Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    ^ Поима немам ни од кај е, ни колку е, го најдов у фиоката со милион неискористена козметика, или мајка ми го земала или јас ама сме го забораиле.
    Го има знам секаде, у Космо, Дм, Веро.
    Во Веро центар има промоција на прозводи на Лореал, провери и ова може е, баш гледав шампоните се по некој 20тина денари поефтини.
    Ако го има у Зегин сигурно е најефтино, прашај си.

Значи може и така и така да се користи, и пред шампон и после шампон, убаво, убаво.
    Гледам доста густо е, ќе пробам прво да го измивам, да не ми остане мрсна косата.

2. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Ако не се мие, не го измивај. Таквите производи се создадени за да не се мијат и не ја мрсат косата. Знам бидејќи имам масло за кератинска терапија што не се мие, се става и на влажна и на сува коса, премногу е мрсно и густо, па не ми ја мрси косата. :)

3. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Hipster жено, не се мие тоа, ќе се искашкаш. :D
    Ова ти е се капки, можеш да ги нанесеш на сува и мокра коса, на врвовите. Превентива од испукување и оштетување. Стави малку на врвовите од прстите и нанеси на врвовите. As simple as that. :)

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    Има ли некој начин да се зајакне влакното? Мене ми е природно тенко, али можам ли нешто да сторам да го зајакнам/здебелам? :?:

5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    На етикетата што ја постираше даблинфинити пишува before shampoo, па тоа ме асоцираше на тоа дека шампонот иде следен, значи миење :D
    Не ме карај Домино, има триста масла, едни се измиваат едни не, не знам од кое е ова.
    Али катастрофа се етикетиве и објаснувањава, немам друга работа ќе гуглам и ќе замарам луѓе на форум за масло за коса |( Многу ме нервираат што не објаснуваат, што ги коштало да пишат do not rinse, ништо.
    Фала сепак, нема да го измивам.

6. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    8.502
    Хипстер и јас така го сватив ова.
    Ако сакаш да си направиш хранлив третман да го нанесеш во пообилна количина и да оставиш да ти делува неколку часа па да шампонираш.
    Јас така ги користам сите масла за коса, подлабински навлегува во влакното ако го оставиш неколку часа или ако можеш да преспиеш со него уште поубаво, одколку да ставиш две три капки како замена за силиконски.

Ама ова е мултифункционално, и како заштита од топлина пред пеглање/фенирање, како силиконски капки на мокра или сува коса, како третман пред миење.. Само што сигурно е скапо.

Ај ако некоја го види низ маркетиве нека пише точна цена, иако се сомневам дека е испод 500 денари.

На Candice.S и Hipster им се допаѓа ова.
  7. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517
    ^ Во ДМ беше околу 550, прескапо за мој џеб, преубаво (би било) за мојата коса :D

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Gossip-girl96

Gossip-girl96 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    81
    Прашањево не е баш за во темава ама..
    Знае некој колку е шишање во диор(автокоманда) ? :)

9. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Ни ја незнам дали е соодветна тема за прашањево,се мислев дали во тие темите за фризури или тука....
    Да не знае некоја како може вака да се направи косата? :angel:

10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.199
    ако мислиш на бојата, тогаш ова е нешто како лошо офарбано омбре, треба постепено да се осветлуваат нијансите надоле, да нема таков премин. Подобро да ја правиш на фризер и да им побараш омбре фризура, дома не знам колку би било успешно :)

11. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Aбе мене ми е ваква бојата,само што и горе ми е малце посветла од ова,туку ваква виткана некако :D

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.529
    Допаѓања:
    5.887
    знае некој како е направена оваа коса вака?? :inlove:

Прикачени фајлови:

13. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.199
    SunnyGirl2 со помали витлери, потоа испраскана сигурно со многу лак. Само немој да пробуваш со твистери(или како и да се викаат тие сунѓерестите) пошто ќе ти биде косата како два прста во штекер да си ставила :)

14. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    SunnyGirl2 ова е направено со тенко фигаро. Само треба цела вечност за да се навитка вака со фигаро и треба помош од друг за задниот дел бидејќи нема да можеш сама да ги направиш добро па нема да е лошо да имаш до тебе и некоја другарка која има солидно трпение :D
    Или подобра опција - фризер и некоја подебела книга :D
    Со витлери не може да се добијат идентични локни како овие.

15. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.036
    Допаѓања:
    10.588
    Вака може да се направи и со фолија пред 2 години се направив :lol: не бев лоша . :D

16. stoilovat

stoilovat Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9
    Незнаев каде да го поставам прашањето можда не е згрешено што е во оваа тема..
    Ја гледав емисијата Билките на баба Рада, спомена нешто за косата мислам за растење на косата некој рецепт, баш добро не го запамтив ако има некој гледано и ако сака да ми го каже рецептот..поз

17. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Кога ја испеглам, како повеќе време да ми остане права.
    Ја пеглам ептен прецизно и косата ми е права но после 2 саати пак почнува да ми се прекршува?
    Како подолго време да ми остане права? :rofl:

18. TamMyyyy

TamMyyyy Нов член

Се зачлени на:
    15 ноември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    А што треба да направам,да косата да ми изгледа по природна?! :) :wasntme:

19. Nobadys.Perfect

Nobadys.Perfect Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    526
    Стрижење на косата на секој 3 месеци макар по малку, и сушење на косата природно. По природно од то нема.

20. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
    Девојки да ве прашам нешто во врска со маска за коса.
    Некое време веќе како кога ќе ставам маска, го масирам скалпот со рацете и ја оставам маската две-три минути да дејствува.. но скалпот почнува да ме чеша.
    Можеби ќе кажете дека е до маската и дека треба да ја сменам, но не е така..
    Ова е трета маска која ја користам, различна од другите, а и со претходните ми беше така .. до што ли е ? Дали некој знае ? Дали вам ви се случува или случило така ? .. :?: