Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    93
    Decki nekoj od vas koristeno Ad za problemi so spienjeto? Na golema maka sum, od edns mi se naprai da nemozam da zaspivam imav malku stres i nisto bilno ne pomagase pa mi dade doktorot ad, veke cetvrta nedela kako gi pijam, ama se plasam mnogu dali ke se resi toj problem, pak da mozam samostalno da si zaspivam, nikogas nemav so toa problemi,sega trista filma si napraviv, pa citanje po forumi kako so godini luge nemozat da spijat bez tableti i samo zgolemuvanje na dozi, pa si pravam filmovi so ke bide ako nemoze nieden lek da deluva :wasntme: haoss, dali nekoj ima so vakvo iskustvo?

2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Да ми препорачате добар торакален хирург на државно за отстранување фиброаденом на дојка? И некоја ако има отстранувано нека ми пише ЛП.
    Фалаа:sun:

3. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Јас отстранував на пластика пред 7год

4. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    7.608
    За проблем со спиењето може таблета за смирување да земеш, ќе те опушти и ќе заспиеш. Зошто пиеш АД за тоа?

5. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    7.608
    Дали пиеш некоја терапија? Обично од некои лекови може да се појават модрици.

6. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    7.608
    Кај ортопед да одиш, ќе ти даде терапија и помагало.

7. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    7.608
    Може Увин чај да пиеш, и обавезно урина да провериш. Потоа може и урино култура да се направи. Доколку резултатите се чисти, не е лошо преглед на бубрезите и абдоменот кај нефролог или уролог да направиш.

На Michaelalala му/ѝ се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Абе земи магнезиум со б6 ќе те опушти и ќе заспиеш. Јас ги пијам секоја вечер за грчеви во нозете, ама се комирам додатно после пола час поради б6.

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dorotka

Dorotka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    93
    Zatoa so po dve noki ostanuvam budna i posle kako da sum uplasena i tretata nok koga ke legnam pocnuvaat mislite i sega nemozam da zaspijam i taka pak ce si ostanam budna.. preplasena sum i zatoa mi prepisaa ad, veke cetvrta nedela,kako vo mozokot da nema opcija spienje bas haos. Zatoa i pitav dali ima nekoj so takvo iskustvo. Iskreno se plasam da ne se naviknam na ovie tableti pa posle so ke pravam. Neznam da probam taka da ostanam budna pa da vidam dali ke zaspijam sama nekogas :D mozebi mozokt sam ke se iskluci ne sum pametna veke veruvaj

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MladiotPropast

MladiotPropast Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    Mozam da otidam u drzavna itno ako me stegaat gradite od asma

11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.830
    Да

12. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Доколку некоја имала уртикарија со ангиоедем ако може да ми пише
    Да пијам зиртек за алергија, пијам витамини Д и Б6, селен 3 месеци за тиродината (покачено антитела) сега правам пауза и по потреба пијам декортин 20мг бидејќи имам хроночна уртикарија
    Ги пиев и NOW Beta-1,3/1,6-D-Glucan 100 mg / 90 капсули но еве два дена како што ги прекинав по 20 дена користење во случај пд нив да не имам нешто...

Кога веќе пишувам пред два дена имав уртикарија со отек на устата досега тоа ми се нема случено, дали некој знае или има искуство што да правам, што да испитувам уште... многу се плашам сега од тоа да не почнам така да отекувам анксиозност имам од цела работа со уртикаријава што се мачам веќе 6 месеци :'(
    Од здрава, права на 28 години се направив како да имам 70 :( малсаксана, анксиозна, со страв цело време во мене, неможам да функционирам нормално од уртикаријата, ни дечињата раат да си ги гледам :'(

Воедно за тоа ми го препорачаа гелот од алое за прочистување на Форевер
    , дали некоја сте го користеле ?

Последна измена: 24 март 2023
  13. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    18.459
    Женски дали некоја од вас работи или има близок што работи во воена болница да ми пише лп ве молам?

14. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    20230326_001624.jpg

Дали е ова јачмен или брадавица?
    Со што да го лечам?

15. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.214
    Допаѓања:
    8.722
    Дали е болно или да те чеша?
    Ако те чеша, пецка, боли може да е инфекција или затнато каналче од очниот капак.

Ако е затнато каналче, пошто сум имала, обично боли или пече или чеша, малку помалку од јачмен, и се дренира самото (тече гној од него) при допир или на топло, со што му се намалува големината. Па после некое време пак се полни. Помагаат топли облоги и антибиотски капки и масти (очен лекар ги препишува). Ова е обично проблем кај дијабетичарите или луѓе со покачен холестерол.
    Ако немате такви симптоми, може да е некаков друг проблем. На очно најдобро да си одите.

16. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.214
    Допаѓања:
    8.722
    Циститис, инфекција на уринарниот тракт. Најдобро е да се земе упат од матичен за анализа на мокрача за можни бактерии. Кога ќе имате точни резултати (антибиограм) за што точно се работи ќе ви препишат и точна терапија.

На Michaelalala му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.214
    Допаѓања:
    8.722
    Др Камберова на ул. Кочо Рацин има ординација. Мислам дека околу 2000 денари плативме за преглед. Сите бемки една по една ги прегледува

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    6.549
    Препорака за добар одтопед на приватно? За повреда на колено и лигаменти

19. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.487
    Тапа константна болка кај јајници со повремена оштра болка во десен јајник кога не ми е време ни за циклус, ниту сум во овулација? Ова ми се дешава во повеќе наврати, не е првпат. Многу скоро правев ехо на јајници и пап, се беше во ред. Не знам дали да одам на друг гинеколог или од друга област може да ми е болката?

20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    @Srckata28, кај мене нетолеранцијата на храна се манифестираше со болки во долен абдомен и притисок кај јајниците. Додека да откријам што е, се изнашетав (и изнадавав) пари по гинеколози.
    Исто, "заглавени" гасови може да болат баш на тоа место, кај јајниците.

На Srckata28 и Didajo им се допаѓа ова.