Здраво девојки. Читав низ темава,ама не ја прочитав цела па затоа може ќе се повторам ама сакам да прашам доколку некој знае каде можам да најдам прелив за коса и колку често смеам да го употребувам? Имам костенлива коса и сакам малку да ја осветлам и да и дадам сјај...Фала однапред
Спојлер Сериозно?! Силк, преливи за коса имаш по парфимерии и аптеки. Во парфимерииве додуша имаш и поголем избор, така да барај таму.
Значи вака, јас имам бујна и права коса, би сакала да ми биде поспласната, дали некој може може да ми препорача некој шампон,регенаратор или спреј за коса?
како можам да имам ваква коса??? со тоолку голем волумен, и мојата е некаде со толкава должина може малце пократка, ама волуменот е топ..како можам?
Инаку немојте да се чудите зошто има 2 различни прашања, тоа е така бидејќи сме 2 девојки под еден ник
^ И тоа го прочитав.. Членот си е истиот... Нема везе. Некако бесцелно ми е да пишувам одговор на сосема спротивни прашања и тврдења...
Вчера кога бев во црква од што беше гужва и јас како што сум си смотана си ја изгорев косата со свеќа и тоа не на врвовите туку горе Кога се видов свеста ми се зема еј..колку беше изгорена,оштетена,сува и тоа многу се познаваше.Па јас видов не видов земав од оние малите ножички и полека ги скратив врвчињата на оштетените делови колку толку да не се познава.Сега е океј,пак е малце оштетена ама не се познава многу,ама имам бајаги кратки влакненца горе,а косата ми е долга.Прашањето ми е дали е трајно оштетена косата и на тоа место нема да расте? А не можам да се шишам пошто ќе треба скроз како машко да се ишишам
Уживај. Косата не расте од врвовите туку од коренот. Оттука и нема да имаш проблем со растењето. Додека да ти порасне, можеш да се обидеш со степени на косата. Не мора којзнае колкави кратења туку малку од малку, колку да се познава дека има некакви степени.
Да ама ќе треба ептен висок степен пошто како што кажав ептен горе ја изгорев,над ушите доаѓа А еднаш имам направено толку висок степен и никогаш повеќе,само се нервирам што малце се познава изгореното-.- Така ми е кога сум несмасна
епа ако не сакаш висок степен нека ти ја изретчи малце кај изгореното да не ти се приметува толку немаш друго чаре или степен или ретчење ако не сакаш да ја гледаш таква ќе треба кратко тоа ти е ако сакаш трпение постепено ќе си ја кратиш
Сакам да прашам дали некоја од вас феминките знае нешто околу тоа за продавањето на својата природна коса, како оди тоа?
Си пишува со големи букви - кондиционер, што би спаѓало во групата на регенератор и балсам. Квалитетот на сликата е могу лош и останатите делови не можам да ги дешифрирам
мојава коса на врвовите ми е како посветла и ми се кине а не сум фарбана 3 год и не се фарбам ниту ја пеглам,ништо,значи немам толку цвет колку што ми се кине
Прашај ја твојата фризерка за совет.Користи регенератор, што ја потхранува косата, ги штити врвовите и ја регенерира косата.А може и треба да ја скратиш малку , како би се зајакнала и освежила. Најдобро побарај совет од некој што знае, би требало фризерката да ти каже што е најдобро во случајов.
уште да имав добра фризерка добро ке беше,а инаку ја бев скратувала над раменици и здрава беше и малку потпорасна и пак иста,а регенератор од лореал користам а претходно од пантен инаку фала многу за одговорот