Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. princessgirl47

princessgirl47 Истакнат член

Здраво, имам проблем со кичмата и ми препишаа терапија со фамоцен кетонал и дексазон. Едни викаат за фамоценот требало венски или апчиња, а веќе неколку пати ми ставија со инекција. Дали може некој проблем да се направи или да се смали дејството на инекцијата ?

2. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Итно!! Каде се испитува кламидија преку крв на приватно? Проверено само во Биотек, не испитуваат.

3. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

секогаш постои можност за нешто да промакне затоа и се бараат повеќе мислења. Ја би ти препорачала да направиш колоноскопија за да бидеш раат.

Ani45 likes this.
  4. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Денеска се гледам у огледало се мијам заби ... и на јазикот имам одоколу бело а на средината на јазикот као црвено како дел од јазикот да ми се одљуштил што може да биде ??

5. Ani45

Ani45 Истакнат член

Ми најдоа хемангиом на десен бубрег, докторот ми рече не е ништо страшно како бенка било ама знаете пусти страв па реков да прашам некој да не го има ова и дали му се повлекло само од себе:)

6. quattro

quattro Популарен член

Направив крвна слика денеска чисто заради проверка. Хемоглобинот мие висок дури над референтната вредност а јадам само еднаш денот особено на пладне. Презадоволен сум од резултативе, само ме интересира сега, да не има па некоја штетност од поголем хемоглобин? :D Ако може некој доктор/ка да ми одговори.

IMG_20230418_130140.jpg

Last edited: Apr 18, 2023
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Трохомонас?!
    Ако е таа се добива по сексуален пат. Штом флажил ти дале си требала да почекаш да ти помине добиеното па да почнеш со терапијата. Сега ставај ги вагиналетите без прекин а во меѓувреме консултирај се со гинекологот.

8. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Gi stvam ama od koa pocnav ovie dva dena da gi koristam na jazikot mi se pojavi edna fleka crvena .. kako kandida na jazikot ... barem taka izgleda po slikite sto gledav i vcera vecer ne staviv od vagitoriite.. i mise povlece toa crvenoto malce na jazikot ..inace da trohomonas ...

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не мислам дека тоа ти е од вагинаториите, не мислам дека е некако поврзано, можеби од апчињата да е. Ако ги прескокнуваш вагиналетите нема да имаш ефект, тешко се лечи трохомонас. Побарај да ти ги сменат со нео-пенотран форте вагинатории кои се полесно подносливи.

DragonA420 likes this.
  10. Sweetlove_0312

Sweetlove_0312 Популарен член

Здраво. Имам гнојна ангина , почна од понеделникот па имав симптоми на покачена температура, два дена спијам постојано, бев и на матичен вчера и ми потврди дека е тоа пијам капки прополис со шеќер, амоксиклав, бруфен и таблети за лижење. Сакав да се посоветувам со некој ако знае нешто друго што би можела да земам или дали е потребно да одам на инфузија или не?

11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Начисто ќе се убијам...
    помош
    прееска бев во тоалет, по големата работа, и кога се бришев на хартијата имав светлоцрвена крв. Ама треба и да добијам денес и мислев пробило, и стомак ме боли.
    Сега бев пак во тоалет, ама немав ништо на влошката, и имав констипација. Два дена не бев отишла..
    (леле глупо ми е дур пишувам, не па да читате ама морам)
    И многу ме болеше, се превиткував дури.
    И кога се бришев, се осетив како потечена да сум. Не е рамно кај ректумот него така ко потечено. А не сум забележала досега.
    И си викам готово хемороиди иам.
    И се видов на огледало да не иам нешто, ама само ми е потечено местото. Не знам дали од констипацијата, се извадив од памет.
    Јадам здрава храна, манџи малтене секој ден. Ама сеа за празнициве буквално од петокот до денес сум на сува храна, печено, пржено, тек после иам манџа за ручек.
    Одма фатив да читам симптоми
    • Безболно крвавење при празнење на цревата (дефекација). Може да забележите мала количина на светлоцрвена крв на тоалетната хартија;
    и ова ме уплаши
    не знам шо да праам?
    а прв пат во живот после одење во тоалет се гледам на огледало хахаха не ни знам дали е тоа нормално, да одам ли на доктор?
    Живеам доста здрав живот, и вода пијам, активна сум, здраво се хранам, внесувам и влакна и глупости, не знам од што би можело?

и извинете стварно за гадниот пост, ама се уплашив, и да одам на лекар, не знам кај да одам. Дали прво кај матичната
    неќам да паничам одма, затоа реков прво да прашам

12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@Feminka22 ништо не е, може внатрешен хемороид, може пукнат капилар од констипација.
    Светла крв е од почетокот на аналниот отвор негде инаку ако е од орган или од дебело црево оксидира крвта и е темна црна боја.

velfi, buba4e89 and Feminka22 like this.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

ме утеши малце
    другарка имаше надворешни, душата ѝ искочи, не можеше ни да седи ни да лежи, плачеше од болки
    а следниов месец иам многу обврски, не можам да си дозволам ништо да ми се деси ахахах

kristina.k likes this.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ништо не ти е, од тврда столица се појавува. Нема да имаш нареден пат и готово.

Feminka22 likes this.
  15. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Ништо не е, тврдата столица ти ја “изгребала” слузницата, и затоа потекло малце крв, затоа и е светло црвена, свежа крв, бидејќи е од тука, од ректум.
    Пострашно е ако е темна крв, што би значело дека потекнува од погорните делови на дигестивниот тракт, штом е светла, сигурно ти е поради тоа што го кажав. :)

Feminka22 likes this.
  16. Јова

Јова Истакнат член

Здраво,дали периодов има вирус/грип? Омалаксаност, кашлица благо покачена температура, главоболка од симптоми.

17. dis connected x

dis connected x Активен член

Kolku e vremenski rok na recept za antibiotik?

18. violetblue

violetblue Популарен член

3 dena. Smetajkji go i denot na prepisuvanje. Znaci ako e prepisan denes vazi na 19. 20 i 21

dis connected x likes this.
  19. sj *O*

sj *O* Популарен член

Луѓе не знам како да опишам. Доживеав доста стрес во последно време и...отпрвин 1 месец ми играше окото, почнав да пијам магнезиум и прекина, но сега друг проблем имам. Како да кажам...некако ми се треси снагата на моменти, тресењето трае 2-3 секунди и се повторува на секои час-два. Само кога сум будна ми се случва вака. Не знам ни дали е за проверка на доктор или само ми се причинва, дали му се случило нешто вакво на некој и шо би можело да биде?

20. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@sj *O* Мислам дека си под многу голем стрес и се притискаш сама себе, поради изминатите случувања. Нормално, не ти беше лесно. Краткотрајното тресење може да биде резултат и на анксиозност.

Јас би ти рекла да пробаш со вежбање со омилената музика да се опуштиш или да отидеш на масажи. Било што, што најмногу би те смирило и би те наполнило со позитива :*:

sj *O* likes this.