Dali kaj jas postoe od onie kako rolonce za izmaznuvanje na onie bebeski vlakna pri vrzuvanje na kosata vo rep? Gledam po instagram videa dosta reklamiraat
devojki pomognete ve molam kazete mi nekoj sampon ili bilo sto nesto za suva krsliva i tenka kosa kosata pocna mnogu lesno da ni se krsi bukvalno sea da ja trgam so raka cela kosa vo race ke mi ostane kazete mi ako znaete nekoja maska ili sampon bilo sto fala ❤️
Прво, многу битно, дали ти е третирана косата? Односно дали ти е фарбана/бланширана/пеглана? Ако е тоа, ставај нешто на косата еден час пред миење, дали мајонез, дали алое.. Второ, ако ти е природна скроз косата и сепак е сува многу, и донт ноу ... Пак нешто ставај пред капење, после капење капки некакви од арган, од кератин..
Мајонез да става на коса ? Покрај толку можни препарати што постојат за коса да става мајонез ? Земи си шампон за тенка и кршлива коса од белина во комбинација со маска за коса и почни да и ставаш на косата масла на пример рицинусово и кокосово.
@feminka18 Јас би ти препорачала да пробаш и Еуцерин, имаат ревитализирачки третман за коса (Dermo Capillaire) и исто таков шампон. Исто одмори од користење фен, пегла, фигаро и сл. Внесувај повеќе протеини и витамини, масирај си го скалпот и ако си под стрес, гледај некако да се релаксираш.
Здраво, јас имав црвена коса и ја бланширав (на фризер) за да го тргнам црвеното. И испадна портокалово розева, ова пред 2 месеци. Од преливите ми доби грда зелена нијанса и вчера повторно ме бланшираа, остана портокалово кај што било некогаш фарбани ама сега косата со прелив ми е мн убава. Прашањето ми е како да ја сочуваме дома до наредно ставање прелив? Дали е само силвер шампон или и виолетова маска? Или подобро оној шампонот no orange од фанола? Секој совет е добредојден, не се разбирам пошо сега ја бланширав втор пат и морам со квалитетни работи да ја одржувам.
Јас се шишав во new cut, кај кватро кафичот во кисела вода. Во зградите пред гет кафичот. Зема 250ден а доста убаво шиша и брзо работи. Не сум била во скоро време за да знам да не покачила цени
Зависи каков прелив ти ставиле и каква ти е бојата сега. Не разбрав, црвена ти е или сега си блонд од бланшираното?
Портокалова е пошо црвеното не може ни со два пати бланширање да се извади. И портокаловово го неутрализираа со некој виолетов прелив. И дојде сивкаста- со некој розев отсјај ама убаво изгледа. И сега сакам да ја одржам ваква барем еден месец па потоа да одам пак да ставаат прелив.
За жолти тонови се користи лилјаков прелив/шампон за да се неутрализираат, а за портокалови тонови се користи сино (силвер шампон) или тонери со "ash" боја. Спротивни се на тркалото со бои, затоа функционираат така. Кога бев блонд ми ставаа лилјаков прелив и се миев со лилјаков шампон, кога ја вадев црвената ставив Ash прелив и силвер шампон. Мислам дека ако ти е доволно светла косата (накај жолтичка), да користиш лилјаков шампон. Јас кога неќеше да ми се извади црвеното после бланширањата, направив "bleach bath" и конечно се осветли доволно.
Препорачајте ми некој спреј или било што за расчешлување. Катастофа ми енпосле миење косата, не можам дамја изчешламмбез да ја испокинам
GLISS Total Repair или ULTIMATE спрејовите (регенератор што не се измива) мене ми помагаат. Пробај со нив ако не си пробала веќе.