Еве ти еден мој така нарачен рецепт едно или две јајца зависи колкава ти е косата ги разматуваш и ставаш рицинусово масло ад капки и некој витамин б6 или б12 се мачкаш на коренот и откако ќе се намачкаш така да стои еден час и да ти биде завиткана во крпа косата и еднаш до два пати неделно можјш со ова и мислам дека беше еден месец и после тоа правиш пауза еден месец и пак си почнуваш ако сакаш
Јас го имам користено тој во црвена кутија, мислам дека беше за раст на косата, не видов некоја разлика, но задоволна бев не беше лош. Исто така, кога се фарбав го користев црниот за фарбана коса и од него бев навистина задоволна, бојата ми стоеше подолго и се гледаше разлика кога се измиев со тој отколку кога ќе се измиев со некој што не беше за фарбана коса. Некои силиконски капки да ми препорачате? Јас до сега ги користев тие зелените на Авон, па сега сакам да сменам малку.
Јас би ти препорачала наместо силиконски капки да ставаш чисто арганово масло го има во ДМ и на попуст се наоѓа, секако ова е мој совет зашто ијас ги користев тие од Авон и мислам дека воопшто не ми ја хранеа косата, единствено пто убаво ми мирисаа
Фала ти, и јас приметив дека тие од Авон не се нешто баш корисни, па затоа сакав да сменам. Дали аргановото масло се става после миење или како и се нанесува пред миење и се остава да одстои како кокосови, рицинусово и сл. ?
Јас го користам на двата начини, кога го ставам пред миење после тоа косата ми е премека, мислам дека нема да погрешиш со тоа масло
Јас го користам. Не гледам уште некоја со разлика освен тоа што ми се меки врвовите и не ми се толку суви.
Имам ни права ни виткана коса .. сакам да пробам некоја пена за коса или што и да е да биди накршена .. што би ми предложиле?
Косата ја правам веке подолг период околу 5год некогаш двапати во годината некогаш еднаш сигурно веке 7-8пати ми е бланширана Последен пат минатиот месец ја направив и гледам дека сега ми се оштети многу повеќе од обично Краевите се суви,но проблемот ми е и баш на средина од косата некако ми е како електризирана ситни влакна како скинати Е сега знам тоа е нормално гори косата ама вака ми е прв пат Читав и за ампули некој викат се одмиват некој не па ако може некој да ми предложи некој добри ампули и на колкав период се употребуваат? Некој капки кои може да ја направат бар малку помека и убава на изглед Ставам пред миење рицинусово масло Да напоменам кога ми е пеглена ништо не се познава или кога ја сушам со ден,таква ми е кога се суши природно Пегла мн ретко користам може на 2 месеца ако ми затреба а фен некогаш кога брзам па да ја исушам Секој совет ми е добредојден
Бланшот и честото фарбање (два пати месечно на пример) многу ја оштетуваат косата. Поготово ако имаш тенко влакно (слаба коса) И фенот и пеглата допринесуваат за тоа па пожелно е да не користиш често. Исто има спрејови за заштита од топлина па можеш и со тоа да пробаш. И тоа што е изгорено , расцветано мора да го шишаш , за расцветани врвови нема спас, само често шишање. Тешко е со плава коса, јас до пред месец бев плава и баш поради што ми беше оштетена косата се префарбав во темна боја
Здраво на сите Дали ви се случило поради ниско железо да ви опаѓа косата? Што пиевте да ви се зајакне железото, и дали ви се подобри косата после тоа.
Оди на лекар, мора стручно лице да ти одреди терапија. Косата ќе се згусне кога општата состојба на организмот ќе се среди.