Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Jan 14, 2011.

1. quattro

quattro Популарен член

Некој општ доктор/ка или нутриционист/ка ако може да ми пише ЛП.

2. franca

franca Популарен член

Испив чаша расипано млеко пола скоро додека приметив.... Што да се напијам сега, многу гадно се осеќам, што може да ми се случи, ми е страв малце??

3. Marrija77

Marrija77 Истакнат член

Здраво женски :)
    Имав Гарднерела и ми беше препишана терапија со Флажил, но печењето продолжи и после терапијата. Ќе одам на лекар секако но дали и на вас ви се има случено нешто слично на ова ме фати малце страв

4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Многу сум напната. Дома имам Б комплет. Да се напијам? Едит: Б комплекс биле

5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Напиј се можеш и лунерба д аси земеш или другк на ориродна баз аза смирување опуштање, исто чај од камилица валеријана пасифлора нето такво

gjoker4e likes this.
  6. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Дали може да се случи нешто со кожата доколу маста којашто се наоѓа во фластерите за жул била во контакт со здравата кожа? Ми испадна жул на стапалото и поради тоа што сум се движела маста од фластерот се раширила и по здравата кожа, го носев два дена како што пишуваше во упатството. Дали ќе имам некој проблем?

7. boo3

boo3 Популарен член

Нема никаков проблем.

S.W.A.G likes this.
  8. KiT

KiT Популарен член

Серапептазе за оток ќе си земеш и држи ладна облога на образот. Нормално е да крвари, во нормална количина секако.

Ani45 likes this.
  9. anggell

anggell Форумски идол

Можеш и магнезиум со Б6, б комплекс, б6 што имаш тоа..

gjoker4e likes this.
  10. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Колку време ги имате жлездите на вратот?

11. anggell

anggell Форумски идол

За болка во грло што користите? Веќе 2 дена едвај и цеден сок пијам, гладна сум од што не можам да голтам. Овие за шмукање воопшто не ми помагат мислам дека уште повеќе ми се влоши од нив. Два вида пробав ич не се намалува, ме има болено грло ама вака не, и тие за шмукање ми ја намалуваа болката до сега.

12. anggell

anggell Форумски идол

Не можев детално да ти пишам ноќеска бев со вознемиреност и јас :whew:
    Џоќерче дали си во ПМС или овулација, те читам стално си со вакви симптоми.
    Во овој период некој е поосетлив. Не препишувај секогаш на тироидна, ти си здрава и права ама еве некои од нас во овој период сме анксиозни. Дел од тие симптоми е вознемиреност без причина, тахикардии,паничен напад.. Кога ќе ти се деси такво нешто колку можеш биди смирена и знај од хормоните е а тоа е нешто што не се контролира. Јас во ПМС преку година имам симптоми кои ги контролирам ама на лето не можам, паничните напади ми траат и по 2 часа ама знам од што ми е. Јас кога имам вака работам нешто по дома, еве цела ноќ плакари си средував, :lol: затоа кај мене се средуваат само преку лето :D. Најди нешто што колку толку ќе ти ја намали напнатоста. Мене во вакви моменти освен работа ништо не ме опушта. Ни витамини ни апчиња ништо.
    И знај дека ништо не ти е, само хормоните чат пат дрмаат а кај некои на лето анксиозноста е многу повеќе изразена. Можеш редовно да си земаш б витамини.
    Знам дека е мачно ама во таков момент само си вели ќе помине и стварно поминува, малку е мачно ама со тек на време ќе научиш како да ја контролираш. Не знам колку си години ама мене прв пат кога ми се јави дремев на болница а не знаев што ми е.
    Сега знам дека ништо не ми е, ја навикнав веќе.
    Не си уништувај радоста по дома и се што те радува. Анксиозноста ги кради најубавите моменти ако чекаме на неа и очајуваме.Смирувај се со диши издиши :hug:

gjoker4e likes this.
  13. KiT

KiT Популарен член

Од пастилите и јас сум забележала како уште повеќе да ме боли грлото. Користев еден спреј од прополис од Зегин и ми помагаше. Сепак подобро оди на матичен за да ти даде и антибиотик ако многу боли.

anggell likes this.
  14. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Пробај со спреј за грло од диво оригано, има во зегин околу 200 ден е.

anggell likes this.
  15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Ох фала ти многу.
    Да, треба да добијам. Секој месец исто ми е. Овој пат и ми касни. Еве уште не добив ни денес. И јас само пред добивање чистам ама сега се погоди и децата да се дома и ако чистам само ќе ми сметаат па уште повеќе ќе се изнервирам и затоа на јадење удрив овој пат.
    Има една инфлуенсерка на инстаграм во врска со овој проблем со хормоните ама ја отследив бидејќи програмата и е над 1000 евра, а онака чат пат споделува нешто и воглавно дека сме различни четири недели во месецот и ако ги спознаеме хормоните и научиме да ги примениме во наша полза дека ќе сме успешни и се ќе биде подобро.
    29 години имам инаку.
    Книги зедов од библиотека да читам да се смирам ама не можам во место да седам.
    Тироидната во ред ми е.
    Анксиозност заклучено е дека немам. Само симптоми на анксиозност кога не ми беше во ред тироидната.
    За лето зима немам приметено. Ама имам приметено дека кога е тмурно времето тогаш ми се трепери нешто внатре во телото и ми се распаѓа светот. Вчера такво беше. Денес е сончево.

anggell likes this.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Па мислам дека веќе 2 месеци. Направено и ехо, меѓу другото, ништо не укажува на сериозно заболување. Матичната ми кажа дека може и да не се повлечат, некои луѓе ги имале цел живот. Само да се следи состојба, а јас забележувам дека некогаш се намалуваат. Меки се и подвижни. Ќе обрнам внимание на исхрана и детокс на лимфен систем.

17. Ani45

Ani45 Истакнат член

Може е глупаво прашањево ама дали може од цвекло да ми е розева мокрачата, зошто претходно не ми беше:)

18. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Може:D

Ani45 likes this.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Проверив Витамин Д и сум испод долна граница.
    Границата е 50,а јас имам 25.

Дали ова може да ми ја предизвика анксиозноста и депресијата?

И кој е најдобар Витамин Д ( освен изложувањето на сонце.)

Kalijana<♡ likes this.
  20. Flier

Flier Истакнат член

Најдобар вит. Д е Д3 независно од брендот и тоа во комбинација со К2 за да не се таложи калциумот во артерии кога се зема висока суплементација поради недостаток.
    И вит. Д е хормон такада влијае и тоа како на психата и на имунитетот и на зглобовите.

GirlLove likes this.