1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Мене за првут многу ми помогна на Advanced Techniques од Авон со плаво капаче, другите сите ми одмагаа.

2. Девојка999

Девојка999 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2018
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    486
    Дали има некоја поефтина варијанта (друг производител сеедно) на ова?
    Претеруваат со цената значи, се сеќавам 215 денари беше, сеа 295.
    schwarzkopf-gliss-kur-ultimate-repair-express-rege.jpg

3. Vanja84M

Vanja84M Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    Леле истиот проблем го имам. Ужасно чешање на скалп а немам првут. Што помага??

4. Cactus997

Cactus997 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2022
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    429
    Што ако долго време користам ист шампон?

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Може да се презасити косата. Инаку, во глобала ништо ако ти одговара терај.

На Cactus997 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ivanamackica

ivanamackica Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    1.046
    Ми треба мислење! Сакам да купам некои производи за коса на L'oreal, ама се мислам од која колекција. Elseve Total Repair 5 или Elseve Dream Long.? :?: Мене косата ми е долга, со расцветани врвови и сува, со еден збор оштетена. Мислам дека Elseve Dream Long повеќе ќе ми одговара. Не можам да приметам разлика помеѓу двете колекции, освен ова Dream long за долга коса што е...(facepalm) :|

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.905
    Допаѓања:
    81.175
    За сува коса, суви врвови, најмногу помагаат масла. Природни некои, без додатоци. На пример, кокосово од тегличка тоа што е. Или арганово (моето е од The Ordinary, 100% арганово масло е и навистина е одлично). И маслиново или ленено се топ. Меѓутоа, ако морам да бирам тогаш кокосово ми е најомилено, најмногу ми се свиѓа ефектот од него.

Еднаш неделно, неколку часа пред да ја мијам косата нанесувам отприлика на 4-5 прсти од краевите на косата. Прво ја навлажнувам малку косата - ја поминувам со влажен чешел, ставам масло, расчешлувам и оставам да делува неколку часа. После пред да измиеш, убаво ќе ги поминеш тие делови од косата со регенератор (полесно се вадат остатоците од маслото со помош на регенератор или малку маска за коса) и си се поминуваш со шампон. Огромна разлика ми прават мене маслата, косата е пожива, станува bouncy, а и далеку поздраво изгледа. Од претходното шишање има поминато +3 месеци, а воопшто немам оштетени врвови.

Знам дека не ти беше тоа дилемата, ама некако се надоврзав со моево искуство зашто откако почнав да ја растам косата ептен се намачив со суви врвови и еве ова ми е спасот. Самиот шампон не ми прави некаква голема разлика. Од Алверде користам јас, наизменично тој со кофеин и тој со пердувчето, sensitive мислам дека беше. :)

На LittleChili, Selena01 и ivanamackica им се допаѓа ова.
  8. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.040
    Како да го неутрализира портокаловиот сјај во косата? Од сонцето ми се осветлува и не ми се допаѓа какваа се фарбам лешник кафеава.

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.500
    Допаѓања:
    105.989

Син шампон за коса пробај

Од оваа линија имаш и маска и шампон :)

На No Makeup му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    5.193
    Дали има кај нас некој од овие третмани за исправување? Гледам дека во Србија ги има.
    Screenshot_20230711_112530_Chrome.jpg

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.952
    Допаѓања:
    1.264
    Sto koristete za izmaznyvanje na bebeski vlakna pri sobrana kosa. Na insta ( niz balkanot i svetot hahah) postojat svasta. Jas nemam najdeno nesto stvarno korisno. Samo nemojte predlog cetka za zabi i lak za kosa… ko preparirano nakostrezeno mace ke sum:D:D:D:D:rofl::rofl::rofl:

12. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.736
    Допаѓања:
    14.375
    Не знам дали сега постојат производи кај нас кои не ја прават косата крута, а помагаат локните да држат подолго?
    Не мислам на природни локни, туку коса извиткана со фигаро, пегла…
    Не сакам лак, а пена не сум користела од тинејџерски денови кога ја “гужвавме” косата (facepalm)
    Гледам по тик-ток девојки користат пена, мус, креми за таа намена…

13. peonya

peonya Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    49
    Јас користам фиксатор за коса, кој ја држи формата на косата, без разлика дали е виткана или пеглана. Намената му е како лак, но не ја прави косата цврста, само ја одржува формата и вечерта не мораш да ја измиеш, следниот ден само ја потсредуваш, прскаш повторно и си со тазе фризура. А како мириса косата...преубаво и долготрајно:
    https://elloxy.mk/?product=sumhair-natural-volume-hair-fixer-green-grape

На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    1.043
    Поставено е прашањево и погоре но нема одговор, па ај јас може ќе добијам. :D
    Што користите за измазнување на бебешките влакна при врзана коса, а тоа да не е лак? Се осеќам ептен залижано со лак, а и некако неубаво ми изгледа. Некои други предлози?

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.500
    Допаѓања:
    105.989

Искуство со овој производ за коса?

16. Ninolina999

Ninolina999 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Mene ne mi e nisto posebno , no jas imam netretirana kosa , pa mislam deka uste tolku nekako mi ja spleskuva , no majka mi na farbana kosa bas i odgovara ..meka i ja pravi i lesno se rascesluva..

Dali ima nekoj iskustvo so samponite Olival od piskavica ili na Dr Konopka protiv opagjanje na kosa ..dali nekoj od niv e dobar?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mellow Yellow

Mellow Yellow Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Со што ја залижувате косата за sleek bun и слично? Што производи користите ? :D

images.jpeg

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.905
    Допаѓања:
    81.175
    Малку лак за коса и потоа со густ чешел поминувам нежно на местото кај што сакам да изгледа вака како на сликата. Ако има потреба, ставам уште малку лак. Внимавај само со количината лак, постепено прскај кај што имаш потреба и тоа е отприлика.

На Mellow Yellow му/ѝ се допаѓа ова.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.144
    Допаѓања:
    180.345
    Не знам дали веќе си го пробала производов, ама да кажам. Јас ич не сум љубител на производите од Гарниер, ни за лице, ни за коса, ама ова многу ми одговара и можам да кажам дека дури и поубава ми е косата, отколку со она на Ревлон all in one. Инаку косата ми е фарбана.

На eliesaab и koritsaki им се допаѓа ова.
  20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.500
    Допаѓања:
    105.989

Благодарам, не , уште не сум го купила, супер тогаш може да се проба:inlove:

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.