Јас после порагај, од вториот до шестиот месец многу ми пагаше, мислев дека без коса ќе останам, и во паниката уште каков шампон не пробав, и да ти кажам џабе беше, ништо од тоа не помогна, џабе лупав пари. Период е ќе помине. Да не ти е на мисла земи си Мерц или Фитовал, јас и двата ги користев тогаш, инаку од нив има ефект ама тогаш немав затоа што хормоните се лудило тој период, земав и еден друг околу 2000 ден знам беше, заборавив како се викаше, и тој беше џабе. Подобро внесувај некои витамини како б комплекс ама не се плаши период е, отпосле почнува пак коса да расти.
Со што држи виткано повеќе, со фигаро или со четка кога фенираат? Ќе ми стави лак секако ама страв ми е да не ми паднат локните
Здраво,имам себореја . Чудно ми е зошто само сум исфрлен странично само, концентрација има само бочно,а додека на горе на главата не сум зафатен воопшто,како нормално да е . Имам и мали бубулици на линија на косата кај што после преминува гола кожа, концентрирано позади ушите и накај вратот . Откога почна сериозно чешањето и првутот,применив третман каде што веќе сум 16 дена во процес ,2х неделно со шампон Биодерма и секој ден/по потреба само миење коса со обична вода . И покрај се ,сеуште мака имам со себорејата,не откажува . Иначе имам Хашимото,возам мотор и вообичаено сум по 40 минути дневно,главата ми е во кацига . Кацигата ми е чистена и одржувана нормално со обична вода за избегнување на хемикалии како прашоци и сапуни. Молам за помош
Loreal фарби има во дм али баш оваа нијанса дали ја има не знам, шампонот и кондиционерот од keune ги има исто така во дм, а тоа на лореал што е види во hairshop на страната дали го имат
Прво обавезно пред кацигата да ја ставиш, стави капа од тенок материјал (од типот на капи/маски од лесен материјал кои се користат за баги во пустина - пример). Кацигата, колку и да сакаш, не можеш секој ден да ја чистиш убаво. Секој божји ден да ја миеш убаво капата. Блиска особа имаше сличен случај како твојот. И земаа брис од главата, испадна некоја стрептокока/бактерија. Беше на антибиотик терапија (од акните, бубулиците) и користеше редовно шампон од La Roche - Possay Kerium. Миење со шампонот секој втор ден. Црвенилото и акните се намалија во рок од 2 недели. Се надевам дека барем малку помогнав со советот. Баш ми е жал и можам да замислам колку ти е неудобно/непријатно. Поздрав.
Кога поминувате со преса за коса од овие како тостерки што ја прават косата, прво поминувате па ставате лак или ставате лак па поминувате со пресата. Ако ставам прво лак нема ли да да доизгори, не сум пробала така, се мислам како повеќе ќе ми држи на влажно време.
Како мала сестра ми ме фризираше со таква преса. Директно на сува коса и после со лак. Уште ни стои дома тоа чудо.
Јас само купувам а ништо не користам, пред некое време ваква купив ама слаба беше, сега оваа ја зедов, еднаш пробам и така си стојат после во кутии
Јас ретко ги користам. Две во едно се. Пегла и фигаро заедно. Не сакам да ја горам косата и затоа земав со послаба јачина.