Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Мене од хипер ми беше така и дури после тој симптом отидов на лекар. Инаку цело време мислев анксиозност дека е, и на фемина прашував сите одговори беа анксиозност. Ми помина за многу брзо со терапијата.

На nancyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    389
    Имаше терапија за срце или на тироидата?

3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    38.493
    Колку дена ве држеше вирусот со болки во тело, грло и температура? Јас гнојна ангина направив, пијам оспамокс, мајка ми од кревет не може да стани (@Feminka22 болки ко што пишуваше ти во коски), мм крена 39 сега :| децата само се надевам лесно да поминат ако префатат :(
    Што пиевте плус?

4. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.608
    6 дена ме држеше и уште ме боли грлото. За 2-3 дена станав од кревет, температура, болки во секое косче, во карлица, стомак, половина (досега невидено). Грлото жар црвено, мислам дури како отечено го осеќав. Шлајмови сеуште имам. Антибиотик пијам, Тајлол хот, за имунитет исто. Овошје многу јадев, ме освежуваше. Лимонада, мед, топла супа, ма да едвај голтав. До сега ваков вирус не сум имала :|
    Со помин нека ви е.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    38.493
    @KiT исто, не знам колку години температура немам кренато, а сега сите буквално имаме, и за еден ден цело грло бело ми се направи да не можам ни плунка да голтнам.
    Фала ти, се надевам ќе се опоравиме сите за брзо.

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Терапија за тироидната.

7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    јас имав температура 3 дена
    сила ич немав, ни до вц да отидам. треска, главоболки повремено. И спиев нонстоп. Пиев парацетамол само коа ќе качев температура иначе вака витамини, чаеви, супи стандард.
    Ама у петокот мислам беше, бев кај матичната и ми даде Виранто капсули некои за намалување на симптомите на вирус. Ама мене секако ми беше у фаза на проаѓање.
    Ја имав страшни болки во кичмата, нозете, на страните од стомакот и повремено у стомакот. Мислев цревата ќе ми искочи.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.217
    Да и ова е, некогаш како да имаш нешто на градите. Мајка ми тешко дишеше кога има вакви моменти. И во истиот момент омалаксува. Веќе што не испита во Жан Митрев се изнадава куп пари, се и е добро. На психичка база и е. Јас и велев дека е анксиозна таа мислеше срцето не и било добро. Секаде беше, се испита и се и е супер. Тироидна има со подобри вредности од моите ама ете од стресови човек не може секогаш да се заштити.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Постојан умор од што може да биде? Не е толку од неспиење, к слика добра, матичната вика не знам што би можело.
    Имам инаку низок притисок ама веќе е претерано ова, немам енергија за ништо

На Matea94 и sani99 им се допаѓа ова.
  10. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.408
    Допаѓања:
    1.384
    Истото е и кај мене , катастрофа..
    Сега прочитав во др тема..
    Денес е главна тема Фокус.
    Изазовно е со концентрација затоа што аспектот Месечина и Нептун влијае повеќе да одмараме.
    Дури сме заборавени, успорени, поспани...
    Али денеска сме баш интуитивни.
    Овој аспект може да покрене илузија али и интуиција. Добро е ако некогаш ги измешаме овие два поима. Збунетоста не учи да ја разбереме својата илузија

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.659
    Допаѓања:
    39.522
    Wtf?

@Emotional123 ова ново ти е или ти трае долго време? Испитај хормони.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    21.210
    Може и тешка храна да те направи поуморен.

13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Се ми е од тоа испитано, веќе година ипол е вака. Се што ми текна проверив. Матичната прво ми викаше дека е последица од прележан ковид, после 1 година пак прележав и пак тоа го наведуваше како причина ама не може веќе да е вака.

14. free.mind ***

free.mind *** Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2020
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    60
    Здраво.... дали имал некој искуство со болка во хранопровод или желудник не можам да проценам точно каде, ко да ми шета. Ми се појави пред 3 дена и не можам во уста ништо да ставам, штом каснам или се напијам нешто осеќам како ми слегува храната и одма болката се појавува. Исто и кога се издишувам ја има но не толку интензивна. Дали може да ми препорачате некој лек до утре па ќе одам кај матичниот, денес прва смена бил не успеав да стигнам. Имав стресен период може и тоа ми влијаело, а пиев и антибиотик без пробиотик или некоја заштита за желудник. Ви благодарам

15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.659
    Допаѓања:
    39.522
    Што имаш испитано? Инаку може да е последица од ковид, не е ретко имање и невролошки последици.

Друго, колку спиеш, дали имаш квалитетен сон. Исхрана, физичка активност. И психолошки може да ти е, стрес, особено burnout.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.151
    Допаѓања:
    181.035
    Тироида, срце/кардио...ова прво шо ми паѓа на памет.
    Тоа со долг ковид е многу интересна приказна- WTF е долг ковид или пост ковид? Мора некој импакт на конкретен сегмент да има, за да ги има тие последици.

Последна измена: 4 април 2023
    На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.830
    Рефлукс имаш, антациди се напиј. И земи си грстрогард шмукај после оброк.

На free.mind *** му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Пишувам тука зошто од матичната немаме одговор а загрижена сум и можеби има некој доктор тука. Се работи за татко ми, наеднаш му се слоши со нагон за повраќање и вртење. Притисокот му е 140/90, шеќерот му се качил на 10ка. Инаку пред скоро 2 години имаше тежок мозочен удар кој едвај го преживеа. Дали може да се овие симптоми индикации за нов удар? Дали да се обратиме на дежурен? Памет немаме веќе

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    38.493
    Одете на дежурен во секој случај, и да не е ништо подобро да се испита.

20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    21.210
    Не знам дали е за тука.
    Ради камења во жолчка, морам ептен да пазам со исхрана. Мали оброци а почесто, никако прејадување, никако тешка и мрсна храна и пржено.
    Е сега проблемот е тегобите од жолчка ми се после оброк и терам месец ипол така ама ради тоа што јадам лесна храна и мали количини, некогаш се малку калории за цел ден. Гледам ослабена сум веќе (не е страшно засега) дури и општо ми се намали многу апетитот и ми се гади од некои јадења. Ама морам па вака оти иначе ми се плаче после јадење од мачнини и болки. Да јадам повеќе со сила не е решение. Да јадам малку па вака ми е. Кои видови храна се калорични ама лесни за стомак и жолчка? Јатки знам само. Или општо како да не ослабам многу а да не јадам многу? (Глупо прашање ама тоа е)
    А треба вака да терам со месеци.

Последна измена: 4 април 2023