Цело време ја шатирам косата, но ми дојде преку глава и решив на фризер да ме исфарбаат....фризерката незнам точно што ми стави но сега коренот ми е премногу жолт а надоле побела. дали има некое чаре тоа да се среди да не ми биде толку жолто бидејќи не ми се свиѓа воопшто
Пробај со силвер шампон да се измиеш нареден пат. Може да помогне може не. Ако те исфарбала само со фарба, коренот нормално е да фати пожолто , а надоле штом си ја шатирала претходно фаќа по бело , поради бланшот.
ако не фати ништо со силвер шампон, може со некој прелив или сама корен пак да исфарбам? Мн ми е жолто а повеќе месеци ми беше без ништо да и направам и сега многу се приметува...
Фарбата е "појака" од преливот, немам искуство лично, зошто не се вратиш на фризерката да и кажеш дали може да се поправи кај коренот да не двои толку.. зошто ако ти кажеме фарба, може пак да не ти фати како што треба
Фала ти многу за советот. Инаку пробав со шампонот несакаше, и со фарби на прамени не сакаше и на крај пред да се откажам викам ај уште оваа фарба на еден прамен и успеа. Префарбав само до кај што беше тоа жолтото/портокаловото и сеа е каде каде подобра
Девојки ми треба мислење! Имам долга коса до половина буквално, за неколку месеци до задник ќе ми порасне што се вика, проблемот е следен: имам испукани врвови(не е којзнае колку, ама се приметува и почнува да ме нервира)! Сакам да ја скратам косата, ама не можам да се одлучам која должина, само да не биде кратко над рамења. Се мислам за некои варијанти: Степенасто како на сликава(не верувам дека ќе ми ја погодат фризурата и вероватно ќе ми ја скратат косата многу пократко...) И друга варијанта, средна должина(некаде до средина на грбот). Вие што мислите?
Женски, почнаа да ми излегуваат како брумчиња во главата, ми се прават ранички (прво мислев дека можеби е од прашината на работа, ама изгледа не е од тоа). Кажувајте добар шампон да сменам. Моментално сум на Алпецин бидејќи ми опаѓаше. Се мислам да земам од Л`ореал, добри се?
Предобар е! Никако не можев да ја пораснам косава, откако почнав да го користам, косава расти како луда!
Јас не би се одлучила за вакво степенасто, мислам дека е тешко за оддржување, ќе треба да ја фенираш цело време, подобро е според мене или рамно или нешто вака
Јас би ти го препорачала овој шампон. Многу е нежен, без силикони, сулфати и алкохол. Убаво ја мие косата и има едноставен состав. Лореал катастрофа ми се покажале.
Јас имав таква коса и баш напротив, ми скратуваше време од фенирање, само ја ставав во пунџа после обично сушење и убави бранови добивав. Ама ја мислам за членката ако има потенка и права коса подобро е таква скроз рамна, без степен.