1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Пробај следниот пат да не го масираш скалпот, т.е. не ставај маска таму. Нека биде само на 2/3 од должината на косата. :)

2. ogledalcepp

ogledalcepp Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    сакам дас прашам како се користи кна за фарбанје (бојадисување на коса ) во што и во колку се раствора колку време стои и се за тоа ве молам ако знаете пишете

3. ogledalcepp

ogledalcepp Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    како тоа со фолија си е извиткала јас е имам виткано со крпчина и изгледа како да е природно виткана некој се повиткани некој не со крпчина не треба мн време да стој и не треба да биди косата водена само крпчината се ставаат во вода и се натопуваат ама не мн да бидат водени а како е со фолија објасни ми

4. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    10.518
    Па нз како да ти објаснам .Сечеш поголемо парче од фолијата и го виткаш па после го виткаш на косата исто како со крпчиња што правиш па после крајовите од фолијата што ти останале цврсто ги превиткуваш заедно.Се надевам ке ме разбереш :lol:

5. elimonkey

elimonkey Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    7
    Да прашам нешо дали има некоја тема за оштетена коса?Или ако нема пишете каков шамппон користите,или сте користеле за оштетена коса?

6. bibb.y

bibb.y Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    355
    Сакам да ја осветлам малце косата со хидроген, дали нешто да ставам во хидрогенот или само да ја поминам со него ? :)

7. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.812
    Допаѓања:
    23.375
    Кога се бањаме,колку пати е доволно да се измие косата со шампон ? :)

8. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Само помини, не ставај ништо друго.

2 пати

9. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    дали знаете нешто како да постигнам волумен, косата кога ќе ми се исуши во коренот ми е сплескана, а надолу како буф? зашто се праи вака, не ми е јасно, и сакам да прашам дали ако на мокра коса ставам малку лак за коса на корените и ја исушам со фен, ќе постигнам волумен?
    зашто ептен глупо изгледа слпесната во корен, надолу како буф..

10. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Јас кога бев последен пат мене фризерката ми рече ако ја миеш косата 2 пати недело по 1 шампон, ако ја миеш 1 недело - 2 пати шампон.

Мене малце ми беше многу 1 недела да не ја мијам со оглед на тоа дека после 3 ден е веќе видливо мрсна, така да си ја мијам по 1 шампон, и немам никаква разлика од тоа кога ставав два пати. Во смисол дека не ми е измиена добро или слично.

Сакам да прашам за нијансирање од прилика колку пари земаат?

11. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    377
    Мене нешто не ми е јасно во врска со мојава коса, се шишав пред месец дена РАМНО ама не разбирам како може од ништо да ми се промени формата на косата? Значи од никаде ја гледам дека е станата надолу како во шпицови, врвовите не ми се рамни туку баш како да сум ја ретчела намерно во шпицови... имам другарка што така ја шиша и баш како нејзината ми стана по две недели, а јас се шишав рамно... зошто се случува ова, како може туку така формата да ми се промени? :^)

12. doutzen

doutzen Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    158
    дали има некоја финта за исправување на косата без пеглање и фенирање :?:

13. mimz

mimz Нов член

Се зачлени на:
    2 декември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Купив апчиња Пантенол ми рекоја дека расте косата..Има пробано некој? :D

14. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Веројатно е дека ти се кршат влакната, можеби од пеглање или фенирање. А и да не се пеглаш толку често, ако ти се суви влакната и оштетени, се кршат.

15. Eftelija

Eftelija Нов член

Се зачлени на:
    3 декември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Никогаш не сум користела восок за коса! Ве молам кажете ми некои општи работи околу восокот за коса
    пример: -Зошто се користи?
    -Кој е поубав?
    - Што и прави на косата: итн итн....

16. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Ми треба помош бидејќи неможам веќе да ја трпам косата затоа што
    имам ужасен проблем но ми изгледа на нерешлив.
    Имав црна коса но долго ја немав фарбано и ја сменив во црвена. Убаво пробав се да направам како што треба, и не е само во тоа проблемот но веќе долго време имам сува коса без сјај крцка кога ќе ја допрам и фатам убаво, секој ден личи како да не е миена со недели ни сјај има ни се гледа убаво како сум фарбана личи како да сум ставила црвена боја пред 5 месеци :(
    Ниту можам да ја средам само се плетка, земав шампон за сува коса и најдов еден што беше за да не ми паѓа косата и да нема проблеми да не се кубе и собираат влакна на четката но уште бетер како да стана..Што да правам? Ниту можам да ја пораснам ниту сакам да ја кратам. Решение?

17. Ivy18

Ivy18 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    76
    Ставај маска обавезно. Можеш да земеш чичково масло и да го нанесуваш на водена коса како силиконски капки , значи не многу една-две капки, зависи колкава ти е косата. Мене ова ми помогна, имам долга коса и многу суви врвови, посебно сега на ладново уште повеќе ми се суви. :)

18. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    MorbGoth666 Пожелно е да пробаш со чичковото масло.Но,не очекувај голем ефект веднаш,ако ти е премногу сува косата.Ти го препорачувам балзамот на Loreal Total Repair 5.Го користеше една пријателка и имаше добар резултат.После миење на косата користи го спрејот за сува и оштетена коса на Gliss.Нанесувај го од ушите надолу,не на целата коса.Не знам колку ти е оштетена косата,но производите на Loreal не се за потценување и би требало да ти помогне.Доколку го прифатиш мојот совет,пиши за резултатот.Љубопитна сум.Поздравче

19. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Фала ви :* Ќе ставам од маслото и ќе земам и од Loreal. И ќе ви кажам секако :) :*

20. GreenEyedBabe

GreenEyedBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    23
    Девојки исто и јас си ја правев со вакво трио и косата ми беше преубава но сега кога ја измив ми мириса на киселина ко минивал да сум правела ( ко Veet крема) а на изглед ништо не ми е, се избањав си се исчешлав убаво ама осетив мириса, а на изглед исто ми е супер, сјајна мазна ко ништо да не е (чекав да ми се подзасуши за да видам дали сум ја изгорела) ама беше све супер. Сега ставив маска, две јајца маслиново масло и канатарионово масло. КАКО ДА НЕ МИ СМРДИ?! ;( ;( ;(