Ги имам испробано повеќето до сега, како најдобар се покажал портокаловиот, а и лилавиот не е лош иако не е некоја голема разлика, скоро исто само миризбата различна. Мене лично црниот многу ми ја мрсеше косата, а и мирисот не ми се допаѓа, некако машки и тешко ми мириса. Мене најмногу црниот не ми се погоди.
препорачајте ми нешто за косата,зошто ми е премногу сува и крута, а воопшто не ја пеглам ниту пак ја фарбам?
Жолтиот е за долга коса бидејќи спречува расветување на краевите на влакната,а црниот е наменет за ептен оштетена и сува коса која ја регенерира. Јас долго време користев жолт и сега се префрлив на црниот,ако не ми одговара пак ќе си се вратам на жолтиот.
јас жолтиот го земав 250 од Охрид а вчера го видов во ДМ ама не му видов цена изгледа е тука негде а се става после миење на косата кога ќе биде малку посува косата ќе напрскаш и толку.
Прво се мие косата, па се нанесува спрејот. А може и пред пеглање или виткање на косата. Не знам зошто dream.queen го земала 250, јас мислам дека цената му е околу 170 ден. - до 200 максимум
е сега видов изгледа бил поскап затоа што овој е по кафеав и има кератин и регенератор некој сличен бил.
Ако може некој итно да ми одговори (да ми даде свое мислење) ? да прашам дали некој може да ми предложи маска за коса на природна база (а досега никакви не сум употребувала). косата сега целосно ми е разлетана, а напред косата ми се витка т.е. имам бебешки влакна, а и ме загрижува тоа дека во последно време на секое исчешлување ми паѓа косата, а не користам пегла,фигаро цело лето така пуштена ми беше.и кога не ја чешлам на блузата имам повторно паднати влакна Спојлер (да не е како резултат на стрес, бидејќи во последно време и апетитот го намалив?)
Нормално е при промена на времето да ти паѓа косата, мислам не е ништо страшно. Ако сакаш маска на природна база можеш да си направиш со едно јајце и 2-3 лажици јогурт, тоа се разматува и се нанесува на косата, се држи едно половина час и се мие. Може да си додаш и малку мед, маслиново масло или сок од лимон. Јас често си правам вакви маски, косата од нив ми е помека.
Бидејки ја пеглам косата често, за многу брзо време врвовите ми стануваат бели, ко изгорени. Знам, тоа е затоа што ја пеглам често но што да правам кога сум неиспеглана ми е ептен никаква косата...? Да ставам некоја маска за коса, спреј некој за горење или било што сл.? Препорачајте нешто.
Не се секирај. Можно е тоа да ти е само период, од времето да ти е, или пак од шемпонот да не ти е многу јак... Мој совет е да го смениш прво шампонот, да го користиш само тој на Бекутан, и да не ставаш маски, регенератори или било што некое време. Позз