Маската не ја пробав, но го имав шампонот и еден спреј за заштита од топлина/расчешлување на косата пд овој бренд и можам да кажам дека воопшто ама воопшто не сум задоволна. Шампонот е против опаѓање, јас имам многу долга но тенка и лесно кршлива коса - никако не ми се допадна ми ја правеше како да не сум ја искапила цела недела, без волумен зелепена како тесто. Спрејот ми ја правеше исто така некако леплива и тешка, се на се - ужасни. Се вратив на Pantene, одамна немав купено ништо од нивните производи а бев доста задоволна отсекогаш.. Ја земав оваа маска со кератин, оваа линија им е дефинитивно незаменлива. Косата ми ја прави премногу мека, како свила и многу лесно се чешла, а за мирисот да не зборувам - си стои додека не ја искапиш пак. Го имам и серумот со кератин, го купувам долго време - презадоволна сум и од него.
Ти благодарам значи џабе да не фрлам пари. Јас користам моментално на Керастас и Лаш (таа од Лаш е виолетова , за против жолти тонови) ама ете викам сега ќе доаѓам за Мк и шанса да земам и нешто др да пробам... Инфлуесеркиве наши ги фалеа производиве ама од др страна викам на нив им е се подарено така да мораат да ги исфалат. А да ти кажам од yeppeuda имам пробувано производи од Накоми , и тие се од ист произведувач а и дека ништо за лице не ми се погоди нешто потсвесно ми кажуваше и тие за коса да не ги купувам..
На Керастас одамна ги меркам и ми се следни на проба, само секогаш влегувам во ДМ и грабам по нешто и никако да ги дотрошам ваквите импулсивно купени работи Од Накоми така го зедов ретинолот, и го ставив неколку пати и мислам дека од него се нафрлив.. после разбарав рецензии на интернет и видов дека не го фалат воопшто. Сега ене го го мачкам на неколку стриички што ги имам, да се дотроши
Дали има некоја финта за виткање на косата со она незнам како се вика за локни сунгерчето со ластик долу што се стега. Кај сите гледам убави локни, јас два пати што пробав жива катастрофа или само на видеа така испага, џабе парите..
@anggell треба помали прамени да земаш, мене со него убаво ми излегуваат, али не стојат можи до мојата коса е, и со лак да прскам пак се прави косата, друго е така виткање друго е со фигаро или пегла под дејство на топлина
Предлог за шампон,регенератор и нешто др за нега на коса, имам тенка коса , бланширана, никогаш се мрси повеќе некогаш не, сакам нешто поприродно без силикони , може предлози од ДМ или од Белина... благодарам
Можно ли е косава да ми се плетка и да ми е сува поради водава? Претходно никогаш немав ваков проблем, мислев дека е до фенот ама изгледа не е..
Најдобро е да ја виткаш додека ти е малце водена косата, значи остави ја да ти се подсуши (или со фен доколку користиш) но не скроз и стави млеко/крем за коса.. Можеш и пена но внимавај некои ја прават леплива можеби тоа нема да ти се допадне да те предупредам (на Тафт розевата е убава и не ја лепи) и така да отспиеш цел ден или да ја држиш неколку часа навиткана додека сосема не се исуши.. Немој да ја дуваш со фен за побрзо нема да излезе убаво, остави природно. Јас имам долга права коса до папок и мене не ми држи искрено многу долго кога ја виткам со ова, овој начин ми успева држи неколку часа но сепак што и да правам не е како со фигаро што ми стои до другиот ден и без да ставам спреј.. Но зависи до косата, пробај вака.
Дали има некој добар шампон за виткана коса ? Косата ми се витка, но е многу сува и тенка. Освен пена не и ставам ништо друго. Не знам како да ја негувам подобро. Ако може некоја curly girl да сподели некој совет
Мене ми се плеткаше хаос неколку месеци незнам ни јас си помина само од себе, тоа е од што ти паѓа и се плетка само редовно чешлање и да ја скратиш колку можеш повеќе
Се надевам ќе помине зошто веќе паника ме фаќа, никогаш не ми била ваква. Ја сушам со фен на ладен воздух, со спреј за заштита, не ја ни пеглам, не ми е ни фарбана, шишана сум скоро..
Јас земав и чешел на tangle teezer, ја скратив убаво и поредовно чешлав зашто коа ке се заплеткаше со плачење ми беше мада ништо не помогна освен само од себе ама коа ќе ми тегне на тој период ми се плаче ))
Да, тврда вода може да го направи тоа. Нанесувај регенератор. Можеш да ставаш и регенератор на распрскување (leave in conditioner). Gliss се добри за тоа. Чешлање: расчешлај ги прво краевите, потоа средина и потоа почни од коренот, така додека стигнеш до краевите веќе ќе ти биде расчешлана косата и нема да има толку проблем. Можеш да земеш и капки за коса и да ги нанесеш по должина на косата додека е мокра. А за опаѓање, нормало е одреден период да паѓа косата малку повеќе од вообичаено. Внимавај си на исхраната и нема зошто да се грижиш.
За време на миење коса обавезно регенератор или маска да ставаш, јас кога ја мијам само со шампон од тврдата вода во Скопје не можам да ја исчешлам после тоа
Девојки на десната страна ама од секогаш,кодата ми е оштетена. (Дали повеќе спијам на десна страна или повеќе ја тормозам кога ја пеглам/виткам) па сеа и дека ја фарбам косата и ептен се примеќа. Дали постојат некои производи што би ми помогнале? Не е битна цената,само да не ја кратам…