^ Поима немам ни од кај е, ни колку е, го најдов у фиоката со милион неискористена козметика, или мајка ми го земала или јас ама сме го забораиле. Го има знам секаде, у Космо, Дм, Веро. Во Веро центар има промоција на прозводи на Лореал, провери и ова може е, баш гледав шампоните се по некој 20тина денари поефтини. Ако го има у Зегин сигурно е најефтино, прашај си. Значи може и така и така да се користи, и пред шампон и после шампон, убаво, убаво. Гледам доста густо е, ќе пробам прво да го измивам, да не ми остане мрсна косата.
Ако не се мие, не го измивај. Таквите производи се создадени за да не се мијат и не ја мрсат косата. Знам бидејќи имам масло за кератинска терапија што не се мие, се става и на влажна и на сува коса, премногу е мрсно и густо, па не ми ја мрси косата.
Hipster жено, не се мие тоа, ќе се искашкаш. Ова ти е се капки, можеш да ги нанесеш на сува и мокра коса, на врвовите. Превентива од испукување и оштетување. Стави малку на врвовите од прстите и нанеси на врвовите. As simple as that.
Има ли некој начин да се зајакне влакното? Мене ми е природно тенко, али можам ли нешто да сторам да го зајакнам/здебелам?
На етикетата што ја постираше даблинфинити пишува before shampoo, па тоа ме асоцираше на тоа дека шампонот иде следен, значи миење Не ме карај Домино, има триста масла, едни се измиваат едни не, не знам од кое е ова. Али катастрофа се етикетиве и објаснувањава, немам друга работа ќе гуглам и ќе замарам луѓе на форум за масло за коса Многу ме нервираат што не објаснуваат, што ги коштало да пишат do not rinse, ништо. Фала сепак, нема да го измивам.
Хипстер и јас така го сватив ова. Ако сакаш да си направиш хранлив третман да го нанесеш во пообилна количина и да оставиш да ти делува неколку часа па да шампонираш. Јас така ги користам сите масла за коса, подлабински навлегува во влакното ако го оставиш неколку часа или ако можеш да преспиеш со него уште поубаво, одколку да ставиш две три капки како замена за силиконски. Ама ова е мултифункционално, и како заштита од топлина пред пеглање/фенирање, како силиконски капки на мокра или сува коса, како третман пред миење.. Само што сигурно е скапо. Ај ако некоја го види низ маркетиве нека пише точна цена, иако се сомневам дека е испод 500 денари.
Ни ја незнам дали е соодветна тема за прашањево,се мислев дали во тие темите за фризури или тука.... Да не знае некоја како може вака да се направи косата?
ако мислиш на бојата, тогаш ова е нешто како лошо офарбано омбре, треба постепено да се осветлуваат нијансите надоле, да нема таков премин. Подобро да ја правиш на фризер и да им побараш омбре фризура, дома не знам колку би било успешно
SunnyGirl2 со помали витлери, потоа испраскана сигурно со многу лак. Само немој да пробуваш со твистери(или како и да се викаат тие сунѓерестите) пошто ќе ти биде косата како два прста во штекер да си ставила
SunnyGirl2 ова е направено со тенко фигаро. Само треба цела вечност за да се навитка вака со фигаро и треба помош од друг за задниот дел бидејќи нема да можеш сама да ги направиш добро па нема да е лошо да имаш до тебе и некоја другарка која има солидно трпение Или подобра опција - фризер и некоја подебела книга Со витлери не може да се добијат идентични локни како овие.
Незнаев каде да го поставам прашањето можда не е згрешено што е во оваа тема.. Ја гледав емисијата Билките на баба Рада, спомена нешто за косата мислам за растење на косата некој рецепт, баш добро не го запамтив ако има некој гледано и ако сака да ми го каже рецептот..поз
Кога ја испеглам, како повеќе време да ми остане права. Ја пеглам ептен прецизно и косата ми е права но после 2 саати пак почнува да ми се прекршува? Како подолго време да ми остане права?
Стрижење на косата на секој 3 месеци макар по малку, и сушење на косата природно. По природно од то нема.
Девојки да ве прашам нешто во врска со маска за коса. Некое време веќе како кога ќе ставам маска, го масирам скалпот со рацете и ја оставам маската две-три минути да дејствува.. но скалпот почнува да ме чеша. Можеби ќе кажете дека е до маската и дека треба да ја сменам, но не е така.. Ова е трета маска која ја користам, различна од другите, а и со претходните ми беше така .. до што ли е ? Дали некој знае ? Дали вам ви се случува или случило така ? ..