1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. bambina carina

bambina carina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    87
    Дали помагаат шампоните против бели влакна? За машко се работи и не сака да се фарба .

2. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.661
    Допаѓања:
    2.434
    Пробај со лак за коса. Испеглај ја косата и после стави и лак. Јас така ја носев.

На Аничкаa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.955
    Допаѓања:
    1.266
    Dali kaj jas postoe od onie kako rolonce za izmaznuvanje na onie bebeski vlakna pri vrzuvanje na kosata vo rep? Gledam po instagram videa dosta reklamiraat

4. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    4.179
    На четка за заби напрскај лак и среди ги сите непослушни влакна :D проверено.

На CarrieBradshow му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.955
    Допаѓања:
    1.266
    Imam probano, deka kratki tie koga se podzasusi toa lakot ko se odelija ko rogovi preparirani bev :D

На Ladybug98 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. feminka18

feminka18 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    52
    devojki pomognete ve molam kazete mi nekoj sampon ili bilo sto nesto za suva krsliva i tenka kosa kosata pocna mnogu lesno da ni se krsi bukvalno sea da ja trgam so raka cela kosa vo race ke mi ostane kazete mi ako znaete nekoja maska ili sampon bilo sto fala ❤️

7. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    380
    Прво, многу битно, дали ти е третирана косата? Односно дали ти е фарбана/бланширана/пеглана?
    Ако е тоа, ставај нешто на косата еден час пред миење, дали мајонез, дали алое..
    Второ, ако ти е природна скроз косата и сепак е сува многу, и донт ноу :x... Пак нешто ставај пред капење, после капење капки некакви од арган, од кератин..

8. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    951
    Мајонез да става на коса ? Покрај толку можни препарати што постојат за коса да става мајонез ?

Земи си шампон за тенка и кршлива коса од белина во комбинација со маска за коса и почни да и ставаш на косата масла на пример рицинусово и кокосово.

Последна измена од модератор: 23 март 2023
    На feminka18 и Polyincognito им се допаѓа ова.
  9. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    380
    Леле, ти не си ја прегорела и онеспособила косата затоа не си пробала мајонез :lol:

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    8.284
    @feminka18 Јас би ти препорачала да пробаш и Еуцерин, имаат ревитализирачки третман за коса (Dermo Capillaire) и исто таков шампон.

Исто одмори од користење фен, пегла, фигаро и сл. Внесувај повеќе протеини и витамини, масирај си го скалпот и ако си под стрес, гледај некако да се релаксираш.

На feminka18 и CarrieBradshow им се допаѓа ова.
  11. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    7.458
    Здраво, јас имав црвена коса и ја бланширав (на фризер) за да го тргнам црвеното. И испадна портокалово розева, ова пред 2 месеци. Од преливите ми доби грда зелена нијанса и вчера повторно ме бланшираа, остана портокалово кај што било некогаш фарбани ама сега косата со прелив ми е мн убава. Прашањето ми е како да ја сочуваме дома до наредно ставање прелив? Дали е само силвер шампон или и виолетова маска? Или подобро оној шампонот no orange од фанола? Секој совет е добредојден, не се разбирам пошо сега ја бланширав втор пат и морам со квалитетни работи да ја одржувам.

12. MedStud

MedStud Нов член

Се зачлени на:
    19 јануари 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Da mi preporacate nekoj frizer sto sisa dobro vo Skopje, no ne preskap?

13. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    7.458
    Јас се шишав во new cut, кај кватро кафичот во кисела вода. Во зградите пред гет кафичот. Зема 250ден а доста убаво шиша и брзо работи. Не сум била во скоро време за да знам да не покачила цени

На MedStud му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.759
    Допаѓања:
    2.064
    20230324_183040.jpg

Дали некоја девојка пробала препарати за коса од овој бренд Trust my sister да сподели искуства? :?:

15. Jane Doe.

Jane Doe. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2023
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    926
    Зависи каков прелив ти ставиле и каква ти е бојата сега. Не разбрав, црвена ти е или сега си блонд од бланшираното?

16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.588
    Допаѓања:
    39.593
    Како се справувате со бебешките влакна? Буквално нагоре ми штрчат како сателити, а прилично долги се

17. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    7.458
    Портокалова е пошо црвеното не може ни со два пати бланширање да се извади. И портокаловово го неутрализираа со некој виолетов прелив. И дојде сивкаста- со некој розев отсјај ама убаво изгледа. И сега сакам да ја одржам ваква барем еден месец па потоа да одам пак да ставаат прелив.

18. Jane Doe.

Jane Doe. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2023
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    926
    За жолти тонови се користи лилјаков прелив/шампон за да се неутрализираат, а за портокалови тонови се користи сино (силвер шампон) или тонери со "ash" боја.
    Спротивни се на тркалото со бои, затоа функционираат така.
    Кога бев блонд ми ставаа лилјаков прелив и се миев со лилјаков шампон, кога ја вадев црвената ставив Ash прелив и силвер шампон.
    Мислам дека ако ти е доволно светла косата (накај жолтичка), да користиш лилјаков шампон.
    Јас кога неќеше да ми се извади црвеното после бланширањата, направив "bleach bath" и конечно се осветли доволно.

На Selena01, IRBBB и Polyincognito им се допаѓа ова.
  19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011
    Препорачајте ми некој спреј или било што за расчешлување. Катастофа ми енпосле миење косата, не можам дамја изчешламмбез да ја испокинам

20. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    874
    GLISS Total Repair или ULTIMATE спрејовите (регенератор што не се измива) мене ми помагаат. Пробај со нив ако не си пробала веќе.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.