Форумџика на годината

Општи прашања за коса

Discussion in 'Коса' started by butterfly33, Aug 30, 2012.

1. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Да не ти е до шампонот или да не имаш ставено многу маска/млеко за коса?

Не верувам дека е до пеглањето, ма да пеглана коса побрзо се мрси од виткана. Исто и зависи какво влакно и колку ти е густа косата. Ако ти е поретка и ја пеглаш побрзо ќе се измрси, исто и ако ти е потенко влакното. Кога ја пеглам веќе на 3-4 ден ми се познава дека е мрсна, морам да ја измијам, се дели, а ако ја навиткам тогаш може 5-6 дена да ја носам и нема толку многу да се познава дека е мрсна.

Anabelle.Amorette likes this.
  2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

За жал косата побрзо се мрси кога е пеглана отколку кога не е третирана (плус ако имаш тенко влакно уште побетер).Пробај да не се пеглаш. А евентуално ако толку сакаш права коса фенирај ја така нема да ти биде сплескана и без волумен како кога ти е пеглана.

Anabelle.Amorette and eliesaab like this.
  3. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Сте слушнале за овој Dyson Airwrap со кој се прават совршени локни?
    Дали може да се најде нешто слично а поевтино на македонскиов пазар?

4. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Здраво девојки. Кој шампон на балеа според вас е најубав, за сува и оштетена коса? И ми треба препорака за спреј за расчешлување. До сега не сум имала потреба од таков, но бидејќи вадев црна боја на фризер, ја оштетив малку и тешко ми се чешла. Исто така барам нешто за заштита од топлина бидејќи ја пеглам. Или препорачајте ми друго било што, да ја оправам малце.

5. Мис Стоун

Мис Стоун Истакнат член

Шампон на балеа немам користено освен еден во лилаво паковање кој шо беше за волумен,и не беше лош.Лично јас од спреј за разчешлување сум задоволна од спрејовите на глис(моментално го користам еден бледо розов со масло од грозје) и го имам користено спрејот на калос кој исто така беше добар а со пониска цена од тие на глис. Ти препорачувам да си земеш арганово масло или било какво масло за коса (јас ко користам од гарниер bothanic therapy) го ставам на водена коса пред сушење и исто така после користење на топлина ,најчесто после пеглање. Веќе некој период го користам и балзамот на гарниер sos repair портокаловиот, и сега за сега сум многу задоволна.

Darlingzz likes this.
  6. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Девојки има ли на балеа некој восок, капки, нешто за после пеглање да ми ја смирува косата бидејќи ми е малце надувана дека ја измалтретирав со прамени, фарбање.. Имам моментално на дове нешто и убаво изгледа ми дава сјај но за брзо време се губи..

7. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Женски се надевам ќе добијам одговор. Пред неколку години правев balayage,и многу бев задоволна на изглед, ама косата ми се направи пуфка, ужасно сува ако не ставам еден куп препарати и да ја испеглам/свиткам.
    Е сега комплетно ми е здрава и сјајна, ама многу сакам пак да вадам прамени.
    Ве молам поискусните споделете производи кои ќе ми ја одржат колку толку здрава... Без разлика на цена.
    И, дали помагаат Olaplex производите?
    Фала ви многу

8. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Јас користам масло од балеа, мириса преубаво а не ја мрси косата баш онака сe упива, околу 200 денари е

Attached Files:

9. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Го имам ова, како се користи правилно? Јас го ставам на мокра коса. Може на сува после пеглање? Иначе се од оваа линија oil repair ми е преубаво

Dodo1 likes this.
  10. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Да, јас го ставам на сува поубав ефект имам така.

Darlingzz likes this.
  11. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Ке го пробам денес така. Не знам што да ставам веќе да не ми биде надувана косата. Ја пеглам и за пола саат ми се надувува. Земав восок тафт видов тука го фалат ама кај мене врска нема..

12. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

upload_2021-6-4_15-33-59.png upload_2021-6-4_15-33-36.png upload_2021-6-4_15-33-59.png дали можеби знаете ова да го има кај нас негде, да не го чекам од алиекспес?

13. Anyeska

Anyeska Истакнат член

Здраво косата ми е веќе пожолтена од балјаж што имам правено, дали може некој да ми каже дали ехотон би помогнал за да ми испадне по неутрална? Или треба прелив да ставам?

14. resenska

resenska Популарен член

Sto e podobro za kosa maska, regenerator i balsam e isto( kako sto citav na internet)?

15. Ivanna23.

Ivanna23. Истакнат член

Дали само мене ова ми се случува?
    Кога ќе ја измијам косата и не ка сушам со фен ниту пак ја пеглам следниот ден ќе ми биде мрсна, спласната, препрелоша, а ако ја исушам со фен и ја испеглам следниот ден ми е како свила и нормално малку измрсена...
    Дали да сменам шампон...

16. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Колор шампон со сина нијанса односно шампон за тонирање. Го оставаш да делува според упатството (сите се различни, на некои им треба неколку секунди на некои неколку минути) и темелно плакнеш.

Зависи што ѝ треба на косата. Речиси се исти (регенератор и балсам се секако едно исто со различно име). Маската потхранува повеќе, затоа се држи повеќе време. Регенераторот е полесна верзија и е повеќе наменет за коса што нема потреба од толку потхранување туку повеќе е за омекнување и полесно расчешлување.

17. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

И мене ми е исто. Кога не ја сушам со фен побрзо ми се мрси. Нз баш дали ако смениш шампон ќе ти помогни, пробај со некој за волумен

Ivanna23. likes this.
  18. teressa

teressa Истакнат член

Го имам видено на yt предобар е ама и прескап :D видов има копии негови на Алиекспрес околи 60 евра се. За кај нас немам сретнато. Јас ја барам оваа четка-фен ама ја нема ни неа кај нас.

Attached Files:

19. macor24

macor24 Популарен член

смени шампон можеби коста ти презаситена од тој шампон го имав истиот случај и јас како тебе користев еден шампон предолго и ми беше одма мрсна го сменив шампонот и се виде разликата

Ivanna23. likes this.
  20. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Дали некој пробал да ја плакни косата со лимонов сок? Читав по интернет дека добро било за мрсна коса, за првут, го чистело скалпот, ја правело косата поздрава и посјајна.
    Постапката беше да измешаш исцеден лимон во вода (отприлика 1:4 сооднос) и кога ќе ја измиеш од шампонот да ја исплакниш со лимоновиот сок, па пак само со вода.
    Сакам да пробам бидејќи во последно побрзо ми се мрси и првут ми се појавува, ама да не ја запустам. :D