Женски ми треба помош. Во последно време косата ептен ми се мрси, ако денес ја измијам утре е ко да не сум ја миела 10 дена. Исто и ми е премногу ретка, ми се изгубе волуменот што го имав, а доста ми беше бујна. Дајте чаре некој шампон, маска, спреј препорачајте ми.
^Интензивното мрсење на косата доведува до видливо намалување на волуменот на косата и нејзина проретченост и не ретко може да биде предизвикана од користење на преагресивни шампони,но можно е и поради недостиг на нутритивни елементи. За почеток избегнувај агресивни шампони,можеш да користиш поблаги кои се наменети за често миење на коса,избегнувај употреба на фен,преса,фигаро,силиконски капки и се што би предизвиалко истенчување и унштување на влакното. Мене многу ми помогна внесување на Б комплекс таблети со фолна киселина и пивски квасец.
Девојки ај предложете ми некоја фарба или нешто слично за да не си ја горам косата,и да му ја однесам на фризер да ми направи омбре. Никогаш не сум се фарбала затоа што несакам да ја горам,многу ја негувам косата и ми треба нешто што нема да ми ја изгори и метла да ми ја направи.
Општо да прашам Имам оштетена коса и купив бе комплекс апчиња. Знае некој кога од колку до колку саат да ги пијам и по колку и дали пред оброк.
Девојки, знае ли некоја некаков спреј против електрицитет? Од што ја пеглам и од јакните ептен ми се прави цела ми е разлетана
Дами,госпоѓи,госпоѓици и сите што се чувствуваат така Ми треба видео за ваква фризура (со фигаро,преса,витлери)
Не знам дали прашањево ми е на место,ама би сакала да ми помогнете,во дилема сум. Во последниве неколку дена многу размислувам за шишање на косава.Сакам вака некако слично да ја направам,само малку подолга(до раменици),со мал степен. Но ме кочи тоа што мислам дека ќе бидам разочарана,од причина што јас сум висока и имам тркалезно лице па не знам дали ќе ми стои.Освен тоа,косава сега ми е долга и премногу ја сакам,особено кога ќе ја навиткам,но сакам да експериментирам-не сакам монотонија.Знам кога бев помала негде на 7 години ја ишишав косата во боб фризура и според сегашното мислење бев грозна. Секако,после скоро 7 години сум сменета во лицето,но пак се соменвам каква ќе бидам. Хелп?
И јас имам тркалезно лице и бев шишана вака, само малце подолго, до раменици баш како што викаш и мене ама ич не ми стоеше, многу бев разочарана и што е најлошо многу тешко ја пораснав (тоа беше од често фарбање и ставање 20490284092 чуда на коса). Сеа зависи од цртите на лицето и убаво е да се експериментира. Додека не пробаш нема да знаеш, само ќе се мислиш .
Ај кога сме веќе кај формите на лицето, јас имам коцкесто (square) лице и планирам да се шишам во блиска иднина. Имам долга коса, и висока сум. Ако имала некоја успех со ваква форма на лице што е задоволна од некоја фризура нека сподели
Не знам дали е за тука прашањево,ама не најдов посоодветна тема. Косата ми е оштетена и расцветана.Не ја шишав мнооооооооогу долго-две години.Воопшто не размислував и мислив дека ако не ја шишам повеке ке ми расте,а напротив,ако ја шишам тогаш ке ми расте.Утре ке одам на фризер,малку да ја пошишам.И ке одам на 2 месеци да ја шишам.Дали ке ми биде тогаш подобра косата,дали ке ми биде сеуште оштетена?
Џабе ти е долгата коса кога е целата расцветана, сува и оштетена. Не мораш на секои два месеци, но барем на 3-4 месеци посетувај фризер, потребно е почесто да се освежува влакното со кратење барем на неколку сантиметри.
Најпрво ослободи се од расцветаните врвови, скрати ја и повеќе ако треба, а потоа крати си ја на секои 3-4 месеци по малку, така ќе си имаш ем долга ем здрава коса
Со што ги смирувате малите разлетани влакна низ косата, не зборам за бебешките, туку за оние што настанале од кинење на влакното при пеглање или нешто слично. Восок, гел, некаква крема можеби?