Дали некој има користено Хобби? Или користите други маски? Ми рекоа да ставам две, па сакам да прашам..
Девојки не најдов посоодветна тема па овде ке пишам да ми помогнете. Кажете ми како да се справам со бебешките влакна ?? Косата ја пеглам на секое миење (понекогаш ја оставам така, поретко) и секогаш кога ќе ја фатам во репче мора од некоја страна да ми штрчи по некое влакно, независно колку добро ми е испеглана. Вие што користите за да ја смирите косата ?
jagodka.18 кога ми е собрана и ставам восок, црниот од тафт, го користам можеби повеќе од година дена, а кога ми е пуштена немам чаре, само со пеглата ги замазнувам колку можам :/
jagodka18 Ако имаш тенко и меко влакно, восокот ја мрси косата.Пробај со лак за коса.Прсни малку на прст и помини на делот каде што имаш бебешки влакна.откако ќе ја обликуваш косата.Јас најмногу ги имам на патецот и навистина непријатно изгледаат,барем за мене.Но,од друга страна тоа е процес на растење и обновување на влакното кој е неопходно да се одвива.
А може некој да ми каже како се витка косата (како се прават локни) сочекта за фенирање со некои меки влакна?
jagodka.18 можеби ќе ти помогне некој од спрејовите на Gliss. Ако имаш премногу разлетана коса, можеби ќе треба да користиш и лак ама во многу мали количини. И радувај им се на бебешките влакна. Тоа значи дека косата ти е здрава со природен процес на обновување.
Јас ги користам редовно, и преубави се. Препорачувам. Квалитетот за цената е повеќе од одличен, барем на мојата коса. Измиј ја косата и исуши ја со фен 80%. Потоа наврти ја косата на четката од врвовите до коренот. Додека ја држиш така дувај со фенот со мали паузи. Кога косата ќе ја исушиш тргни ја четката пополека со обратни движења од тоа како ја вртеше нагоре. Усоврши со прсти, испрскај со лак. Подетално овде. http://www.youtube.com/watch?v=98gOgjUKmi0
Здраво феминки,дали некоја го има користено ова? https://encrypted-tbn1.gstatic.com/imag ... pCz5lqzOd_
jagodka.18-Бебешките влакна сите ги имаме,и за нив спас нема. Кога ќе ја пеглаш косата замазни ги и нив колку што можеш.
Прашања (Ве молам за брз одговор) Значи вака девојки утре сум закажана за бланширање ќе ја прам косата од црна во кафеава. Вчера ми дојде менструција, а една другарка ми рече дека ако имам менструација демек бојата не фаќала. Јас првпат слушам за ова и многу, многу не ми се верува дали вие за ова имате слушнато и тие што имат слушнато дали е вистина ? ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ ОТИ УТРЕ СУМ ЗАКАЖАНА ДА ЗНАМ ДАЛИ ДА ПРЕЗАКАЖАМ ИЛИ ДА ОДАМ! ОДНАПРЕД ВИ БЛАГОДАРАМ!
Под влијание на хормоналните промени веројатно нема да фати. Косата и онака ќе ти е доволно изтрауматизирана со бланширањето,со бланширање ( некој нека ме корегира ако не сум во право ) влакното се депигментира трајно. А на прво место зошто прифати со бланш да ја извадиш бојата ? Презакажи и прашај ја фризерката за деколорант или за Колор бифор. Колку долго ја фарбаше косата црна ? Јас мојата ја фарбав 6 години можеби и подолго, па ја извадив фарбата без да ја оштетам косата. Со бланшот многу се оштетува. Разгледај во темата за црвенокоси, таму имам пишано со што мојата фризерка ми ја извади косата, посакуваната боја ја добив истиот ден. Препорачувам да презакажиш и да побараш алтернатива за бланшот.
Душо јас косата ја фарбам 1 година и пол но за жал не ја праев со фарба, туку со кна сигурно знаеш што е тоа и таа е многу тешка за вадење со што се не пробав но не излегва, отидов и во други фризерски салони за да прашам , но никој не се нафаќа затоа што мислеа дека нема да излези бојата, првиот пат каде што бев ми го чуваа бланжот само 20-25 минути и нормално не излезе и ми рекоја дека нема да излези со ништо и да ја растам 2-3 години и така постепено да ја кратам па нема шанси потоа бев ваму каде што закажав и ми кладе два пати по околу 30-40 минути знаете тоа го прави на праменче за проба и излезе бојата црвено кафеава фризерот ми рече нема да излези боја каква што сакам можи да излези само кафеава но прифатив и таква само да се спасам од црната! Немав друго решение ти благодарам за советот! Но за ова не знам што да правам утре сум закажана а му с енемам јавено да презакажам а и утре ми е 3 ден тетками ми рече абе аман глупости и сега немам друго решение освен да одам а сигурно ако на фризерот му ја кажам причината ќе речи како не глупости стварно незнам и јас не знаев за ова стварно!!!
слабо,скоро па ич јас барав спреј немаше,ни стик,ролл он освен дезодоранси што има но не сите... од италија ми имат донесувано какви што не можам да најдам овде
SunnyGirl2 ова е за коса, како пена ако не се лажам. Се става на влажна коса и ги подига корените давајќи волумен. За жал го немам видено низ маркетиве, а ми изгледа доста добро. еве видео со рецензија за производов http://www.youtube.com/watch?v=iUIvpoybGjQ