Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.256
    Допаѓања:
    1.418
    Пијам терапија за неа години ... Ќе направам баш контрола овие денови .фала

На nancyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    36.340
    Сабајле трчав по трамвајот и срцето ми чукаше многу страшно како да е излезено од некоја комора во која што би требало да е и како да се мачи како поспоро да чука ама силно, како да нема сила, а да мора да чука многу јако.
    После кафе ме стега лево во градите и слично ми чука срцето како и сабајлево и се изморувам одма после кафето се губам и морам да спијам.
    А кафе пијам затоа што ме боли глава ако не пијам ама денес нема да пијам кафе бидејќи страшно е веќе.
    Кој е првиот чекор? Ехо на срце? Или крвна слика? Или можно е сето ова да нема врска со срце? Што може да ми е? Дали одма да се јавам на лекар?
    И многу брзо се нервирам веќе недела дена. Не знам дали е со ова поврзано. И најмала ситница од такт ме вади одма.

3. idontwannabeyou

idontwannabeyou Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    170
    Доколку не е за тука прашањево слободно преместете го.Ве молам за совет петите ми се како со плускавци,но не од носење на чевли(не знам како да опишам) не е вода внатре како кај плускавците туку нешто тврдо бело е..ептен грдо ми изгледа повеќе од година е вака..

4. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    389
    Јас да сум место тебе прво штитната би ја прегледала со крвна слика, многу штитната прави ова како на тебе, и за срцето може кофеин, црн чај, газирани пијалоци да прават аритмија таква и горе да стега кај дишникот.
    И не е лоше ехо на срце, екг барем еднаш во 2 год, чисто да си раат психички

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.034
    Допаѓања:
    14.461
    Старо е мислењето ама да те прашам, Калменте макс 6 месеци ми рекоа... твојот орл др колку ти кажа?

6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.218
    Мене докторот ми велеше ставај толку и толку дена па дојди на контрола. Нема да имаш потреба од континуирано 6 месеци мислам, има ефект за брзо од нив. Не ми е кажал колку можам најдолго, често одев на контрола кај него.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    направи екг за почеток. А ако ти се повтори за време на физичка активност така тогаш напрај корона рен стрес тест. И јас сум забележала дека некогаш ми се случува така кога трчам подолго и поинтензивно или кога брзам носејќи поголема тежина во рацете. Контролирам со длабоко дишење. Во тие моменти работата на срцето и дишењето не ми се усогласуваат.

Инаку сакам да прашам, како човек може да знае дека има нарушена циркулација? Се појавуваат ли некои симптоми? Имам 33 години и си го сеќавам срцето дека неправилно ми работи, со знаци на аритмија. Имам одено на интернист, и штитната жлезда си ја проверувам одвреме навреме (чисто превентивно) ама искрено не сакам да дојде како што викаат јајцето на газот па тогаш да ми е касно. Сакам совреме да сум во тек со здравствената состојба и да си го зачував здравјето. Стресот и нервозата во денешно време се тивки убијци кои често ги занемаруваме како причинители за нешто.
    Доколку има некој кој може да ми каже повеќе за циркулацијата и нејзино нарушување може и во порака да ми пише.

8. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.608
    Ќе направиш доплер на крвни садови кај интернист за да се провери циркулацијата.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  9. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    можам сама да си побарам дека сакам да си проверам циркулација или Мора да има некои симптоми?

10. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.608
    Можеш да провериш.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.058
    Имам проблем и болки во коленото веќе година дена, бев еднаш на доктор ми рекоа ништо не ми е а мене секој ден ме боли.. некогаш и едвај одам. Ве молам препорачајте ми доктор ама стварно да е добар

На Didajo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ти рекле веќе ама јас би ти рекла екг прво, па после доплер.

13. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    3.855
    Не знам дали се работи за дигестивен проблем или нешто друго но многу често во последно време не можам да подригнам ,како да ми седи воздух/храна заглавена и ми прави и тешко да дишам и ми прави тахикардии. Некогаш го решавам со сода и вода и кисела вода ама ни тоа не ми помага целосно во последно време. Ноќеска не можев да заспијам ради овој проблем. Не знам дали ср работи за интолеранција на храна, преголема анксиозност, неправилно голтање на храна/дишење.... Каде да се обратам?

14. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    мораш на ортопед. Не знам кои доктор ти рекол дека ништо не ти е. Коленото е комплексен зглоб нема играње. Мора да се сними и да се види од каде иде болката. Јас за скочен зглоб така. Ме боли ме боли и во градов наш (кичевски) имаме се само асален ортопед не. И си побарав упат за во св еразмо Охрид. Испадна дека треба операција.

15. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Веќе недела ипол чувствувам голема жед, иако пијам повеќе од 2 литри вода. Константно устата како да ми е сува, јазикот рапав, плунката густа (извинете за деталниов опис).
    Прво игнорирав мислев нешто солено сум јадела, но еве десети ден исти симтоми.
    Стоматолошки проблем не е.

Што може да биде? Веќе ме загрижува…

16. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Провери го шеќерот во крвта.

17. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    514
    Ponekogas visoka glikemija gi dava ovie simptomi. Najdobro e da napravite test za nivoto na seker vo krvta.

18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.983
    Допаѓања:
    26.372
    Константин во Жан Митрев

19. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    312
    Zdravo pravev pap test ... i izleze deka sum imala neshto ... zaboraviv kako se vika infekcijata na T pocnuvase .. ginekologot mi prepisa flazil apcina i flazil vagitorii jas apcinata gi ispiv dodeka mi traese ciklucot ... i sega od kako mi zavrsi pocnav so vagitoriite ..
    PRASANJETO MIE DALIII zgresiv so gi ispiv apcinata ? Posto trebalo zaedno da gi zemam so vagitoriite .. ama ete taka se pogodi imav dobieno ... i sega .. neznam dali ima gajle dali nema ...

20. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Може е глупо прашањево ама загрижена сум, отсекогаш сум имала проблеми со желудникот, болки, но во последно почна на десната страна под ребрата да ме боли и помислив да не е жолчката, отидов ми направија ехо, докторот ми рече немаш ништо уреден наод на сите органи, но мене ме боли..дднес почна и позади грбот да ме боли, па прашањето ми е дали е можно нешто да имало а докторов да не видел?да барам второ мислење?