Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.918
    Допаѓања:
    7.120
    Некој општ доктор/ка или нутриционист/ка ако може да ми пише ЛП.

2. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    2.540
    Испив чаша расипано млеко пола скоро додека приметив.... Што да се напијам сега, многу гадно се осеќам, што може да ми се случи, ми е страв малце??

3. Marrija77

Marrija77 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво женски :)
    Имав Гарднерела и ми беше препишана терапија со Флажил, но печењето продолжи и после терапијата. Ќе одам на лекар секако но дали и на вас ви се има случено нешто слично на ова ме фати малце страв

4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    36.349
    Многу сум напната. Дома имам Б комплет. Да се напијам? Едит: Б комплекс биле

5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Напиј се можеш и лунерба д аси земеш или другк на ориродна баз аза смирување опуштање, исто чај од камилица валеријана пасифлора нето такво

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    Дали може да се случи нешто со кожата доколу маста којашто се наоѓа во фластерите за жул била во контакт со здравата кожа? Ми испадна жул на стапалото и поради тоа што сум се движела маста од фластерот се раширила и по здравата кожа, го носев два дена како што пишуваше во упатството. Дали ќе имам некој проблем?

7. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.494
    Допаѓања:
    5.312
    Нема никаков проблем.

На S.W.A.G му/ѝ се допаѓа ова.
  8. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.608
    Серапептазе за оток ќе си земеш и држи ладна облога на образот. Нормално е да крвари, во нормална количина секако.

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.776
    Допаѓања:
    11.228
    Можеш и магнезиум со Б6, б комплекс, б6 што имаш тоа..

10. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.159
    Колку време ги имате жлездите на вратот?

11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.776
    Допаѓања:
    11.228
    За болка во грло што користите? Веќе 2 дена едвај и цеден сок пијам, гладна сум од што не можам да голтам. Овие за шмукање воопшто не ми помагат мислам дека уште повеќе ми се влоши од нив. Два вида пробав ич не се намалува, ме има болено грло ама вака не, и тие за шмукање ми ја намалуваа болката до сега.

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.776
    Допаѓања:
    11.228
    Не можев детално да ти пишам ноќеска бев со вознемиреност и јас :whew:
    Џоќерче дали си во ПМС или овулација, те читам стално си со вакви симптоми.
    Во овој период некој е поосетлив. Не препишувај секогаш на тироидна, ти си здрава и права ама еве некои од нас во овој период сме анксиозни. Дел од тие симптоми е вознемиреност без причина, тахикардии,паничен напад.. Кога ќе ти се деси такво нешто колку можеш биди смирена и знај од хормоните е а тоа е нешто што не се контролира. Јас во ПМС преку година имам симптоми кои ги контролирам ама на лето не можам, паничните напади ми траат и по 2 часа ама знам од што ми е. Јас кога имам вака работам нешто по дома, еве цела ноќ плакари си средував, :lol: затоа кај мене се средуваат само преку лето :D. Најди нешто што колку толку ќе ти ја намали напнатоста. Мене во вакви моменти освен работа ништо не ме опушта. Ни витамини ни апчиња ништо.
    И знај дека ништо не ти е, само хормоните чат пат дрмаат а кај некои на лето анксиозноста е многу повеќе изразена. Можеш редовно да си земаш б витамини.
    Знам дека е мачно ама во таков момент само си вели ќе помине и стварно поминува, малку е мачно ама со тек на време ќе научиш како да ја контролираш. Не знам колку си години ама мене прв пат кога ми се јави дремев на болница а не знаев што ми е.
    Сега знам дека ништо не ми е, ја навикнав веќе.
    Не си уништувај радоста по дома и се што те радува. Анксиозноста ги кради најубавите моменти ако чекаме на неа и очајуваме.Смирувај се со диши издиши :hug:

13. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.608
    Од пастилите и јас сум забележала како уште повеќе да ме боли грлото. Користев еден спреј од прополис од Зегин и ми помагаше. Сепак подобро оди на матичен за да ти даде и антибиотик ако многу боли.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.159
    Пробај со спреј за грло од диво оригано, има во зегин околу 200 ден е.

15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    36.349
    Ох фала ти многу.
    Да, треба да добијам. Секој месец исто ми е. Овој пат и ми касни. Еве уште не добив ни денес. И јас само пред добивање чистам ама сега се погоди и децата да се дома и ако чистам само ќе ми сметаат па уште повеќе ќе се изнервирам и затоа на јадење удрив овој пат.
    Има една инфлуенсерка на инстаграм во врска со овој проблем со хормоните ама ја отследив бидејќи програмата и е над 1000 евра, а онака чат пат споделува нешто и воглавно дека сме различни четири недели во месецот и ако ги спознаеме хормоните и научиме да ги примениме во наша полза дека ќе сме успешни и се ќе биде подобро.
    29 години имам инаку.
    Книги зедов од библиотека да читам да се смирам ама не можам во место да седам.
    Тироидната во ред ми е.
    Анксиозност заклучено е дека немам. Само симптоми на анксиозност кога не ми беше во ред тироидната.
    За лето зима немам приметено. Ама имам приметено дека кога е тмурно времето тогаш ми се трепери нешто внатре во телото и ми се распаѓа светот. Вчера такво беше. Денес е сончево.

16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.687
    Допаѓања:
    79.810
    Па мислам дека веќе 2 месеци. Направено и ехо, меѓу другото, ништо не укажува на сериозно заболување. Матичната ми кажа дека може и да не се повлечат, некои луѓе ги имале цел живот. Само да се следи состојба, а јас забележувам дека некогаш се намалуваат. Меки се и подвижни. Ќе обрнам внимание на исхрана и детокс на лимфен систем.

17. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Може е глупаво прашањево ама дали може од цвекло да ми е розева мокрачата, зошто претходно не ми беше:)

18. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.516
    Допаѓања:
    21.234
    Може:D

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.967
    Допаѓања:
    15.988
    Проверив Витамин Д и сум испод долна граница.
    Границата е 50,а јас имам 25.

Дали ова може да ми ја предизвика анксиозноста и депресијата?

И кој е најдобар Витамин Д ( освен изложувањето на сонце.)

На Kalijana<♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    318
    Најдобар вит. Д е Д3 независно од брендот и тоа во комбинација со К2 за да не се таложи калциумот во артерии кога се зема висока суплементација поради недостаток.
    И вит. Д е хормон такада влијае и тоа како на психата и на имунитетот и на зглобовите.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.