Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.087
    Од позади на листот на ногата ми се познава како модро, како модри линии, а поим немам од што :^)
    Искуство некој, нешто, или за на лекар е работата?

2. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    MINI MOUSE MISLAM DEKA BARASE NESTO ZA BOLKI VO GRLOTO ODI DO APTEKA I POBARAJDA TI DADAT NISADAR TOA TI E KAKO BRASNO BELO 2-3 GR GO STAVAAT VOMALA KESICKA ZAKONE SMEES ODNEGO 2-3 PATI DNEVNO DA SI STAVAS DIREKNO NA KRAJNICITE ZNACI LIZNI SI GO PRSTOT I NALEPI SI OD NISADAROT I STAVI SI DIREKNO VO USTAA NA KRAJNICITE ZALEPI GO ONO IMA SOLEN VKUS NEKA POSTOE30 SEKUND I POSLE PLUKNI I PO MOZNOST NE PIJ ODMA VODA EDNAS ILI DVAPATI STAVI SI IPISI MI DA MI KAZES DEKA SUMVO PRAVO JAS IMAV PROBLEM SO GRLOTO I PRIMAV 5 INEKCII I NA KRAJ OD KOGA GI ISPRIMAV NE MI POMINA PA SI KUPIV NISADOR I SEGA SI GO CUVAM PONEKOGAS I NADECINJATA IM STAVAM POSO MI E GREV DA GI BICKAAT

3. skazalka

skazalka Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ништо страшно, ајде прво обиди се да го истиснеш и ќе излези гнојче... потоа убаво провери да не имаш некое внатрешно влакно кое сакало да биде големо! ;) Кај мене беше тоа ;)

4. maried

maried Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    неможам да го стснам жлезда е...не е нити црвено ни има гној....незнам ме плаши :( :(

5. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    На една моја другарка така и излезе на препонот и ден за ден се повеќе и се зголемуваше топчето. Отиде на гинеколог и и препишаа борова вода и црна маст да си земе и да се мачка. Знам дека и помина.
    Не го чепкај сама,мој совет е да си отидеш најубаво на лекар или гинеколог.

6. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181
    пред 3 4 дена ме фатија ненормални болки во долниот дел од стомакот,неможев да се испправам неможев да седам отидов на дежурна ме прегледа еден специјалист ми кажа дека можно е да имам циститис на бешиката се преплашив :( ми ставија инекција и болките ми се смирија и ми даде да пијам цитерал и спазмекс отидов кај матичната да ми ги препше и ми кажа да ги пијам прво спазмекост и да напраиме крвна слика и проверка на мокрача да не имам некоја бактерија.Сабајлето исто се јавија болките неподносливи ставив на улошка ракија и бибер и се напив аналгин пак ми се потсмири вечерта осетив грозницаа и нормлано повисока тем дури 39.9 ми беше највисоката одма сабајлето на лекар кога требаше да ми зимаат крв ми зедоа примив инекција за да ми се намали тем ми дадоа и парацитамол и ок после 3 4часа пак тем 39.5 пак працитамол незнам шо беше се преплашив на секој 3 4часа мене ми се крева тем.Сеа мајками ми се јави да ми каже дека ги земала резултатите и као мокрачата била у ред сум немала никакви бактерии леукоцитите било ок само шо сум била анемична ;( железото ми било 4 а нормално било 9 ;( ми препишале ферсан форте да ги пијам по еднаш дневно и витамин ц ;(
    Сеа прашањево ми е дали ова е страшно пошто за анемија знам оние кој јадат и после повракаат :?: ја не сум таква, што треба да јадам ,која храна е најбогата со железо како да ги искомбинирам оброците?
    фала однапред :*

7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Ете гледаш многу ниско ти е железото. Како не си приметила слабост, замор ... тресење па раздразливост, потење...? Железо има во спанаќ, грав, грашок, значи во мешункасти плодови, зелен и лисест зеленчук, во оревите, лешници, бадеми и сл. Ќе си кркаш зеленчук посебно цвекло многу. Овошје исто. Црвеното месо инаку најмногу содржи. Во црното чоколадо го има, чистото какао. Имаш убаво во КАМ чисто е и јако, можеш да си вариш. Кафе не пиј додека не зајакнеш, го разредува железото, алкохол исто. И суплементи од железо ќе треба да користиш. Убави се шумливите таблети од железо од Суправит. И сега користи го чистиот воздух надвор ќе се јакне крвот.

8. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181
    не сум осетила ни приметила слабост замор ништо а ни потењее
    а иначе фала на одговорот сеа баш сакав кафе да се напијам ама наместо кафе ке зеам какао :)

9. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Добро може ете и да не си имала симптоми, но тие се чести кога е некој анемичен. Почни со здрава исхрана и прошетки на воздух и ќе се средиш. :) И да додадам копривите се лек. Чај од коприви купи си и пиј по една шолја на ден.

На ludacaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.032
    Допаѓања:
    11.810
    Си имам една мака.
    Последниве 2 месеци сум многу наелектризирана. Буквално. Што и да допрам, со кој дел од телото и да допрам нешто метално, мене ме пецка струја. Цело време. Ми се случувало порано од време на време, ама сега е постојано. Пример, ќе го фатам фрижидерот ме пецка. Не поминала минута, ја фаќам чешмата- ме пецка. Со тушот исто. Дури и телефонот почна да ме пецка.
    Што да направам? Веќе ми се смачи. Не е болно, ама некако глупаво чувство е.

11. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    461
    Темава многу ретко ја отварам пошто сум паника и не сакам да читам за болести ама еве да се пожалам.Пред 2 месеци јазикот почна да ме пече и како ситни црвени топчиња имав низ него ама и грлото ме болеше отидов на доктор ми вика крајниците хаос за операција отечени и како искинати ми даде антибиотик пиев ама за две недели пак ме фати пак отидов уште една доза антибиотик,ама јазикот ми беше се полошо и полошо и непцето ме пече и ми се исфрли докторкава вика од грлото отидов и на забар ме премачка со плаво мастило бетадине и ми даде едни капки на база на пропулис ми рече не е инфекција немало бели наслаги да сум пробала со тоа ако не во државна за болести на непца ке ми дала упат ама за срека тогаш се спасив,ама еве сега пак крајниците пак лупаат ли лупаат а со нив мака си имав до пубертет имав 3 крајник и кој што правеше само инекции си примав ама се повлекоа 10 год бев на раат сега стварно незнам што е работава дали од нив ми се ствара ова чудо како температура во уста или пак обратно многу ми е страв леле ке пукнам не ми се оди на лекари.Пред 2 недели бев на систематски и докторот и рече хронични крајници сум имала.А плус и резултатите од крв и мокрача не ми се баш арни шекерот 5.7 циститис,и некоја си бактерија во мокрача а јас си седам и си умирам од страв којзнае што ми се дешава ??? :sweat:

12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Ја чепкаш често косата, мислам дали ти се рацете често таму? И дали носиш волнени работи? Кај мене е поизразен електриц. па имав последно многу пецкања дури до болка. Ама сега намали, затоа што тоа што го носам е со омекнувач перено и воопшто нема триење, а косата послабо ја чепкам инаку таму ми се рацете се. И веројатно период е дали поради студеното време ... Триењето е посилно па така се случува наелектризираноста.

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  13. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Немој да носиш ништо волнено, еве јас ти кажувам од искуство, кога и да облечам некој џемпер мене така ми се случува. :)

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  14. linuska

linuska Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    0
    Извинете , ме интересира дали кога ти проверуваат урина можат да констатираат дали си бремена, или мора крв да вадиш?

15. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    ;) od ;ista logika deka ne treba krv da vadi[ neli testovite vo apoteka onie brzo potezni se proveruvaat samo so urina !

16. linuska

linuska Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    0

да но кога проверуваат во болница ме интересира дали и тоа го проверуваат затоа што на резултатите немав ништо, а месечниот циклус ми доцни 15 дена

17. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Ме боли палецот на ногата.Пред некој ден ме болеа врвовите на палците на двете нозе а сега само на десната околу ноктот ми е подуено и црвено а почна да боли повеќе.Што ќе да е?

18. malo18

malo18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    102
    да не ти израснал ноктот во месото?

19. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    Или си ги имаш сечено ноктите многу длабоко?Мене исто ми е многу боли ако го допирам

20. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    И јас го имам тој проблем, и пред година ипол бев на хирургија ми го сечеа скоро половина и некое време немав мака и пак почна, не е ни од обувка да ме стега ништо...без причина. И што не сум ставала за да не гној, зашто тоа црвеното одстрана е гној. Не сум пронашла никакво решение и лек.
    Ги чував нозете секој ден по 15 минути во млака вода со морска сол и пак никаков ефект, тоа не оздраве никогаш.