Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Па ова не е висока температура. Малаксаност не се осеќа само од температурата туку и од умор,стрес, инфекции, недоволен сон.
    Дај си време за опоравување, антибиотикот ќе ти помогне.

lejlla likes this.
  2. anggell

anggell Форумски идол

Ви се случило ли болка во слабина, реброто, да ве боли? До пред некој ден многу кашлав околу 10 дена, ден и ноќ, посебно ноќе, се гушев од кашлање без престан , сега многу помалку, онака на заминување ми е кашлицата. Можно ли е од напони од што кашлав да ме боли?

3. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Да, сигурно ти е од кашлањето.

anggell likes this.
  4. SkrienLik

SkrienLik Активен член

Здраво, Дали некој ги има истите болки. Мислам дека имам проблем со желудникот веке еке подолго време ми се гади , последно време после 1.2 часа од оброк ми се повраќа, подолго време ме баца-боли цел абдомен повеќето над папот , страшна киселина болки во хранопроводот и се движи во пределот на градите повеќето од левата страна кај срцето остри болки како некој со струја да ме пецка исто и во грбот , чекам резултати за хелиобактерија преку измет , ако немам бактерија морам на гастро , дали некој го има/имал истиот проблем , како се соочил со него ?
    Ви благодарам

Last edited: Jan 21, 2023
  5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Строго исхрана за гастрит, без луто зачинрто солено благо, и таблети како нолпаза или слични , гастрогард за а шмукање по јадење, и преглед на гастро ова тој ќе ти го каже

6. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Здраво, некој лек за хроничен цистит? Имав цистит пред еден месец , ми дадоа антибиотици ми помина но за неколку дена повторно почнав да осеќам печење при мокрење. Пијам д-маноза, пробиотици, брусница но ако некоја минала низ истото молам за совет?

7. Бебии

Бебии Истакнат член

Здр што пиете за замор повремено осеќам замор иако спијам пак сум уморна и безволна едвај го издржувам денот крв имав проверено скоро железото ми беше на граница ама се среди хормони исто така имам проверено само што имав ниско ниво на витамин Д дали сте пиеле нешто за замор и сте се осеќале подобро? :?:

8. quattro

quattro Популарен член

За болка во стомак што помага најмногу.. Ме заболе стомак баш сега, се напив прополис ми помина ама од време на време боли пак.

9. Janka panka

Janka panka Активен член

Zdravo sakam da prasam od sto moze da mi se pojavi Izgleda deka e modrica a ne sum se udrila nikade i ne me boli ni na dopir obicno modrica boli ova ne boli sto moze da e

Attached Files:

10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Од нискиот вит. д ти е. Не пиеш суплементи?

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Може да се појави од пиење јаки аналгетици против болка, направи си крвна слика.

12. Joraa

Joraa Истакнат член

Aj ve molam za iskustvo… na majka mi treba da i stavat stent vo srce pa sakav samo da ve prasam dali e nesto rizicno i dali posle toa imat nesto problemi ;(

13. bella.s

bella.s Популарен член

Постапката сама по себе не е ризична, е после ќе треба да си внимава на исхраната и такви некои работи..ќе ви кажат кои лекови да си ги пие, едни скапички беа..

14. gazoza

gazoza Истакнат член

Кажете нешто за температура.

15. Lolaaaaaaaa

Lolaaaaaaaa Истакнат член

Парацетамол на 4 саата,чорапи натопени во оцет,многу течности.

gazoza likes this.
  16. Lolaaaaaaaa

Lolaaaaaaaa Истакнат член

Дали некој има испитувано хормони,како оди? Мислам дека кажуваа на 3 ден од менструација.

17. Бебии

Бебии Истакнат член

Искрено две шишенца испив од 4000 вит Д летоска и баш имав заприметено посвежа бев после прекинав не проверив веќе и сега не пијам ниско ми беше 5 а реф вредности се од 20 па нагоре 4 месеци пиев редовно вит Д .

18. 1209

1209 Форумски идол

Не знам што грип ќе беше ова ама маж ми изгоре. Никако не може да спушти тт под 38, дури и со парацетемол на 4 часа еве сега пак 39. Чорапи со оцет ставив, вода на чело и сега ми дадов ибруфен две од 200, место парацетемол. Има јака главоболка и кашла, матичен тука не не прима, дури по неколку дена, да одиме на брза помош ќе чекаме со саати, страв ми е 40 да не качи, јас трудна само нагоре надолу по него, неспиена капнав. Имавме вибрамицин од антибиотик тука и ако не сакам така да пиеме антибиотици, му дадов немам друго чаре. Вие што го минавте грипот, совет?

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Измасирај го со алкохол разреден или нека се тушира со млака вода.
    Таков бил грипот сега, сите се со висока температура по неколку дена дури и до недела.
    Мм ко не можеше од ковид да симне температура под 39 епидемиолог му даде ефридол (Вентор), ако имате по неколку саати нека се напие таков. Се препоти и не крена повеќе температура од него.

cresa-jagoda and 1209 like this.
  20. Бебии

Бебии Истакнат член

Од вторникот ме фати и уште кашлам ме боли и плуќа сеуште а првиот ден мускулна болка имав ама тежок е баш не поминува одма страшно :worried: