ве молам за помош.. може ли некој да ми одговори на прашањава..дали маската и маслото за коса може да се нанесуваат одеднаш? само по врвовите ли се нанесува маската? колку време треба да отстои маската и дали после миењето треба да ја фенирам или нешто сл.?
Маската и маслот не може наеднаш да се користат. Но може пред миење да употребиш масло (зависи како го употребуваш и колку време го држиш) па после миење на косата да нанесеш маска. Маската по избор се нанесува на врвовите или и на половина (или повеќе од половина) коса, само ќе внимаваш да не ги зафатиш корените бидејќи тоа ќе резултира со мрсна коса. Отстојува по избор од 3 па до 10-тина минути (сепак зависи од типот на косата и тоа каква е маслаката - домашна или готова, за ревитализација, за обновување, за заштита). Најчесто си пишува на самото пакување колку време треба да отстои и ја исплануваш од косата. Не е потребно да се фенира. Тоа се прави по избор.
Можеш да користеш капки за коса, служат за заштитување на косата, да не се оштетуваи сл. А и косата мириса многу убаво. Можеш да го побарас во Авон (Advance Technigues- daily shine)
Пробај со пудра бекутан за бебиња ставај на косата каде што ти е мрсна стави но не претерувај... ефикасно е барем кај мене , а и имам слушнато многу за ова. препорачливо е да пробас има ефект.
јас бев задоволна од Шаума го користе цела една година и косата ми беше одлична. На третиот ден вечерта ја миев. Ми беше со волумен. Но по една година фатив првут и уште кој шампон не го сменив и сег акосата ми е катастрофа. А од Гарниер воопшто не сум задоволна. Уште повеќе првут добив. Според мене подобро е да земиш Шаума. Но сепак ти си знаеш. [/quote ШАУМА е подобар јас користам, ми дава поголем волумен на косата, а и немам првут..
да не е тој со волумен во зелена опаковка пишува нешто пуш ап ?јас денеска го користев ми го донесоа поклон и само приметив дека има огромен сјај на косата
Многу е убав овој крем. Ние по дома нон-стоп го користиме и пред и после пеглање или фенирање на косата. Ја храни и ја обликува прекрасно, и што е многу важно колку и да ставаш не ја мрси косата.
Пред некој ден бев на базен и многу нормално жаба како мене не изглегуваа од водата, но потоа кога се вратив дома ја измив косата и ми беше како со лак прскана, потоа ја измив усте два-три пати но не повторно е никаква па и со врела вода ми кажа баба ми па цела глава ми изгоре хаха Што да правам бидејќи вака не оди
Имам многу буф коса, ве молам препорачајте ми некој шампон маска или регенератор или било што, барем малку да ми се спласни косава...
genera од кокос, маска за коса ја има во сите маркети околу 105 ден. е еве ја http://beautycosmetic.biz/images/GENERA ... ut_oil.jpg
Не знаев каде,не најдов по соодветна тема ако не е океј одма мењајте Е вака,моето прашање е како да си ја извиткам косата на фризер (не трајно,за некои 3-4 месеци)..не минивал (она,грмушка) него сакам да добијам роматични,дефинирани локни. имам долга коса (под раменици) а не знам каде да се обратам и каква техника би било тоа (пак напоменувам-да не е минивал) значи нешто вака https://s3.amazonaws.com/luuux-original ... wift_9.jpg http://us.123rf.com/400wm/400/400/miram ... -curls.jpg