Колку што знам имаш долга коса и кога ќе ти падне у миење кога ќе ја направиш како клопче мислиш којзнае колку ти паднала а уствари само ти е долга. Не паѓа од маската.
Буквално. Секој пат се преплашувам колку коса ми паднала, а после ми текнува дека ради должината така ми изгледа.
Па искрено и јас се двоумев за ова а и мама баш ми рече исто. Да ми падне малку повеќе и одма поврзувам со тироидната и ме фаќа паника
@Biodevojka ќе те замолам за совет за колор шампон твоја препорака? Јас овде ни не знам што марки има и дали има, не сакам фарбање за 5,6 влакна бели, сакам нешто што ќе ми замени фарба. Има ли кај нас некој колор шампон кафеава, чоколадна нијанса?
Колор шампоните не покриваат бели влакна. Ја менуваат малку нијансата на косата, даваат сјај и толку. Покривање на бели влакна, само со фарба, па дури и со неа некогаш не е успешно.
Кои производи ги користите за виткана коса,и некој совети што ги практикувате за виткана/брановидна коса? И доколу имате некаков совет за коса која внатре е виткана а надвор брановидна/права?
По измивање чешлај ја косата со чешел со широки запци потоа главата надоле и со рацете поткреваја ја према коренот. За сретства јас земам од дм од балеа шампон и регенератор
Искуство некој со тој Нано третман? Има ли некој ефект? Колку што видов на слика се прска како со спреј косата и толку потоа се мие обично
Хаај Што ставаат фризерките после миење на коса(кај мене беше к0 крем), па спреј, па сушење со фен,па пеглање и уште нешто ми стави на крај? Косата ми сјае не ми е мрсна и ми е права после 3 дена . Не прашав,ми беше срам хахаха
Diplona 1 синиот е единствениот шампонот што ми дава волумен и не ми се мрси косата 2 дена по миењето. Не можам никаде да го најдам веќе година дена. Дали се уште го има некаде? Го има некоја видено низ маркети, аптеки? И каде точно ако да?
Косата природно ми е светло плава, но сега, овие 2-3 години многу ми потемни и бидна кафеава. Дали може некако природно да ја осветлам без да ја оштетам на било кој начин (многу ја пазам, никогаш ја немам фарбано, не ја ни пеглам или сушам со фен) ?
Летно време од сонце малку ќе ти осветли . Инаку нема друг начин баш, исто и јас така со пубертетот ми стана смеѓа косата, а плава коса пред тоа имав, после само по некој светол прамен ми остана. Лето малку посветла ми стануваше, но природно нема да ти биде сепак светла ко кога си била помала...