалист

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.217
    Кажете ми некое чудо што ќе ми ги поврати гласните жици, неколку дена сум со вирус или што и да е, вчера ми беше како малку подобро од синоќе нагло кашлање, сега едвај зборувам.
    Што да пијам, освен таблети за шмукање, чаеви, ме нервира и така глава ми пука уште ова ми фали :@

10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Ако не се плашиш, живо јајце цврцни
    Ако не
    Мед
    Трахизан
    Чаеви топли да се пуштат

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    9.257
    Тирокаин пастили, 38b9f4_2b5c10f713be4a01b53b0193e7a1be79_mv2.jpg се препорачуваат во исто време и за фарингит и за ларингит.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.217
    Колку време трае овој вирус, грип?
    Веќе пет дена, наместо да се подобрува, од вчера вечерта почнав многу да кашлам, само немојте да кажете 10 дена дека трае :@

13. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    2.311
    Кашлам од претходната сабота, дури денес малце ми се потсмири кашлицата..

На anggell и GirlLove им се допаѓа ова.
  14. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.172
    Прилично. Од пред Нова година дома сите се болни, а претходно не сум ги видела вакви. Кашлица страшна, носот затнат, без температура. Бетер од Ковид.

На mssuniquee, Lavender4 и anggell им се допаѓа ова.
  15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.217
    Прв пат вака да ми е, ова е лудило :@
    Пет дена имам од онаа машката температура, па тоа било цркнувачка (lalala)

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Трет пат во рок од шест месеци отприлика ми излегува на лицето акна мозолче што ли е како чир иако не знам чир како изгледа ама кружно е како топка големо и црвено. Прво меѓу очите па на брада и сега десно на чело. Го прикривам со пудра ама секако се познава.
    Првиот пат една жена ми рече на лекар да сум одела обавезно.
    Можно е да е за на лекар ова? Не ми изгледа како нешто сериозно ама за 2-3 недели ми поминува и таква излегувам од дома ми се смачи веќе, ставам пудра ама огромно е се познава. И навечер паста за заби ставам, преку ден дома кило течна пудра на него ама не ми изгледа дека помага нешто дека сепак трае со недели.
    И дали е можно од стрес да е? Дека сега имав стрес (за џабе секако) ама претходниот пат не ми текнува дали имав стрес…
    И што да му ставам?

17. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Можно е да биде од стрес, хормонален дисбаланс или од намален имунитет. Ако е поткожна, може да држиш патлиџан на местото повеќе пати во текот на денот, да се прскаш со спрејот со цинк на Novexpert, да ставаш некоја антибактериска крема или масло од чајно дрво. Мене лично патлиџанот и спрејот ми се покажале успешни, другите две варијанти ги немам пробано. Ако не е поткожна, односно изгледа како запушена лојна жлезда-атером, тогаш ставај алкохол 70% (етанол) на местото со памук по неколку пати на ден. Ова е исто проверена работа, мое лично искуство.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.536
    Допаѓања:
    23.074
    Секогаш сум имала мрсна кожа а на лицето посебно , бев како со зејтин мачкана. Е сега после втората бременост кожата на телото, лицето и на главата ногу ми се исуши. На лицето немам проблем , но главата ме чеша, чешањето на телото ми е страшно посебно на нозете. И кога се чешам абе и малку да се чепнам ми излеват едни црвенила како комарец да ме изедел и се шират со чешањето но за неколку мин ги снемува. Секој ден и вечер и сабајле се мачкам со кремови али тоа ми помага некој саат и после пак иста прича. Некој со такво искуство? Што да мачкам што да правам, зошто ми се појавуват црвени испакнатини како да ме штипале оси??

19. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Девојки малку сум загрижена, па ве молам ако имате слично искуство споделете. Последниве два месеци, пред да добијам циклус во пределот измеѓу градите добивам црвенило, првиот пат го снема за 2 дена, ама сега цела недела ми стоеше. Не ме чеша, нема ништо на допир, само е црвено местото. Кожен др ми рече можеби од прслукот ти е, а јас прслук воопшто не носам. Пред една недела имав некоја тапа болка на левата града, не постојана, повремена, нешто како мускулна болка. Сега ми се врти во глава не дај Боже да не имам нешто лошо, ги допирам градите ама немам ништо, на допир се е нормално, што да правам не знам. Вака сум ок, ама во мисла ми е, зошто црвенилото ми се јавува точно пред циклус и на исто место втор пат :(:(

20. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Dali nekoj na privatno pravel histerektomija i koi dokumenti se potrebni za toj zafat?