1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    А која е разликата дали ке ги ставаш пред или после пеглање? :D

2. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ^ Па наједноставно објаснето, ако ги ставиш пред пеглање од косата ќе добиеш ефект на пржени компирчиња :D

3. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.788
    Јас мислам дека се ставаат за да ја заштитат косата.
    Ги измазнува сувите врвови и ја храни кожата. Помага при контрола на наелектризираноста и ја остава косата мека, свиленкаста и сјајна.
    Внесете неколку капки на мокра или сува коса.

Вака пишува во упатството, така да може пред пеглање, сигурни ти нема да ја пеглаш косата водена, а и ова не е масло за коса за да ја "испржи", туку силиконски капки. :)

4. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    И тие се мрсни, затоа така „објаснив“.
    Праша која е разликата и со една реченица е се објаснето. Ако се нанесуваат токму пред пеглање се добива ефектот кој го напишав. Друго е доколку се нанесе одредено време пред пеглање, односно се почека одредено време пред да се третира косата со жештина.

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    1.512
    капките се ставаат после пеглање, затоа што прашав фризерка лично... инаку пред да дознаам јас ставав пред пеглање зашто мислев исто, да ја заштитам... [а јас знам дека силиконските капки се користат за да се спречи цветањето на врвовите, ама според мене не може да се спречи туку да го yспори..] инаку немаше ефект на пржени компирчичи :lol: ама веројатно постепено се оштетува влакното не знам... :D

инаку јас сакав да прашам која е разликата помеѓу бланш и хидроген, или нема разлика?! :^)
    затоа што сакав да си ја осветлам косата, ама една или две нијанси, и да изгледа природно... :?:

6. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Бланшот ја избелува косата, односно ја вади природната боја на косата и секако прилично многу ја оштетува.
    Хидрогенот (во областа на косата :D ) најчесто се користи како разредуваш на фарбите. Ако косата ти е смеѓа, можеби ќе можеш да добиеш нијанса или две посветла во зависност од тоа колку ќе ја дpжиш. Ако ти е потемна ќе имаш ефект на прегорена коса. Во секој случај не ти препорачувам да експериментираш. Подобро исфарбај се нијанса посветло отколку да ризикуваш.

P.S. Околку прашувањeто на фризерка, сeга имаат отворено фризерски салони на секој чекор, а ниту третина од нив не ги бидува толку колку што се фалени преку нивната платена реклама. Затоа, не мора да значи дека ако фризерка ти кажала дека токму така ќе е. Just saying ;)

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  7. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.197
    Допаѓања:
    4.885
    Како се прави таа маска од пантенол, ад капки и шампон од коприва? И за што точно користи таа?
    Ве молам ако го знае некој рецептот и намената нека пише.
    Јас имам многу сува коса и многу бавно ми расне.Поздрав!

8. dejana2

dejana2 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    38

Сите состојки се мешаат и со така добиениот шампон си ја миеш косата. Е сега подетално совети и искуства девојките пишувале во темата http://forum.femina.mk/kosa/kako-pobrzo-da-mi-raste-kosata-t406/. Прочитај си ја.

9. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    Од овој Тафт има 3 варијанти-црно со жолто,црно со црвено и црно со виолетово...мене ми треба за зацврстување,екстра да држи...кој да го земам според вас?

10. Imini

Imini Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    27
    ги има ли овие во македонија?

Прикачени фајлови:

11. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    10.517
    Првото не , а второто да .

12. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Го има ли кај нас ? :sweat:

13. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    10.517
    Не , освен преку нет да го нарачаш.

14. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Од каде би можела да го нарачам?

15. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    10.517
    Незнам да ти кажам
    немам нарачувано од нет.Можеш кокосово масло да си купиш и тоа е добро за косата.

16. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
    За жал не.. Јас многу би сакала оваа масло да го пробам или било кој друг производ од оваа линија ..

17. lejlamkd

lejlamkd Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Здраво , имам едно прашање до вас , дали некој знае од каде да го најдам шампонов против првут од авон

истиот е заменет во каталозите од авон со новиот [​IMG] , ги контактирав во авон на фб , ми рекоја дека некој производи се ребрендирани , али новиот шампон воопшто не ми пасува на косата , ми ја прави тенка , слаба , и ми паѓа . ај дајте предлог за шампон за кадрава коса , што ја прави цврста и без првут , Поздрав

18. Imini

Imini Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    27
    знае ли некој да ми препорача ефективно и убаво средство за заштита на косата од горење кое не ја лепи косата и не ја мрси?
    јас имам едно од авон розево ама косата ми ја прави како слама, многу е крута од него.. :)

19. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Кога ја пеглам косата секогаш врвовите ми се прават бели, ко изгорени и ми изгледа ко цела година да не ми е стрижена. . Ставав силиконски капки( нормална количина и на врвовите само) но многу ми ја мрсат косава, откако ке ја измијам другиот ден ми е веке многу мрсна. А да прекинам да ја пеглам неможам, ептен ми е никаква. Да ми препорачате нешто друго, некое средство ?

20. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    A да ги пробаше силиконските капки од Авон ? Поскапи се ама косата изгледа супер после пеглање, а и брзо не се мрси , барем мојата .

Кул , колку пари е ова кокосово масло? :)