Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. anggell

anggell Форумски идол

Вирусот е ужас, јас почнав со болка во мускули, температура, па после 2,3 дена јако кашлање на секоја минута, мислев градите ќе си ги исфрлам, уште кашлам ама во заминување ми е, оттогаш скоро 3 недели. Маж ми дури пред некој ден ги доби симптомите, денес и се онесвести :(
    Со хербион сируп, парацетамол, многу чаеви и мед, и тони овошје јас го поминав. Многу бавно минува, ноките се најтешки.
    Штом си бремена ако си во можност да се изолираш колку можеш.
    Јас витамини постојано си пиев и пред да се разболам ама пак ми беше мачно. 10 дена спиев по саат, два..

2. 1209

1209 Форумски идол

Јас го поминав веќе предходна недела, не беше многу страшно кај мене, траеше неколку дена ама со послаби симптоми дали дека сум со витамини цело време, ама денес може ќе барам и вакцина за грип имам преглед кај бабицата, за секој случај.
    Не можам да се изолирам многу, му треба помош и сами сме тука, а и нема каде тој е просторов, спушти вчера со ибруфен и спиеше цела ноќ, после 6 часа пак качи, ама пак ибруфен и добар е. Фала ви на советите

eli25 and anggell like this.
  3. Janka panka

Janka panka Активен член

Inace trudnica sum pijam fembion i magnezium

4. Janka panka

Janka panka Активен член

Inace trudnica sum pijam fembion i magnezium 2 bremenost mi e so 1 nemav vakvo nesto

5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Треба да продолжиш да ги пиеш штом е така.

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Капки Прокулин можат да се земат како превентива, ако ни влезе нешто во око, или стриктно кога има инфекција?

7. Fraxinus

Fraxinus Истакнат член

Прокулин се повеќе за ако ти е надразнето окото, суво и црвено, ако има страно тело да се исфрли и слично.

8. Hunger

Hunger Истакнат член

Дали некој има препорака за добар нутриционист, особено за пациенти со канцер? Благодарам.

9. SkrienLik

SkrienLik Активен член

Zdravo , pred nekoj den mi otrkrija helicobacter pylori mi prepisaa terapija esomaprazole2x1 flagyl2x1i hikoncil 2x2 odkako gi ispiv flagyl i hikoncil cel den mi e loso omalaksan sum zasamaten dali e mnogu jak antibiotikot ili ... porano sum bil alergicen na penicilin a gledam hikoncil spaga vo grupata na penicilini

10. MiAmor

MiAmor Популарен член

Здраво, ај јас да се вмешам, мене при клекнување ми крцка едното колено, друго ништо, што би значело тоа, дали треба некое испитување да се прави?

11. Annath

Annath Форумски идол

Смени го хиконцилот, нека ти дадат друг тип антибиотик, обично кларитромицин даваат, се чудам за хиконцилов. Иначе и флажилот не е лесен за желудник, ама можно е кај тебе хиконцилот да прави проблем.

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Да одиш на доктор и да ти го снимаат коленото.

Јас бев тука кај мене па ми даваа глупости, демек сум изместила жила некоја на крајот се вжешти и отече испадна дека имам вода во колено. После месец дена терапија успешно ја отстранив.

13. MladiotPropast

MladiotPropast Истакнат член

Kade mozam da idam na inhalacija i kolku pari kosta?

14. eli25

eli25 Форумски идол

Прашај матичниот дали има инхалатор или дали во некоја болница би те инхалирале иако не верувам.
    Или ако си во можност да си купиш од аптека околу 2.000 ден .е

15. MladiotPropast

MladiotPropast Истакнат член

Tesko steganje vo gradite imam od asmata koristan aparatce za asma ama ne pomaga

16. eli25

eli25 Форумски идол

Консултирај се со матичен или појди на дежурен штом така , можеби ќе добиеш нова терапија

17. bella.s

bella.s Популарен член

Screenshot_20230126_182732_Gallery.jpg ве молам за мислење, ако некој се разбира во овие работи, шеќерот е дозволено 99 а мене ми е 102:wasntme:..што се презема во ваков случај..кај матична тек на 6 февруари имам.

18. Anettta

Anettta Истакнат член

Здраво. Исто и јас сум алергична на пенцелин и пред пола година имав хеликобактер и исто така бев алергична на антибиотикот за бактеријата. Матичниот ми го смени меѓутоа и со новиот не ми беше добро. Така ги оставив сите таблети и ја излеков бактеријата на природен начин. Пред јадење секое утро блендирав зелка и едно зелено јаболко и малку вода. После го прецедуваш и така пиев три месеци. Исто така пиев и алое вера и една течност која сега не ми текнува како се викаше. Може да побараш на гугл природни лекови против хеликобактер можеби ќе ти излезе. После три месеци ја снема

19. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Поздрав, веќе ова ми е втор пат како чуствувам тапа болка во средниот долен дел на стомакот, не знам како да опишам како некои слаби грчеви, дали треба да идам да се снимам? Не сум снимала абдомен до сега и не знам како иде тоа, ако некој бил да каже искуство и страв ми е да не е нешто сериозно

Ceci16 likes this.
  20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Не ти е премногу покачен, иако ова се рачуна како предијабетична состојба. Можеш да го регулираш, ќе треба да направиш промени во однос на исхрана, вежбање итн. и да ја следиш гликемијата.

bella.s likes this.