Како да направам кога ставам витлери да не ми е цела коса разлетана? Поточно, кога ги вадам. Зборам за оние класичните витлери. Не можам да ја исчешлам косата од корен нели, а од сите видеа што сум гледала без проблем им стои мазна откако ќе ги извадат.
Мислам дека зависи и од косата дали ионака често ти се разлетува или не, јас кога ја виткам правам вака, па се надевам ќе упали и кај тебе: пред виткање со витлери прскам спреј Gliss, L'Oréal или разредена маска/регенератор во шише вода (од оние кои може и да не се измиваат), па додека е влажна косата ја навиткувам потоа немам голем проблем со расчешлување и разлетување.
Да, го земав цел сет. Шампонот ми е добар не ми ја сплескува косата океј мирис има, маската преубаво мириса свилена ми ја прави косата, од спрејот ставам за полесно да ја расчешлам, за расчешлување ми помага а за разлетана не ми врши работа, може малку кога ќе ставам привремено, мирисот малку специфичен е дека на база на ѓумбир се производите, маслото до сега два пати го ставав лесно се нанесува на скалп со апликаторот. Така да во глобала океј се, две недели ги користам, но косата ми паѓа и сува ми е пак така да може рано е или нема некој вау ефект кај мене.
Нажалост испробано не, сега сум два пати бланширана, изгорена и уште не е тоа тоа. За црвено само ножици
Здравооо! Скалпот ужасно ме чеша и имам првут. Ми треба совет од некој кој има најдено решение за овој проблем.. Фала ви
@koritsaki и сите останати со пократки коси. Што користите за одржување на форма? Пред две недели се ишишав и не можам крај да најдам со косава. Од силиконски капки, до пени, гелови, восоци, ништо не ја држи повеќе од 15 минути. Ептен воздушесто влакно имам и ми треба нешто што ќе ја направи покрута после миење за да стои како што ќе ја наместам.
Истиот проблем го имам, јас овој восок го користев , го земав од фризерката каде што одам ама само кога го нанесувам не ми се допаѓа ефектот, фризерката истовремено ми става и восок и спреј и навистина држи додека не се измијам. Дома така немам пробано
Јас бев црвенокоса, сега е мојата лешник боја. Едино ножички и време да се потсреди. Никогаш веќе црвенокоса, многу ја оштетив
Со фарбање ја оштетив, од црна црвена, тогаш чинам пола коса ми падна. Ја пуштив мојата да расте, со редовно шишање, не ја вадев бојата, ништо од тоа. 5 години како не ја фарбам.
Јас имам виткана коса, но многу ми е мека Освен двете креми за формулација на локни од овој бренд, го користам и овој фиксатор за коса, кој мислам дека може да користи за кратка коса. Фиксаторот ми ја одржува формата на косата како што ќе ја наместам, но не ја прави како лак за коса, туку косата си изгледа природно и не мора да ја мијам следниот ден. Освен тоа и преубаво мириса. https://elloxy.mk/?product=sumhair-natural-volume-hair-fixer-green-grape
Зависи од природниот пигмент. Другарка моја од години црвена со две фарбања доби костенлива боја. Јас црвената ја извадив после два пати бланширање со балајаж. Првиот пат и покрај бланшот уште имав црвенкасти прамени. Ако ти се експериментира, можеш со кна да пробаш, таа е доста покривна, а не оштетува. Во спротивно, само на фризер за минимално да ти се оштети.