Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Herc

Herc Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Zdravo sqkav da prasham nesto jas se zatruv pred edna nedela so domestos preku vdisuvanje i uste den denes nemozam da disam pritisokot mi paga a pulsot odi do 100 i nemozam noke da spijam.na lekar bev nisto ne mi davaat vikaat samo ke pomine. Iskusta nekoi i pomos

2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    21.210
    Знам за неа, сум била за друго поодамна.
    Него дека проблемот е со веќе поставена дијагноза со жолчка па ми треба уште еден преглед баш кај гастролог за второ мислење во врска со операција и, а она е мислам интернист.

3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Од стрес и нервоза може да имам притисок во градите и да чувствувам како во секој момент да ќе ме фркне срцев удар?
    Шетав, пробувам да дишам, слушам музика ама не проаѓа.

4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.217
    Џокерче те читам стално, не знам велиш одиш на психолог и не воочил дека имаш анксиозност?
    Според ова што те читам од мое искуство не си толку депресивна, како што си анксиозна. Страв, паника дека имаш болест, наогање болести, тешко дишење, панични напади.
    Мораш сама некако да најдеш некој издувен вентил. Многу добро те разбирам како ти е, ама прво сама пробај да пренасочуваш мисли, здрава си, ништо не ти е!
    Ние што си го влечиме ова, тешко дека ќе го откачиме, по некој стресен период пак се враќа, ама многу важно е како да се справиме во моментот кога доага.
    Јас кога имав панични цела вилица ми се здрвуваше, раце, пулс 200, едвај дишев. Сега кога ми доага ваков момент пренасочувам мисли, активирам и раце и нозе, да ми се одземе вниманието и пројдува. А претходно уште толку паничев и си велев секогаш до тука е, готово полудев!
    Се поминува па и ова ама мораш со сета сила да се потрудиш, и пак ќе ти кажам ништо не ти е, само психата ни мава :hug:
    Инаку да, ова и од стрес се случува..

На Matea94, 1209, Ugly Duckling и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Симптоми на анксиозност поради тироидната. Кога тироидната е во ред немам симптоми на анксиозност. Значи 100% немам анксиозност. Ниту депресија. Симптоми на депресија има кога тироидната тсх е високо, а само еднаш ми беше високо 20. Горна е граница е околу 4. Ниско ми беше 0,002. На 19ти април имам пак термин за крвна слика за да ја контролираме тироидната.

А ова со градите значи е симптом на анксиозност? Нема стварно срцев удар да добијам?

6. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    3.151
    Јас се извинувам што се мешам
    Но, го имам истиот проблем со притисок во градите, мислам секој момент ќе ме стегне срце. Бев на сите можни прегледи, комплетно сѐ испитување и сите доктори ми го кажаа истото дека сѐ е до психа, сѐ е на нервна база.
    Сѐ уште имам страв да не ме рокне некој срцев удар, ама преживувам некако.
    Сѐ е до нашиот мозок!

На Ugly Duckling и gjoker4e им се допаѓа ова.
  7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.650
    Допаѓања:
    106.687
    Моментално пијам антибиотик, дали може деновиве да направам крвна слика? Или антибиотиков ќе има некое влијание :?:

8. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.206
    Од што може секојдневно да имам болки во нозе? И како мала имав и сега. Тогаш нешо као нагло сум пораснала бла бла..
    Но и денес? Знам дека придонесува и тоа дека ич не се движам, секаде со кола идам .. Не знам магнезиум или што би ми помогнало оти ми сметаат веќе болкиве..

9. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    389
    Пробај со магнезиум неколку дена, најдобро навечер пред спиење, ако исто отиди на доктор види да не размислуваш, некогаш и од психата телото се разболува или се појавуваат некој чудни болки

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    389
    Јас почнав терапија за хашимото од хипо тироида, и еве 3 дена како ги пијам, вчера имав како нагло забрзување на срце, па одеднаш ќе се смиреше полека ќе чукаше, а јас само ми се вртеше во несвест да паднам, и рацете ми трнат, еве се држам за срце чекам да не е срцев удар, сега едвај чука, препорачајте некаде за срце некој добар доктор

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Јас го прележав овој вирус во Јануари без тт ама човек ко воз да ме згазил бев. Три недели ме држеше значи, не онаков сируп за кашлање не оваков,што се не пробав. На крај сумамед ми дадоа ама овде даваат за три дена само. После една недела пак настинав,среќа блага беше и брзо мина.
    Треба да се јача имунитет повеќе и поздраво да се храниме.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Магнезиум со б6 земи, по едно дневно по јадење. И јас имам и пијам, инаку ме фаќаат страшни болки во листовите на нозете до онесвестување.

13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Како си сега?

Многу јака болка во половина и нозе имав кога бев ковид позитивна. Можно е и кај тебе да е тоа.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Можеби имаш проблеми со циркулацијата. Земи пиј гинко некое време

15. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    7.608
    Една недела после завршување со антибиотикот можеш да направиш.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    ми помина
    фала на прашање :l:

17. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    Да ве прашам за мислење, во петокот почна многу да ме боли грлото и отекува, во сабота отидов да дадам брис и од тогаш правев многу гаргара со јод, октанисепт, жалфија, пиев течности , вит Ц, Д итн, и ми потпомина да речам скоро скрос ми помина болката и пак лесно голтам, ама денеска стигна резултатот од брисот: најдена стрептокока А - и сега сум на мислење, дали уште е потребно да пијам антибиотик по ваше? Ќе се консултирам и со доктор ама немам матичен тука зошто живеам во Германија а сега сме во Македонија. И сум 4.5 месец трудна.. Што мислите?

18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    мора да се консултираш со доктор
    нека каже некој од овде. Ама мислам дека треба да продолжиш со антибиотикот до крај на терапијата. Не треба да се прекинува. А сигурно и на доктор уште нешто ќе ти дадат бидејќи стрептококата е досадна бактерија.
    Со помин

На KidA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    514
    Најчесто да бидејки е ептен досадна бактерија која и не е баш пожелно да се има.Терапија се тера до крај па најдобро е после 10 дена да се направе контролен брис и да се виде дали е сеуште присутна.
    Секако ке се водите по консултацијата со вашиот доктор.

На KidA му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    фала ти многу! ќе гледам денес да најдам доктор да ме види. а немам почнато со антибиотик да имав ќе продолжев секако, прашањето ми е дали да почнувам сега кога изгледа како да ми помина.. можеби подобро да..

фала @Didajo исто, доктор немам :( ама денес се надевам ќе најдам и ќе почнам со нешто