Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.216
    Вирусот е ужас, јас почнав со болка во мускули, температура, па после 2,3 дена јако кашлање на секоја минута, мислев градите ќе си ги исфрлам, уште кашлам ама во заминување ми е, оттогаш скоро 3 недели. Маж ми дури пред некој ден ги доби симптомите, денес и се онесвести :(
    Со хербион сируп, парацетамол, многу чаеви и мед, и тони овошје јас го поминав. Многу бавно минува, ноките се најтешки.
    Штом си бремена ако си во можност да се изолираш колку можеш.
    Јас витамини постојано си пиев и пред да се разболам ама пак ми беше мачно. 10 дена спиев по саат, два..

2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.581
    Допаѓања:
    43.107
    Јас го поминав веќе предходна недела, не беше многу страшно кај мене, траеше неколку дена ама со послаби симптоми дали дека сум со витамини цело време, ама денес може ќе барам и вакцина за грип имам преглед кај бабицата, за секој случај.
    Не можам да се изолирам многу, му треба помош и сами сме тука, а и нема каде тој е просторов, спушти вчера со ибруфен и спиеше цела ноќ, после 6 часа пак качи, ама пак ибруфен и добар е. Фала ви на советите

На eli25 и anggell им се допаѓа ова.
  3. Janka panka

Janka panka Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2022
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    11
    Inace trudnica sum pijam fembion i magnezium

4. Janka panka

Janka panka Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2022
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    11
    Inace trudnica sum pijam fembion i magnezium 2 bremenost mi e so 1 nemav vakvo nesto

5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.658
    Допаѓања:
    39.508
    Треба да продолжиш да ги пиеш штом е така.

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.801
    Капки Прокулин можат да се земат како превентива, ако ни влезе нешто во око, или стриктно кога има инфекција?

7. Fraxinus

Fraxinus Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2021
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    1.287
    Прокулин се повеќе за ако ти е надразнето окото, суво и црвено, ако има страно тело да се исфрли и слично.

8. Hunger

Hunger Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    483
    Дали некој има препорака за добар нутриционист, особено за пациенти со канцер? Благодарам.

9. SkrienLik

SkrienLik Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Zdravo , pred nekoj den mi otrkrija helicobacter pylori mi prepisaa terapija esomaprazole2x1 flagyl2x1i hikoncil 2x2 odkako gi ispiv flagyl i hikoncil cel den mi e loso omalaksan sum zasamaten dali e mnogu jak antibiotikot ili ... porano sum bil alergicen na penicilin a gledam hikoncil spaga vo grupata na penicilini

10. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Здраво, ај јас да се вмешам, мене при клекнување ми крцка едното колено, друго ништо, што би значело тоа, дали треба некое испитување да се прави?

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    Смени го хиконцилот, нека ти дадат друг тип антибиотик, обично кларитромицин даваат, се чудам за хиконцилов. Иначе и флажилот не е лесен за желудник, ама можно е кај тебе хиконцилот да прави проблем.

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Да одиш на доктор и да ти го снимаат коленото.

Јас бев тука кај мене па ми даваа глупости, демек сум изместила жила некоја на крајот се вжешти и отече испадна дека имам вода во колено. После месец дена терапија успешно ја отстранив.

13. MladiotPropast

MladiotPropast Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    Kade mozam da idam na inhalacija i kolku pari kosta?

14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.966
    Допаѓања:
    123.560
    Прашај матичниот дали има инхалатор или дали во некоја болница би те инхалирале иако не верувам.
    Или ако си во можност да си купиш од аптека околу 2.000 ден .е

15. MladiotPropast

MladiotPropast Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    Tesko steganje vo gradite imam od asmata koristan aparatce za asma ama ne pomaga

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.966
    Допаѓања:
    123.560
    Консултирај се со матичен или појди на дежурен штом така , можеби ќе добиеш нова терапија

17. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Screenshot_20230126_182732_Gallery.jpg ве молам за мислење, ако некој се разбира во овие работи, шеќерот е дозволено 99 а мене ми е 102:wasntme:..што се презема во ваков случај..кај матична тек на 6 февруари имам.

18. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    138

Здраво. Исто и јас сум алергична на пенцелин и пред пола година имав хеликобактер и исто така бев алергична на антибиотикот за бактеријата. Матичниот ми го смени меѓутоа и со новиот не ми беше добро. Така ги оставив сите таблети и ја излеков бактеријата на природен начин. Пред јадење секое утро блендирав зелка и едно зелено јаболко и малку вода. После го прецедуваш и така пиев три месеци. Исто така пиев и алое вера и една течност која сега не ми текнува како се викаше. Може да побараш на гугл природни лекови против хеликобактер можеби ќе ти излезе. После три месеци ја снема

19. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    345
    Поздрав, веќе ова ми е втор пат како чуствувам тапа болка во средниот долен дел на стомакот, не знам како да опишам како некои слаби грчеви, дали треба да идам да се снимам? Не сум снимала абдомен до сега и не знам како иде тоа, ако некој бил да каже искуство и страв ми е да не е нешто сериозно

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.658
    Допаѓања:
    39.508
    Не ти е премногу покачен, иако ова се рачуна како предијабетична состојба. Можеш да го регулираш, ќе треба да направиш промени во однос на исхрана, вежбање итн. и да ја следиш гликемијата.

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.