^ Па наједноставно објаснето, ако ги ставиш пред пеглање од косата ќе добиеш ефект на пржени компирчиња
Јас мислам дека се ставаат за да ја заштитат косата. Ги измазнува сувите врвови и ја храни кожата. Помага при контрола на наелектризираноста и ја остава косата мека, свиленкаста и сјајна. Внесете неколку капки на мокра или сува коса. Вака пишува во упатството, така да може пред пеглање, сигурни ти нема да ја пеглаш косата водена, а и ова не е масло за коса за да ја "испржи", туку силиконски капки.
И тие се мрсни, затоа така „објаснив“. Праша која е разликата и со една реченица е се објаснето. Ако се нанесуваат токму пред пеглање се добива ефектот кој го напишав. Друго е доколку се нанесе одредено време пред пеглање, односно се почека одредено време пред да се третира косата со жештина.
капките се ставаат после пеглање, затоа што прашав фризерка лично... инаку пред да дознаам јас ставав пред пеглање зашто мислев исто, да ја заштитам... [а јас знам дека силиконските капки се користат за да се спречи цветањето на врвовите, ама според мене не може да се спречи туку да го yспори..] инаку немаше ефект на пржени компирчичи ама веројатно постепено се оштетува влакното не знам... инаку јас сакав да прашам која е разликата помеѓу бланш и хидроген, или нема разлика?! затоа што сакав да си ја осветлам косата, ама една или две нијанси, и да изгледа природно...
Бланшот ја избелува косата, односно ја вади природната боја на косата и секако прилично многу ја оштетува. Хидрогенот (во областа на косата ) најчесто се користи како разредуваш на фарбите. Ако косата ти е смеѓа, можеби ќе можеш да добиеш нијанса или две посветла во зависност од тоа колку ќе ја дpжиш. Ако ти е потемна ќе имаш ефект на прегорена коса. Во секој случај не ти препорачувам да експериментираш. Подобро исфарбај се нијанса посветло отколку да ризикуваш. P.S. Околку прашувањeто на фризерка, сeга имаат отворено фризерски салони на секој чекор, а ниту третина од нив не ги бидува толку колку што се фалени преку нивната платена реклама. Затоа, не мора да значи дека ако фризерка ти кажала дека токму така ќе е. Just saying
Како се прави таа маска од пантенол, ад капки и шампон од коприва? И за што точно користи таа? Ве молам ако го знае некој рецептот и намената нека пише. Јас имам многу сува коса и многу бавно ми расне.Поздрав!
Сите состојки се мешаат и со така добиениот шампон си ја миеш косата. Е сега подетално совети и искуства девојките пишувале во темата http://forum.femina.mk/kosa/kako-pobrzo-da-mi-raste-kosata-t406/. Прочитај си ја.
Од овој Тафт има 3 варијанти-црно со жолто,црно со црвено и црно со виолетово...мене ми треба за зацврстување,екстра да држи...кој да го земам според вас?
Незнам да ти кажам немам нарачувано од нет.Можеш кокосово масло да си купиш и тоа е добро за косата. Спојлер
Здраво , имам едно прашање до вас , дали некој знае од каде да го најдам шампонов против првут од авон истиот е заменет во каталозите од авон со новиот , ги контактирав во авон на фб , ми рекоја дека некој производи се ребрендирани , али новиот шампон воопшто не ми пасува на косата , ми ја прави тенка , слаба , и ми паѓа . ај дајте предлог за шампон за кадрава коса , што ја прави цврста и без првут , Поздрав
знае ли некој да ми препорача ефективно и убаво средство за заштита на косата од горење кое не ја лепи косата и не ја мрси? јас имам едно од авон розево ама косата ми ја прави како слама, многу е крута од него..
Кога ја пеглам косата секогаш врвовите ми се прават бели, ко изгорени и ми изгледа ко цела година да не ми е стрижена. . Ставав силиконски капки( нормална количина и на врвовите само) но многу ми ја мрсат косава, откако ке ја измијам другиот ден ми е веке многу мрсна. А да прекинам да ја пеглам неможам, ептен ми е никаква. Да ми препорачате нешто друго, некое средство ?
A да ги пробаше силиконските капки од Авон ? Поскапи се ама косата изгледа супер после пеглање, а и брзо не се мрси , барем мојата . Кул , колку пари е ова кокосово масло?