И мене ми е долга и релативно густа. Ама ај да си речеш на врвовите е само мокра туку мене на некои делови и коренот ми е мокар иако со фенот сум се остаила од дување. А некогаш пак пребрзо ми се суши. Не знам да не има врска нешто шампонот едино..
Имам многу густа коса и го имам проблемов понекогаш. Открив дека кога заборавам да ја избришам косата убаво со пешкир (т.е. да го впијам вишокот вода) многу потешко се суши. Знам дека вака звучи банално ама поминувај повеќе време со пешкирот пред да ја сушиш со фен. Или остави ја замотана 10-15 мин.
И јас потврдувам за ова. Што подолго стои на косата, така повеќе ќе упие пешкирот и со тоа ќе се олесни сушењето. Кај мене имам заприметено и дека после чувањето во пешкир и малку со фен после тоа одма дава волумен на косата.
Црвената боја најбрзо бледее. И затоа е најтешка за одржување. Јас се фарбам copper blonde, првите две недели ми е супер, после нема сјај. Затоа по препорака на @wannaBeMomma ја зедов оваа маска Морам да кажам дека сум задоволна, дава убав сјај, кој не паѓа со едно миење, дури и израстокот го покрива ако ја оставиш подолго. Вреди за парите. Во hairshop.mk имаат вакви маски, побарај да видиш дали има нешто за твојата нијанса.
супер баш ајс крим знам дека се одлични, имам добиено на подарок шампон и маска бев презадоволна, иако скапички се....на страната не можам да ги најдам можеби ги немаат веќе ама ќе побарам нешто слично фала ти
@Hellobeautiful јас ја фенирам наведната нанапред, пробај. И цело време чешлам додека дувам, не само со фенот. Ем права не морам да пеглам, ем повеќе волумен добивам вака. И пред сушење со фен ја оставам 20тина минути, без крпа. @SelenaGomez истиот како и Проминент, или овај: Спојлер
Иако косата ми е природна и здрава сепак го нема тој сјај што го имаше кога се фарбав на почетокот. Имам испробано различни шампони, маски, масла и пак не го постигнувам тој ефект. Се мислев да ставам колор шампон за да ја освежам ама па да не зезнам работа. Совет?
Коса со природна боја не може да го има тој "вештачки" сјај што го дава фарбата, па колку и да се обидуваш... Единствено решение што ми текнува сега е да ја фарбаш поретко, во твојата природна боја, ако ти е за сјајот. Колор шампонот веднаш се измива.
Девојки, ми треба препорака за спреј за заштита од топлина. Почнав да користам ротирачка четка/фен, па косата ми е ептен во директен контакт со топлината. Цена небитна, доколку стварно заштитува спрејот.
Пробај со колор шампон. Ќе си падне ако не ти се свиѓа. Ги има https://hairshop.mk/product/kromask-cherry-red-300ml/ Дали некој ја користел црвенава? Ме интересира нијансата.
Revlon црвениот спреј го имаш и во дм негде 900 денари е, или земи си го од Balea млекото од кокос околу 180 денари и Gliss жолтиот спреј
Што користите за сува коса? Мене косата ми е на коренот океј, надоле ми е посува.Што би препорачале, некое масло, спреј, било што за нега?