Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Shalitra

Shalitra Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.982
    Во последно време доста луѓе кажуваат дека им игра левото око и тоа веќе подолг временски период.
    Во истата ситуација сум и јас и сум навистина збунета. Хронично еве веќе трета недела као ми игра нервот на горниот капак од левото око дури и веќе почнува да ме нервира.

2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Исто и на мене, ама на двете очи. Пиј магнезиум и б комплекс.

На Shalitra му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    514
    Isto bev i jas so magnezium se sredi. Bas me zacudi sto istiot simptom kazuvas go manifestiraat poveke luge. I kaj mene levoto bese.

На Shalitra му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Ako moze da mi preporacate eho na bubrezi kade e najdobro da napravam po privatnive kliniki?(se izvinuvam za latinicata)

5. princessgirl47

princessgirl47 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    Веќе една недела татко ми е со неподносливи болки, прво мислевме диск е излезен, правевме магнет испадна нерв задебелен 1цм. Болкавс е од кичма до левата нога. Не може да спие една недела. Згрчено е во седечка положба. На клиника е веќе три дена со натечени нозе ( затоа што седи 24/7 , ненаспан) и му ставаат инфузија 3 пати на ден. Да не имате искуство слично? Нема што да се прави од таму викаат чекајте време треба ама човеков е хронично ненаспан. Морфиум не му даваат не знаеме кај да тргнеме, што да направиме, ова е ненормална болка

6. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Дорета,серапептазе , б витамини нестероидни антиинфламаторни може , бускопан консултирајте доктор ако не ги прима овие лекови може да пробате

7. Nora02

Nora02 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    35
    Здраво женски, ми се појави топче на челото од левата страна погоре малце, не ме боли, тврдо е на допир (треба и да добијам), бев на лекар ми рекоа дека може да е масно ткиво, но да почекам после добиеното и да видиме дали ќе го има уште. Е сега ме интересира доколку имал некој масно ткиво какво беше вашето на допир и дали ве болеше? Страв ми е да не е нешто сериозно инаку сум анксиозна многу..

8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Баба ми имаше две на челото, и не ја болеа ич. Со години ги имаше буквално, и на крај ѝ ги сецнаа. Си живееше нормално. Ко страно тело се.
    не паничи

9. Nora02

Nora02 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    35
    Најмногу ми влијае психата јас мислам, стварно за никаде сум и се плашам за секаква ситница (бубуличка да ми искочи паничам да не е опасна) а не пак ова..

10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Психа е заебана работа

11. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.585
    Девојки, заклучно со денес ми заврши боледување од 2 недели, ама хирургот ми продолжи уште 2 недели. Матичната ме прати на комисија во Букурешт, ама таму беше гунгула, и ме вратија назад зошто оделе по прва буква од презиме, а мојата буква поминала претпладне. Е сега, доколку отидам во понеделник, дали ќе има проблем и ќе може да се вратат назад во систем од петокот натаму да го продолжат (работам и за празникот), и дали воопшто има шанса да одлучат да не ти го продолжат они, прегледуваат таму? Минатиот пат електронски ми го продолжија, па затоа не знам што како.

12. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Сте имале некој проблем со отечен образ одвнатре не е многу но е отечен, а однадвор ништо не се приметува и такаа е 15тина дена, бев на заболекар не ме боли ниеден заб не е поврзано ми рече со тоа евентуално ми спомна ако сум се повредила со храна поцврста или гризнала ајде реков можда но еве веќе две недели како е можно..?
    Ајде на гугл што ти не прочитав од канцери па незнам што ... ќе одам и кај друг заболекар:|

13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    21.217
    Дали од низок притисок може да имам прескокнувања на срце и силна жед? Патем и вртоглавици имам често.
    Имам дома апарат и деновиве ми е све околу 105 со 60-65.
    Пијам вода ептен и солено гледам да јадам ама не помага многу.

14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.384
    Допаѓања:
    113.266
    Шеќер имаш испитано?

15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    21.217
    Не.
    Од низок или висок шеќер може да е вака?
    Обично во периоди кога вежбам почесто ми се случувало шеќер да ми паѓа ама сега оти ми е притисокот низок па...

16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.384
    Допаѓања:
    113.266
    Од висок.

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.743
    Допаѓања:
    145.179
    Со низок притисок најчесто оди висок пулс. Веројатно од тоа ти е.

На fana и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  18. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    Имав јас еден период така стресни ситуации се насобрано, се се дешава дно по едно ама тогаш имав континуирана болка во главата поточно челото. Морав на лекар не сакав ништо на своја рака. Ми дадоа неолексан (некој природен лек за смирување кој делува на лачењето на тој хормонот за среќа). Среќа не осетив ама олеснување да. За тебе конкретно би ти препорачала да пиеш чај од лаванда и анасон, валеријан чај.... Во меѓувреме да си правиш она што те релаксира чисто колку да оттргнеш мисли зашто тоа многу повеќе ќе ти помогне одколку нешто што ќе внесеш внатрешно

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Од што може модрици да ми излегуваат на нозете без да се удрам? Од помала го имам овој проблем, крвната слика секогаш ми е добра и други некои испитувања сум правела се било во ред.

20. DoctorM

DoctorM Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    35
    Zdravo, dali moze da spodelite telefon kontakt od D-r Jordan Babunovski? ORL specijalist od poliklinika Cair:)