Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Да не ти е до шампонот или да не имаш ставено многу маска/млеко за коса?

Не верувам дека е до пеглањето, ма да пеглана коса побрзо се мрси од виткана. Исто и зависи какво влакно и колку ти е густа косата. Ако ти е поретка и ја пеглаш побрзо ќе се измрси, исто и ако ти е потенко влакното. Кога ја пеглам веќе на 3-4 ден ми се познава дека е мрсна, морам да ја измијам, се дели, а ако ја навиткам тогаш може 5-6 дена да ја носам и нема толку многу да се познава дека е мрсна.

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.233
    Допаѓања:
    7.799
    За жал косата побрзо се мрси кога е пеглана отколку кога не е третирана (плус ако имаш тенко влакно уште побетер).Пробај да не се пеглаш. А евентуално ако толку сакаш права коса фенирај ја така нема да ти биде сплескана и без волумен како кога ти е пеглана.

На Anabelle.Amorette и eliesaab им се допаѓа ова.
  3. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    740
    Допаѓања:
    1.629
    Сте слушнале за овој Dyson Airwrap со кој се прават совршени локни?
    Дали може да се најде нешто слично а поевтино на македонскиов пазар?

4. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    Здраво девојки. Кој шампон на балеа според вас е најубав, за сува и оштетена коса? И ми треба препорака за спреј за расчешлување. До сега не сум имала потреба од таков, но бидејќи вадев црна боја на фризер, ја оштетив малку и тешко ми се чешла. Исто така барам нешто за заштита од топлина бидејќи ја пеглам. Или препорачајте ми друго било што, да ја оправам малце.

5. Мис Стоун

Мис Стоун Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    359
    Шампон на балеа немам користено освен еден во лилаво паковање кој шо беше за волумен,и не беше лош.Лично јас од спреј за разчешлување сум задоволна од спрејовите на глис(моментално го користам еден бледо розов со масло од грозје) и го имам користено спрејот на калос кој исто така беше добар а со пониска цена од тие на глис. Ти препорачувам да си земеш арганово масло или било какво масло за коса (јас ко користам од гарниер bothanic therapy) го ставам на водена коса пред сушење и исто така после користење на топлина ,најчесто после пеглање. Веќе некој период го користам и балзамот на гарниер sos repair портокаловиот, и сега за сега сум многу задоволна.

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    Девојки има ли на балеа некој восок, капки, нешто за после пеглање да ми ја смирува косата бидејќи ми е малце надувана дека ја измалтретирав со прамени, фарбање.. Имам моментално на дове нешто и убаво изгледа ми дава сјај но за брзо време се губи..

7. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    1.870
    Женски се надевам ќе добијам одговор. Пред неколку години правев balayage,и многу бев задоволна на изглед, ама косата ми се направи пуфка, ужасно сува ако не ставам еден куп препарати и да ја испеглам/свиткам.
    Е сега комплетно ми е здрава и сјајна, ама многу сакам пак да вадам прамени.
    Ве молам поискусните споделете производи кои ќе ми ја одржат колку толку здрава... Без разлика на цена.
    И, дали помагаат Olaplex производите?
    Фала ви многу

8. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.045
    Јас користам масло од балеа, мириса преубаво а не ја мрси косата баш онака сe упива, околу 200 денари е

Прикачени фајлови:

9. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    Го имам ова, како се користи правилно? Јас го ставам на мокра коса. Може на сува после пеглање? Иначе се од оваа линија oil repair ми е преубаво

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.045
    Да, јас го ставам на сува поубав ефект имам така.

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    Ке го пробам денес така. Не знам што да ставам веќе да не ми биде надувана косата. Ја пеглам и за пола саат ми се надувува. Земав восок тафт видов тука го фалат ама кај мене врска нема..

12. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    upload_2021-6-4_15-33-59.png upload_2021-6-4_15-33-36.png upload_2021-6-4_15-33-59.png дали можеби знаете ова да го има кај нас негде, да не го чекам од алиекспес?

13. Anyeska

Anyeska Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    41
    Здраво косата ми е веќе пожолтена од балјаж што имам правено, дали може некој да ми каже дали ехотон би помогнал за да ми испадне по неутрална? Или треба прелив да ставам?

14. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    14.410
    Sto e podobro za kosa maska, regenerator i balsam e isto( kako sto citav na internet)?

15. Ivanna23.

Ivanna23. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2019
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    1.020
    Дали само мене ова ми се случува?
    Кога ќе ја измијам косата и не ка сушам со фен ниту пак ја пеглам следниот ден ќе ми биде мрсна, спласната, препрелоша, а ако ја исушам со фен и ја испеглам следниот ден ми е како свила и нормално малку измрсена...
    Дали да сменам шампон...

16. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Колор шампон со сина нијанса односно шампон за тонирање. Го оставаш да делува според упатството (сите се различни, на некои им треба неколку секунди на некои неколку минути) и темелно плакнеш.

Зависи што ѝ треба на косата. Речиси се исти (регенератор и балсам се секако едно исто со различно име). Маската потхранува повеќе, затоа се држи повеќе време. Регенераторот е полесна верзија и е повеќе наменет за коса што нема потреба од толку потхранување туку повеќе е за омекнување и полесно расчешлување.

17. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.414
    Допаѓања:
    12.123
    И мене ми е исто. Кога не ја сушам со фен побрзо ми се мрси. Нз баш дали ако смениш шампон ќе ти помогни, пробај со некој за волумен

На Ivanna23. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. teressa

teressa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    514
    Го имам видено на yt предобар е ама и прескап :D видов има копии негови на Алиекспрес околи 60 евра се. За кај нас немам сретнато. Јас ја барам оваа четка-фен ама ја нема ни неа кај нас.

Прикачени фајлови:

19. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.406
    смени шампон можеби коста ти презаситена од тој шампон го имав истиот случај и јас како тебе користев еден шампон предолго и ми беше одма мрсна го сменив шампонот и се виде разликата

На Ivanna23. му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.086
    Допаѓања:
    55.748
    Дали некој пробал да ја плакни косата со лимонов сок? Читав по интернет дека добро било за мрсна коса, за првут, го чистело скалпот, ја правело косата поздрава и посјајна.
    Постапката беше да измешаш исцеден лимон во вода (отприлика 1:4 сооднос) и кога ќе ја измиеш од шампонот да ја исплакниш со лимоновиот сок, па пак само со вода.
    Сакам да пробам бидејќи во последно побрзо ми се мрси и првут ми се појавува, ама да не ја запустам. :D