Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Мислам дека и јас имам тежок проблем со алергии 3 недели шлајм имав а немам бактерија

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Имав шлајм 3 недели пред тоа бев два дена на гости кај роднини на чист воздух. Немам бактерија се плашам искрено осеќам дека синусиве прават проблем матичната исто ми потврди сега ми најдоа и трет крајник а и ги имам извадено пред 10 години преплашен сум да не е нешто сериозно. Дали имате искуство со Лидија Дубровска?

3. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Рупафин

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.638
    Допаѓања:
    25.371
    2 дена имам болка во вратот, ама претходно беше блага, едноставно не се вртев многу и не ме болеше. Моментално што и да правам болката е ужасно неподнослива. Пробав да спијам ама не бива. И кога лежам и кога седам и не правам ништо пак ме боли. Пиев парацетамол и не ми помогна, сега се напив ибупрофен и чекам да видам дали ќе помогне.

Совети?

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ишијас, симптом за спондилоза. Треба нешто појако да пиеш за болка. Масажа со масажер да пробаш.

На staycalm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Бруфен, витамини од б групата нешто како милгама или можеш и магнезиум со б комплекс, ако е прејака болка можеш и диазепам. Направи си и ртг на врат ако не поминува и кога ќе се смири болката на физијатар да те прегледа и направи физикална терапија. Ќе ти покажат и вежби за вратот што ќе си ги правиш понатаму и дома.

На staycalm му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    304
    Допаѓања:
    85
    Здраво,ако може некој од вас да ми препорача некој таблети за смирување или чај. Осеќам преголема нервоза напнатост, незадоволство, бес,омраза... Едноставно многу се осеќам лошо ништо не ми е мило разни лоши мисли ми се вртат. Да напоменам никогаш не ми било вака, од секогаш сум била по нервозен тип избувлива личност ама сепак сум наоѓала некои баланс. Имам пробано Хелекс, бедоксин, магнезиум,чај од валеријана ништо не ми помогнало веќе осеќам губам контрола не се издржува оваа напнатост. Бев и на психијатар освен антидепресиви не добив ништо друго,и на психолог исто така, меѓутоа не ми дојде подобро. Почнаа веќе сите да ме приметуваат дека сум ептен незадоволна и едно две знаат да кажат мора сама да се смириш.... Се извинувам за долгиот пост.

На The.E.T. му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Значи штом си била на психијатар и ти дал терапија треба да ја пиеш, и тоа подолг период за да видиш дали има ефект а не од две таблети да очекуваш промена. Појди си на контрола и види што ќе ти кажат така прави.

На Јова и violetblue им се допаѓа ова.
  9. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Таблетата ќе те смири моментално и после тоа што? Пробај да ја најдеш причината, зошто се чувствуваш нервозно, од каде доаѓа тоа незадоволство. Викаш не ти било така, епа што поразлично си правела порано, а што сега. Разбери ги емоциите, има причина што ти е така, може се обидуваат да ти кажат дека нешто погрешно правиш. Мене лично дијазепам ме смирувало, ете ептен ако си вознемирена напиј се, но не е тоа решение:)

На Јова му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.662
    Допаѓања:
    39.538
    Антидепресиви се пијат минимум неколку недели за да се покаже ефектот, а кај психолог се оди исто така барем некој период за да имаш подобрување. Не знам што ти кажале и зошто си се откажала веднаш, ама и да не ти одговараат можеш да ги смениш.

На Јова, Waverly Raven и Ani45 им се допаѓа ова.
  11. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    304
    Допаѓања:
    85
    Претходно одев на работа, сега сум дома имам дете мало. Дома нема кој да ми го чува,во градинка не сакам да оди моја грешка признавам,не сакам од таа причина што многу често се разболуваат. Сакам по дома се да ми е под конец, а со дете сум и не можам се да постигнам. Или ќе постигнам ама нема да му посветам внимание на детето,после тоа уште повеќе ќе се вознемирам. Сакам секогаш се да биде по мое се случува некој да ме посоветува со најдобра намера да го сфатам погрешно и ете пак нервоз кавга... На крај краишта ништо не ме радува без причина се осеќам тажна, и како што напоменав се оптеретувам ептен дали ќе се постигне се,од плаќање сметки пазарење за дома дали овој месец ќе го изгураме како што треба. И се тоа го вртам во круг, секогаш мислам негативно колку и да се трудам не ми оди да мислам позитивно.....

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Овие ти ги препорачувам на природна база 200 ден е една кутија. Многу смируваат ќе пиеш по потреба не секој ден. Мислам ќе ти помогне.

Прикачени фајлови:

• IMG_3173.png
      IMG_3173.png
      Големина на фајлот:
      258,3 KB
      Прегледи:
      35
    На The.E.T. и Јова им се допаѓа ова.
  13. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Чај нема да те смири ја насадив маточина мислам јак е некогаш влијаеше ама тоа помина. А сеа има хелекс од 0,5 најјак имаш диазепам 2 или 5 мг, демитрин. Неуробион има многу б витамини, имаш форвита антистрес тоа е б6 и магнезиум порано ми помагало. Има еден чај во Рамстор Calm нешто така пробај. Бтв може да ти се деси од овие за смирување да си понервозна и напната јас имам пиено така и после и психијатар ми призна дека може нервозно да се осеќаш ваљда ако предолго пиеш или премногу од нив. Антидепресивите, не знам какви ти дале ама земи некој од понова генерација не ми изгледаш на тежок случај по малце ќе пиеш некој месец и ќе помине. И да хелекс редовно никако пиење создава зависност.

На Јова му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.549
    Допаѓања:
    5.897
    MRT /CT Abdimen
    и крв се е Ок.

Кога имам гасови,запек,лежам на лева стр.

осеќам во стомакот десно како празнина и да Не ми се држат органите и ,,паѓаат,, на стр. нанкоја што лежам.

Кога спијам,навечер се будам од бол некогаш па се вртам дур заспијам и најдам позиција

Бол имам и кога се истегнувам, спорт Не доаѓа во обзир. Болно е.

Искуства?

15. Daniel$&@?

Daniel$&@? Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Pozz Tesko goltanje Kako nesto da mi zastanuva Kako rskavec da mi krcka stitna zlezda ok se ok helppp

16. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Што ти вика матичната? Можно е од умор да ти е вака не знам... На државно може да те прати на интернист па на гастро сигурно ќе ти помогнат нема да те остават така. Само сега мора интернист да те прати не можеш од матичен директно на гастро

17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    21.232
    Кај те боли кога се тегнеш и при активност?
    Инаку ехо ти правеа ли?
    Чудно ми е ако правеле томографија пред ехо

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.966
    Допаѓања:
    15.986
    Луѓе, можеби на некој му е смешно.
    На грешка, за малку ќе испиев Стаклин :whew:
    :worried:
    Моите префрлија од стаклин во обично шише пластично.
    Ајде, реков да го дотрошам ќе го земам в соба кај мене....
    Исчистив и го оставив покрај друго шише.

Сега ми се припи вода и реков да се напијам, и зедов голема голтка, леле ко сетив во устата.....

Ма одма се низ мијалник го исплукав (не повратив) и ниту една капка не голтнав од Сатклинот, ја плакнев устата со вода ама имам непријатно чувство.

Уплашена сум што може да ми се случи..... ;(

На The.E.T. му/ѝ се допаѓа ова.
  19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Што е тоа стаклин?

На SunnyGirl2, Angie1432 и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  20. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Taka e so sme slabi i napnati opsto pa i poradi lekovite ja odma plaknam so voda i pijam voda

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.