Имаш тема Виткана коса, каде што буквално секакви рутини и производи се опишани, зашто еден производ што мене ми одговара на тебе нема. Секоја виткана коса си е приказна за себе баш
Не знам за синиот, тој за фарбана коса го зедов од веро центар пред нецел месец. Не. Ќе ја изгориш косата и како ти расти ќе дели од твојата. Оправање само со шишање. Јас не би.
Мислиш на ондулација? Ако е тоа немој, од искуство ти кажувам, косата метла ми беше, беттер и од метла, оправачка само ножици. Какво сакаш тинтрење и прави џабе е, земав ампули, маски, се најскапо џабе, а краевите беа метил целите. Ако ти е плус нешто друго третирана во никој случај, ептен ќе ја оштетиш.Мојата не беше третирана па стана хаос. Едвај ја оправив. Сега имам коса, до половина ама со ништо не е третирана, освен со фен ама постојано користам фен со јонизатор и не ми е оштетена.
Како ја негувате косата на одмор? Што ставате? Се мислам да земам некој спреј за заштита од топлина ама не знам дали е и за сонце или само за фен,пегла.
Дали некој става во шапмон масла/апмули/витамини кој што ви помагаат за раст на косата? Или некој производи по ваша препорака?
Има и спреј за заштита од топлина има и спреојови со спф заштита од сонце. Другарка моја го имаше купено од оваа линија н Керастас и беше многу задоволна. Јас лично го немам користено спрејот само шампонот од оваа линија
Како ја заштитувате косата од топлината од фенот? Препорачајте некој производ за заштита и некое масло/серум за суви врвови
https://www.bellina.mk/p/1000/hair-...tirana-i-oshtetena-kosa-115-ml?categories=133 https://www.bellina.mk/p/1414/ice-p...r-maslo-za-oshtetena-kosa-50-ml?categories=39 Еден од овие два производи, кој и да земеш нема да згрешиш и двата ги имам користено, маслото моментално го користам и по сушењето со фен косата е како свила, сјајна...
Ми треба совет.Мојата коса е бујна,не е ни виткана не е ни права,може да се каже благо брановидна.Од внатрешниот дел ми е многу повеќе виткана а од надворешниот катастрофа.Клавам пена за локни ама некако не изгледа убаво,како мрсна испаѓа.Па некој ако има ист или сличен проблем да каже совет,искуство или неко произвдо.By the way шампонот,регенераторот и маслото ми се ептен погодени.ЧУДО!
Дали кај нас сте виделе ваква трака за виткање на косата? Знам дека ја има и на алиекспрес, ама случајно да не е достапна и кај нас, за побрзо да ја добијам
Kosata mi bese plava nekolku meseci posle ja ofarbav crvena i ja nosam vekje godina vreme. Dali da rizikuvam pak da ja farbam vo plava? znam deka premnogu kje mi se osteti ama pak i plavata nemozam nikako da ja prebolam