1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    женски не е баш општо али ај хелп ми аут ако знаете. Како да направам троа поголема пунџа???? Немам вр за фризер :?:

2. mia9184

mia9184 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    296
    http://www.youtube.com/watch?v=EecMZ8wxAFg

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    :* :hug: :hug: фала ти.

4. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    после миење ми се наелектризирува,што да и ставам да не биде таква?

5. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804

Ставај и регенератор или силиконски капки... :)

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.300
    Допаѓања:
    2.582
    Косата природна ми е темно кафеава.Се шатирав и некои прамени ептееен светло плави ми искочија(дали превише бланш ми ставија или многу време стоеше бојата, незнам) и сеа не ми се свиѓа баш.Дали ако и ставам црн или темно кафеав колор шампон ќе потемнат колку толку плавите прамени? или не фаќа на бланширано?

7. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    380
    имав многу густа коса :( сега ми е тенка и многу ми опаѓа, прв пат така, користам шампон пантен, добар ми е ама ја прави косата права какода сум се пеглала од шампонот, ама проблем е што изгледа како да имам 10 влакна на глава :'( ( а исто прв пат почнав да се фарбам летоска, не што сакав него заради белите влакна, и сега паузирав ии цело време ми е во репче) незнам што може да ставам, направам ???? само да ми се врати во нормала а белите влакна што да правам тоа е :(

8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    ^ Ненси, пробај некоја фарба на природна база, без амонијак. Не мора по секоја цена да шеташ со бели влакна, има решение и за тенка и ретка коса. Не мора да значи дека опаѓањето ти е од фарбата, може да има 1000 причини. Стрес, годишно време, малтретирање на косата (константно пеглање, фенирање, истовремено користење на разновидни производи за нега), доење итн.

Имаш фарби без амонијак на Биокап, природни се и ја негуваат косата. Или уште подобро, обрати се на фризер да ти препорача природни препарати за нега и боење. Во однос на шампонот, можеби Пантен не ти одговара. Пробај некој против опаѓање, по можност медицински, како Виши, Фитовал, Рецепт и уште еден совет: доколку користиш многубројни препарати за нега, намали со истите, во смисла што помалку балсами, спрејови, капки, пени, лак и слично. Само регенератор после миење е доволно, косата мора да одмори повремено.

Можеш да си земеш и некој додаток во исхраната, витамини како Б комплекс, Мерц дражеи и слично, кои се одлични за зајакнување на косата :)

На nancyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    380
    фала многу на одговорот, а не паметам кога се пеглав или лак ставив, стварно ја пазам ниту некој капки баш ништо не ставам само шампон, и мајонез понекогаш, значи на природно се друго ништо, ке пробам со таа фарба и некој шампон од аптека. :*

10. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    Девојки ве молам помогнете,неколку пати сум фарбана со црна фарба сега сакам да ја извадам.Дај кажете некоја ефтина варијанта со што да ја извадам фарбава а да не ја оштетам косата?
    Имам бујна средна должина коса и една другарка ми кажа имало нешто 100 ден како фарба се наннесува и ја вади црната фарба. Мене ми треба сигурно 2 пакувања,и само еднаш ли се нанесува ова знае некој нешто друго ? :?:

11. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.300
    Допаѓања:
    2.582
    Се премислив,нема да ставам колор шампон туку мислев на плавите прамени да ставам кафеава фарба,така со фолии да ги направам.Пошто ја нијансирав(не е шатирано,грешно се изразив погоре) и имам и посветли кафени прамени мислите добро ќе дојде ако и плавиве ги направам некоја посветла нијанса на кафеаво?

12. Mjauu

Mjauu Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    78
    Да многу подобро ќе е ако ти е нијансирана во кафеави нијанси,то шатирањето излезе од мода,а и никогаш убо не ми изгледало мене

13. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    161
    Здраво девојки :) Сакам да прашам дали знае некој добро да објасни како правилно се ставаат капки на коса? Ете, јас на пример секогаш откако ќе ја измијам косата, ја оставам да постои околу 10 мин. завиткана во крпа па дури потоа, ги нанесувам капките на врвовите и ВЕДНАШ потоа ја сушам со фен. Но тоа мое сушење е околу 4 минути максимум. Да бидам попрецизна: дали може ВЕДНАШ откако ќе ги нанесам капките да употребам фен на косата ? :) Фала однапред :hai:

14. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    3.984
    Девојки да ве прашам кога ја правите косата со пена претходно треба да ви биде миена ?
    Значи мокра или сува? :)

15. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Може и на мокра и на сува, ама на мокра е поубаво, а ако немаш време барем навлажни ја малце со рацете. :)

На Dennings му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Може зашто да не, капките за коса немаат врска со сушењето со фен. :)

На ElenaRbd му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Капките ќе го заштитат влакното од топлината на фенот, ќе формираат како заштитен слој така да можеш да сушиш кога сакаш :)

На ElenaRbd му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Јас мислам дека ако ги ставаш капките пред да ја сушиш со фен уште повеќе ќе ти се расцветаат врвовите, ти препорачувам после сушењето со фен да ги ставаш :)

19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Грешка си тука, зошто би и расцветале? Еден од бенефитите на капките и спрејовите е што го штитат влакното од оштетување од топлина.

20. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Не сум сигурна, бидејќи од разговор со фризер ми има речено дека за фенирање, поготово пеглање или виткање или било какво вклучување на топлина не е во ред да се ставаат капки пред тоа бидејќи дополнително лошо ќе влијае топлината. Сепак тоа е вид на масло, и додади топлина и резултат е дупло поизгорена и оштетена коса. Мене ова многу логично ми изгледа.

Има посебни спрејчиња за заштита од топлина и најубаво е тие да се користат. :)