Денес прв пат решив да земам пена за локни (Taft) јас сум земала црна (што воопшто не пишува дека е за локни) од после сконтав дека ваљда требаше розева,но ајде видов видеа дека може и со црна па пробав ама ми ја здви косата.. дали вие сте правеле локни со таа пена и дали испаднало добро?
Добар сув шампон за кафена ( шатирана) коса од ДМ. И исто од Дм некои капки било шо за потхранување коса, само да не ја мрси. Иам мрсен корен, суви врвови. Ставам пред миење кокосово, после шампон кондиционер, ама на секој ден пегла
Со таа не сум, ама со розевата Тафт сум пробала, кај мене воопшто ниедна пена не ми е убава за косата и локните. Со години веќе не користам пена. Косата здрвена, локни неоформени, се лепи и пола коса од нив ми пага.
Ако сакаш убави локни, зеди молив и пегла. Вадиш прамен, го моташ околу моливот и поминуваш со пегла. Фигаро и пена се тотално некорисни во споредба со ова горе.
Dali vi se slucuva kosata da vi e splasnata poradi koristenje regenerator? Koga ne koristam mi e suva, koga stavam prviot den mi e prekrasna, a potoa mazna splasnata.
Zdravo.Imam prava kosa nakrsena na nekoi delovi i sekogas kolku i da ja peglam mi stoj peglana nekolku minuti posle sama se nakrsuva,da mi preporacate nekoj proizovod od dm za da stoj ramna,isto mi treba preporaka i za sjaj
Зааштоо луѓе мора сама вака да се прчи косава значи рм ми е права природна ем пеглана на боб фризура е ваквааа
Верувај најмногу е до должината. Оваа должина е најтешка за стилизирање, ептен се витка нанадвор при спиење на пример. Ама можеш да пробаш да ја фенираш кај врвовите навнатре со кружна четка, или да ги фатиш со пегла и да ги свиткаш малку навнатре, па стави малку лак за коса накај врвовите. Колку-толку помага.
Не знам дали темава е соодветна, ама ќе прашам па преместете ако треба. Што е подобро за бранови, значи не класични локни. Фигаро или преса? Или можеби четка? Исклучиво ме интересираат оние што сами ја навртуваат косата. Гледам и преси има што ја виткаат косата, значи не обична преса, знам дека може и со таква ама ич немам фат за тоа. Ме интересира како најлесно, или поедноставно можам да одржувам брановидни прамени.
Јас не сум многу компетентна ама ми се најде слободно време, подразмислив и мислам преса е подобар избор. Со фигарото се прават убави локни а, со преса можеш да ја извиткаш косата уште од коренот...
Не сакам виткана. Пред една недела поприлично доста ја скратив. Сега имам краток боб со батрфлај ефект напред. И особено предните пократки прамени ми се проблем за стилизирање.
Уф што знам, јас имам мало чело но, немам бебешки и шишки воопшто па кога ми треба SOS помош користам накосница/венче и избегавам стилизирање со извори на топлина но, бидејќи ми е долга косата до под раменици ја сушам со фен. А, во твојов случај само освен со шишање не можам да се сетам на ништо друго. И бтв. најчесто ја носам во репче врзана со стегач. Кога сум излезена и кога спортувам ја пуштам за да ми се проветри.позз секое добро
Цело време бев со собрана и венчиња. Решив малку да ја одморам главата цело време стегната, ја скратив и сеа да научам некоја финта за одржување оти кратка ми е да се собере.