Тоа е друго доколку е генетика. Накај 40 коа идеш старееш, признале или не Ти млада си бе, шо се замараш
Devojki aj pomos nekoj sampon za kosata ne tretirana mi e prirodna imam 20 god..nemozam da si pogodam sampon nekoj mi ja mrsat,susat sozdavat prvut..nekoj priroden predlozete nekoj
Nemam problem so prvut,tuku samponite sto se kako alverde balea tie mi stvaraat imale nekoja hemija vo niv i od toa Inaku mi e normalna kosata
Алверде ти се природни шампони, нема во нив хемија како некои други. Иако немаш првут тој е добар за коса што се масти барем на мене. Други од кои сум задоволна е на Др.Конопка (тој со рузмарин)
Пробај го овој на Балеа, мене ептен ми се погоди веќе неколку месеци го користам. Пишува дека е за мрсна коса, и ми ја прави ко посвежа.
Ќе треба многу да се замараш, да ја негуваш. Бланширана коса посебна нега бара, иначе се оштетува ептен. Јас се имав направено пред четири/ пет години. На почеток беше преубава, после почна да се оштетува зашто искрено не ми се замараше, си ја вратив природната боја. Конкретно со фигарото немам искуство, ама се што сум користела од Филипс било супер, и фенот и пеглата, и други апарати. Би требало и фигарото да е добро.
Девојки препорачајте добро фигаро или нешто за вртена коса? Фигаро од средно наваму не сум имала, косата ја вртам обично со плетенки ама поубаво испаѓа со чорапи. Само невозможно е да се спие со нив на главата.
Ваква бев еднаш и никогаш веќе, вака изгледаше само 1 недела после ужас Нема врска какви продукти користиш јас имав 101 ништо не помага, прво ни свети Петар не можи да спречи косата да ти се општети кога еднаш ќе ставиш бланш ако ти вели фризерката демек користи некои магични фарби те лажи, јас ја правев кај најдобриот фризер во Мк и отворено ми кажа што следи. После да знаеш како што ти реков само една недела ќе ти изгледа вака оти вода+сонце+фен+пегли/преси ќе ја ожолтат, оваа сива нијанса нема да ја имаш долго дури и да користиш силвер шампони што ти не. Мораш на корекции постојано и со тоа уште поќе метла. Плус дс ти напоменам ја имав ваква во периодот кога имав најздраво и најцврсто влакно, должината ми беше скоро до задникот, на крај морав да ја истрижам боб за да останам барем со коса на главава
Зависи кој ќе те прави и што ќе користи и како ќе ја одржуваш дома после Мене никогаш не ми пожолтел бланш на шатирано, иста е бојата проблем е што косата станува сува и оштетена
Исто и јас немав проблем никогаш со жолта коса. Јас ја бланширав секој месец корен. Само проблемот е што по некое време станува ко слама
Косата на ќерка ми (6години) многу и се разлетува. Секогаш ја носи врзана во долго репче,фатена горе на врвот од главата. Има многу 'бебешки' влакна и цело време и стојат разбушавени. Користиме спреј на Лореал за расчешлување на косата,затоа што многу тешко и се расчешлува. Што да користиме за тие влакна? Препорачајте ми некој спреј,восок,гел што е ефикасен...не сака венчиња а и немаат некој ефект.
Како до убав сјај на косата? Сакам да го имам оној сјај како фарбана коса или тазе излезена од салон. Кои производи се наменети за тоа? Што користите вие?