1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. CandyM

CandyM Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    39
    Хелп (fingers) Имам корузи во главата, не цело време но околу челото и на долниот дел кај вратот знаат да ми се појават. Ве молам доколку некоја има сличен проблем да ми каже што можам да пробам да користам, вода пијам многу, не е од течности сигурно :lol:

На LibreGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    4.261
    Допаѓања:
    6.814
    Што е тоа

3. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    2.748
    Како мислиш? Се лупиш или?

4. CandyM

CandyM Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    39
    Да

5. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    2.748
    И јас го имав истиот проблем, ама јас изгорев на море и затоа се лупам целата. Не знам кај тебе која е причината, ама за секој случај иди до аптека и побарај им да ти дадат нешто.

Мене ми помогна арганово масло, ама гледај да не е парфимирано, без мирис треба да биде. Можеш и кокосово ама не ставај многу, само 3 до 5 капки на местото кај што се лупиш и полека протриј со прсти и остави да делува некое време, саат време поседи така и после измиј ја косата со некој благ шампон. Ако си изгорена од сонце, користи и некој чист алое вера гел да ти ја смири и хидрира изгорената кожа.

На LibreGirl и CandyM им се допаѓа ова.
  6. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.909
    Допаѓања:
    2.257
    немојте грундинг, јас ја имав таа ротирачката со 4 глави, не помина ни година откако ја земав ми се запали :worried: поарно филипс

На LibreGirl и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  7. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    5.706
    Да споделам на некој можеби ќе му се најде моето искуство како корисно.

По подолго лежење (во болница) без да си пружам адекватна нега на косата добив туфки замостени. Како чворови заплеткани. Не можев никако да отплеткам и да се исчешлам. Мислев ножиците, друго чаре нема. Се јавив на фризер, ми рече да одам да видиме. Сакаше ножиците да ми ги удри на степен да ме шиша. Ама некако огромен степен тоа ми доаѓаше. Станав од стол и реков дека сакам прво да размислам, да видам повеќе можни фризури. Од таму одма кај друг фризер влегов и се молев да ме спаси некако. Се изнасмеа фризерката и рече дека нема потреба од ножици. Три часа седев во салонот значи ме среди и требаше само 2-3 цм израмнување на крај.
    Ме среди со голема количина на производи за коса како масла, регенератор и маска. Потоа третмани за хидратација и омекнување. Брендови кои ги користеше беа Cotril, La Gomme, AlfaParf.
    Значи со регенераторите и маските лежев а она отплеткуваше рачно, па со посебен чешел како боцки за отплеткување, па со широк чешел и се така додека не го отплетка и последниот чвор.

На LibreGirl и Panda00 им се допаѓа ова.
  8. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    2.748
    Кај се продава тој чешел, знаеш? И мене некогаш страшно многу ми се плетка, саат време ми треба да ја отплеткам.. добро би ми дошло такво нешто.

На DarkStormm и LibreGirl им се допаѓа ова.
  9. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    5.706
    Јас немам таков. Ама го загледав, беше виолетов и пишуваше TangleAttack. Побарав на интернет и на Реддит читав дека го има во Англија во продавниците Hairspray и биле ефтини. Ама јас таму не сум одела. Може следен пат да ја прашам фризерката од каде може да се купи.

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.