1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. AlmaOculta

AlmaOculta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2026
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    733
    После миење, ставам на дланка 3-4 капки, и ги распостранувам низ врвовите на косата, низ прамени, додека е влажна косата

2. Aquanalia

Aquanalia Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    148
    Дали можеш да ми кажеш каков шампон користиш?:)
    Го имам истиот проблем и салам да го пробам ова со маските..

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.854
    Допаѓања:
    83.204
    Balea MED ultra sensitive го користам, нежен состав има и супер ми е за често миење на косата. Кога ставам масла на скалпот, се мијам со Аlverde со кофеин, затоа што поубаво ги измива маслата, појак е од Балеа. Еднаш месечно се мијам со класичен шампон со SLS, за да се исчисти скалпот и влакното од build up. Крадам од шампонот на маж ми, најчесто некој од Афродита оние од литро, или Илирија бреза, коприва, нешто такво.

На Aquanalia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Aquanalia

Aquanalia Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    148
    Фала ти многу.. Го зедов јас од Алверде ултра сензитив па ќе видиме како ќе се покаже

5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.405
    Допаѓања:
    33.786
    Јас имам масен скалп, а тенка хемиски третирана коса што е сува и склона кон расцветување и кршливост.
    Од неодамна си најдов соодветна комбинација, барем засега ми е топ погодена. Шампон гарниер од алое вера, ептен ми ја хидрира косата и не ми се масти брзо, а во исто време не ми ги пресушува врвовите, две миења маска за коса од гарниер фруктис со кива и ментол (наменета за сува коса со масен скалп) и едно миење гарниер фруктис со масло од марула и кератин (потешка е, помалку време ја чувам, полесно ми ја масти косата). После миење на влажна коса нанесувам крем исто на гарниер со алое (има глицерин во составот и стварно убаво ја хидрира косата) и после сушење со фен на врвовите нанесувам балеа плекс серум.
    Еднаш на две-три недели пред миење ставам пилинг со аха на балеа.

@Mishela дали сметаш дека треба да вметнам уште една маска за коса?
    Јас ова сама си го изведив од тоа што читав на страната на златокоса, ама не сум сигурна дали ми треба нешто плус? :?:

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.854
    Допаѓања:
    83.204
    Ми личи дека ти е сосем доволно ова што го имаш во рутината.
    Ептен ако некогаш ти се експериментира, можеш да и дадеш шанса на Garnier hair food со папаја, да видиш како би можела да ја вклопиш и како ќе реагира влакното. Добар емолиент е, поточно измеѓу некаде на средина помеѓу "тешка" и лесна, ама ќе треба малку проба-грешка за да видиш каков ефект ќе даде после сушење со фен. Јас после маскава ставам само спреј за расчешлување, а после сушење со фен, од истото Балеа масло што го користиш. Не ми е сплескана или мрсна косата, ама треба да се види како би реагирало влакно што природно е посклоно кон често мрсење. Ова ако некогаш ти се пробува нешто ново, инаку според мене сосем доволно е вака како што ти е пишано.

На IRBBB и Didajo им се допаѓа ова.