Пробај да ја смениш рутината скроз. 1. Пред миење стави масло, чичково,рузмариново или пробај го темно плавиот спреј на KayPro, се става пред шампон,делува 30 минути и на секој 10 минути дуваш со фен за да ти се отвори влакното. 2. Шампнирање со хидрирачки шампон или шампон специјално за кадрици 3. Маска за коса, стои 10 минути 4. Некоја заштита на косата, Ревлон на пример 5. Ампули на пример почну да користиш.. Revuele keratin ampoules 350ден во Дм 6. Крема за стилизирање на локни 7. Пена Ги собираш локните со сува или полумокрс крпа, го правиш тоа интензивно, косата стои 20-30 минути се засушува сама , потоа со фен , чекаш некои 10 минути и ставаш масло на сува коса секој ден. Тоа е мојата рутина , ми се покажува најдобро, се надевам дека барем малку ќе ти помогнам ❤️ Ако е потребно ќе ти пратам линкови од се во порака
Ти благодарам на деталното објаснување Само кажи ми со каков чешел ја чешлаш? Јас веќе неколку години од ДМ земам на ебел со дрвена четка и запци тие што се, баш некни гледав чешел со големи запци целиот од бамбус и запците, се мислев и тој да го пробам.
Кога бев во Париз имаше едно мало дуканче со сувенири и се продаваше чешал од 1,50€ Никогаш не сум ја чешал од не знам каде, ја чешлам само кога е сува, кога е мокра никогаш ото дтавам маска и ми е отплеткана, не ми се плетка.
Јас го ставам пред миење, колку што можам подолго време го држам па мијам, а некои го оставаат и преку ноќ па мијат наутро. Јас кога го купив беше со поинакво капаче, не како на сликава, течеше по малку и не беше воопшто практично за користење, па ставив прскалка од некој стар спреј што беше соодветно. Многу полесно и попрактично е така, и не се троши вишок количина.
И мене ми е со друго капаче, онакво обично, па го претурив во шишенце со пипета и топ ми е за ставање. Исто и ја го ставам пред миење го држам по неколку чаша ама гледам по тик ток и општо по нетов дека го ставаат и секој ден, демек не ја мрси косата
Можеби зависи и од типот на косата, јас имам мрсна коса, ја мијам секој втор или максимум секој трет ден, и мислам дека што и да ставам дека уште толку ќе ми ја измрси, и плус некако многу јак мирис ми има за да ставам почесто..
Мене ова ми е супер. L'Oreal Elvive Dream lengths спрејот. Има некои масла (не ја мрси косата) за сјај и расчешлување, плус дава заштита од топлина. Ептен ми се погоди, неколку пати по ред го купувам веќе.
Дали постои некој спреј за заштита на косата од влажност ? Премногу ми е осетлива косата на влажен воздух или пак сега како што е топло, ќе се испотам и косата ми станува како жбун и страшно се нервирам.
Znam,Off topik sum deka posle dolgi godini pisuvam.Objasnete mi ja postapkata za pantelonot-Kako go stavate vo shampon?Dali ima efekt?
@Ne znam koj ништо посебно, ставаш и го протресуваш убаво да се измеша. Можеш било што внатре, имам ставано и витамини Б6, Б12 (ампули).
Zeni Kazuvajte sovet .Mi se pojavija beli vlakna na kosata -posledica od satiranje(se satirav na 15-16 godini).E sega sto da pravam za da ja vratam vo normala.Vcera koga se vidov.Domasnite