Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Doka.123

Doka.123 Нов член

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Zdravo
    Bi sakala da prasam dai nekoja od vas vo skoro vreme ispituvala ginekoloski hormoni vo Stip na transfuziologija?
    Koja e cenata od hormon?
    Kolku plativte?

2. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    2.728
    Здраво девојки. Може ли некој да ми објасни што значи Бенигни клеточни промени - Инфламација на пап тест +Colpit? Се исплашив, прочитав сешто на интернет.

3. RebelliousGirl

RebelliousGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите.

Во четвртокот поради мигрена примив инекција кетопрофен. Мигрената ми помина, но почна да ме боли желудникот. Не премногу но сепак чуствувам нелагодност особено после јадење.
    Прочитав се и сешто по интернетов, дека овие инекции влијаеле на желудник и баш се исплашив.

4. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    од намален хемоглобин. И мене исто ми е. Пиј витамин ц

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.161
    Допаѓања:
    5.378
    Не е страшно, тоа значи дека имаш воспаление на слузницата на вагината, колпитис. Претпоставувам поради тоа имаш промени на клетките кои се бенигни, значи не е страшно ништо.

На MG3 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    2.728
    Фала ти на одговорот. Дали знаеш Што би требало да превземам?

7. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.161
    Допаѓања:
    5.378
    Половина доктор сум, така да не би знаела сигурно :lol:, претпоставувам ќе ти дадат нешто бидејќи имаш воспаление, секако точно ќе ти каже гинекологот, немој на своја рака.

На MG3 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    2.728
    Фала ти :inlove: Гинекологот инсистира дека не е ништо и дека Колпит пишувале на сите што немаат нередовен циклус што дополнително ме збуни. Така да изгледа нема ништо да ми препише. Затоа прашувам по форуми :D

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sara.Be

Sara.Be Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    143
    Здраво. Сакам да се консултирам со вас во врска со пролетнава алергија. Значи кивање, нос затнат, ме чеша и носот и непцата. Доведува до течење на крв од носот. Матичниот ми препорача инекција, која се става 1 годишно, без никакви последици. За 1 ден рече ќе ти помини и нема да имаш мака цела година. Дали имате искуство со оваа инекција?

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Од аналгетици.

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.958
    Од премногу седење на работа долго време ногата ми е модра совет за мачкање нешто

12. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2022
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    94
    Земи хидроген 3% и канестен капки. Прво го капнуваш со хидроген, па после канестен, проверено, се подобрува состојбата.

13. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Така делива кетоналот јак е и удира на желудник

14. RebelliousGirl

RebelliousGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Мене ми е нејасно како може од инекција да ме боли желудник, по логика, апче оди во желудник, инекција во ткиво..

15. princessgirl47

princessgirl47 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    Имам температура 38 со 9.
    Друго ништо, ни ме боли грло ниту кашлам. Се напив парацетамол со аналгин ама не се спушта никако. Дајте нешто предлог или да одам на лекар ме фаќа страв

16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.221
    Туширај се со млака вода

17. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Некој да ми препорача добар физиотерапевт? Итно ми треба

18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.537
    Допаѓања:
    23.089
    Ми треба помош. Иам другарка шо заврши во болница после голема болка околу желудникот. Правеше тестови испадна дека има некои камења во жолчката , кои при поместување го поткачиле црниот дроб. Така и кажал докторот. Веќе 3 дена е во болницата, денеска и нашле некоја жолта течност во крвта и незнаеле да кажат од што е. Само два доктори биле таму и едниот рекол да ја пуштат дома, а другиот за Скопје на гастрономија мислам така ми рече другаркава. И ја прашале дали имала некои врски таму оти ќе било многу тешко да ја примат :@. Плус и немале возило со шо да ја носат.
    Прашањето ми е дали некој имал ваков случај, шо и е тоа жолто во крвта , да не е протечена жолчката или нешто?? Она има болки под градите таму некаде.
    И дали знаете некој доктор од Скопје на гастро ( незнам дали така се вика, таа така ми рече) шо може да ја прими одма , да не се чека многу со резултати, да се излекува.
    Многу ми е тешко шо и е така, нема ни родители ни никој, па уште и врски и барале да си најде таму... здравството ни е катастрофа
    Она правеше тестови на крвта но докторите само и викат дека крвта и е катастрофа а незмаат да кажат од што е катастрофа. Толку разбират. Ипак живее во многу мал град.

19. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Жал ми е за другарка ти, се надевам дека за брзо ќе биде подобра и ќе се опорави.
    Не сум медицинско лице, но од искуство можам да ти кажам дека жолчката е како бомба што може секој момент да експлодира. Колку време има симптоми и со што ја лечат? Ако крвта и е ужас, тогаш и даваат нешто за да се поправи (крвна плазма на пример)? Нека бара некако преку матичен за Скопје, затоа што никој ажурен не е. Како може да не знаат... Но ајде тоа веќе друга тема е.
    Јас колку што знам жолчка е за на хирургија, не за на гастро но нека ме исправи некој ако грешам. Боли десно под градите, неподносливи болки. Од испитувања треба ехо и компјутерска томографија да направи за да се дијагностицира.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Herc

Herc Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Zdravo imam eden problem. Pred skoro 2 godini primiv inekcii protiv bremenost vo nozete okolu gornite ekstremiteti na nozete i odtogas mi se javia edni taka vnatresni crveni topcinja i me bolat odam na lekar velat muskulna povreda a mene nozete mi tezat onaka ne mi e lesno dali imal nekoj vakov problem i sovet ve molam nozete mi se oteceni okolu oblastite na topcinjata.