Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    9.257
    Има, Преднол.

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  2. QueenBeyonce

QueenBeyonce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    850
    Може прашањето не ми е за тука, прашав во другите теми за конкретниов проблем, но не добив одговор.

Потребно е да направам интервенција на око за отстранување на јачмен, но не можам да се одлучам во која клиника.

Дали некој од вас има искуство со ова? Каде ја имате завршено процедурата и какво беше вашето искуство?

Доколку не, од која клиника имате најпозитивно искуство во врска до други интервенции на очите / очни проблеми?

Ви благодарам однапред.

3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.034
    Допаѓања:
    14.460
    Во Систина имам слушано дека е океј

На QueenBeyonce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.034
    Допаѓања:
    14.460
    Да може. Инаку, за нервот што ти рекоа да правиш?

5. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    563
    Очна Болница Деница, Др Виолета Бучкоска пред 4 години ова беше и сум супер задоволна тогаш платив 9300 денари мислам

На QueenBeyonce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    1.065
    Ме интересира што можам да направам за да добијам енергија?
    Имам преслаб имунитет, имам пробано сè што можам и не можам за да го поправам, нема подобрување. Заради тоа имам 3 пати прележано корона, и сите 3 пати ги поминав претешко со претешки симптоми и најголемата последица која ја имам ми е хроничен умор. Досега некако се држев, но после третиов пат буквално немам сила да седам на стол, немам сила најосновните обврски да си ги завршам, ова е ужас.
    Ќе речете вежбај и храни се здраво, еден период вежбав и буквално заспивав во 8 часот навечер од умор, така да тоа и не ми помага баш... Некои совети?

7. Keystone

Keystone Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2020
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    54
    Татко ми има болки во стаполото му отекува и има јаки болки не можат да откријат што му е крвната слика му е океј бидејки се сомневаа на гихт или реума ја нема киселината за гихт во урината, нема реума фактор. Минатата недела започна во глуждот доби инекции сега се префрли болката напред во стапалото. Претходно така исто имаше болка во колената му отекуваа и го имаше голема болка беше на акупунктура и оттогаш не е имал проблеми.Дали некој имал некое слично искуство?

8. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    Дали некој со железо 4 имал вртоглавица и замор … имам ниско железо и такви симптоми

9. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.830
    Нормални се тие симптоми, земи нешто за појачување на железото консултирај лекар

На Kalina J. му/ѝ се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Општата крвна слика може да биде океј, закажете термин на трансфузиологија за да испитаат други фактори. Болките во коленото асоцираат на вода во тој предел. Треба да се мачка со блокмакс за болки во стопалото. Кремата може да се купи без рецепт, контиунирано мачкање неколку дена.

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    Бев мн болна минатата недела, може и корона да беше или незнам што. За нова год и грипот со 40 температура го прележав, сега ова и имунитетот ми е крш. По 5г и херпес ми излезе на уста и тоа не еден, два (facepalm) Сега денес имам страшни грчеви во нозете, цели ми се кочат. Како реуматична болка од колкови до доле, листови, колена, се... дури и на седење ми пулсира ми шета грчот. Што да превземам? Што да пијам?

12. Nevenche5

Nevenche5 Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Zdravo,dokolku nekoj vo skoro vreme ima praveno gastroskopija na privatno kaj Prendjova vo Veles ve molam za cena kolku e sega...

13. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    9.257
    Магнезиум и в6.

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    Пијам ама пак си имам болки и грчеви, најверојатно е некоја последица од вирусот...

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  15. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    7.608
    Не е лошо и на интернист да отиде.

На Keystone му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    1.163
    Имам расипан заб но чувствувам болка во увото и имам оток на вратните лимфни јазли.
    Се сомневам во забот, не е толку расипан. @Annath мн е лошо ова? Имам закажано на забар али мн ми е страв шо ќе се случува. :whew:

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.587
    Допаѓања:
    43.113
    Не можеш да знаеш колку е расипан додека не се отвори, овие болки асоцираат како многу да е расипан. Страв не страв, мораш да одиш.

На Mazegin му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    Ако отокот на лимфните жлезди и болката во увото е на страната каде што е забот, има шанси да се од него. Вака надворешно можеби не изгледа расипан многу, ама често кога ќе се снимат или отворат таквите заби, се гледа дека кариесот продрел до нервот и предизвикал инфекција. Ќе го отворат, ќе стават лек, а најверојатно ќе мора и антибиотик. Ама можеби и без антибиотик ќе се смират симптомите, со самото отворање на забот и ставањето лек.

На Mazegin му/ѝ се допаѓа ова.
  19. FroggyLover

FroggyLover Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    171
    Да одмарам и да не поминувам многу време на тврда столица или згрбавена. Малце тешко затоа што сум на факултет и имам предавања.

20. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.034
    Допаѓања:
    14.460
    мораш одмор сега, лабаво лесно раздвижување...