1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Женски ми треба помош. Во последно време косата ептен ми се мрси, ако денес ја измијам утре е ко да не сум ја миела 10 дена. Исто и ми е премногу ретка, ми се изгубе волуменот што го имав, а доста ми беше бујна. Дајте чаре некој шампон, маска, спреј препорачајте ми.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.903
    ^Интензивното мрсење на косата доведува до видливо намалување на волуменот на косата и нејзина проретченост и не ретко може да биде предизвикана од користење на преагресивни шампони,но можно е и поради недостиг на нутритивни елементи.
    За почеток избегнувај агресивни шампони,можеш да користиш поблаги кои се наменети за често миење на коса,избегнувај употреба на фен,преса,фигаро,силиконски капки и се што би предизвиалко истенчување и унштување на влакното.
    Мене многу ми помогна внесување на Б комплекс таблети со фолна киселина и пивски квасец.

На ilipili му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Девојки ај предложете ми некоја фарба или нешто слично за да не си ја горам косата,и да му ја однесам на фризер да ми направи омбре. Никогаш не сум се фарбала затоа што несакам да ја горам,многу ја негувам косата и ми треба нешто што нема да ми ја изгори и метла да ми ја направи. :rofl:

4. osmatetratka

osmatetratka Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    11
    Општо да прашам

Имам оштетена коса и купив бе комплекс апчиња. Знае некој кога од колку до колку саат да ги пијам и по колку и дали пред оброк.

5. Gossip-girl96

Gossip-girl96 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    81
    Девојки, знае ли некоја некаков спреј против електрицитет? Од што ја пеглам и од јакните ептен ми се прави цела ми е разлетана :doh:

6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011
    Најубаво прво консултирај се со фризерот каде што планираш да одиш, он ќе ти препорача некоја фарба.

7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Gliss спреј имаат ваков мислам, само не знам точно кој е за да не ти лета косата :)

8. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.090
    Најдобро пред спиење.

9. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    5.887
    Дами,госпоѓи,госпоѓици и сите што се чувствуваат така ;)

Ми треба видео за ваква фризура
    (со фигаро,преса,витлери)

Прикачени фајлови:

10. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Не знам дали прашањево ми е на место,ама би сакала да ми помогнете,во дилема сум.
    Во последниве неколку дена многу размислувам за шишање на косава.Сакам вака некако слично да ја направам,само малку подолга(до раменици),со мал степен.
    Но ме кочи тоа што мислам дека ќе бидам разочарана,од причина што јас сум висока и имам тркалезно лице па не знам дали ќе ми стои.Освен тоа,косава сега ми е долга и премногу ја сакам,особено кога ќе ја навиткам,но сакам да експериментирам-не сакам монотонија.Знам кога бев помала негде на 7 години ја ишишав косата во боб фризура и според сегашното мислење бев грозна. :D Секако,после скоро 7 години сум сменета во лицето,но пак се соменвам каква ќе бидам.
    Хелп? :lol:

Прикачени фајлови:

11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011
    И јас имам тркалезно лице и бев шишана вака, само малце подолго, до раменици баш како што викаш и мене ама ич не ми стоеше, многу бев разочарана и што е најлошо многу тешко ја пораснав (тоа беше од често фарбање и ставање 20490284092 чуда на коса).
    Сеа зависи од цртите на лицето и убаво е да се експериментира. Додека не пробаш нема да знаеш, само ќе се мислиш :D .

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Ај кога сме веќе кај формите на лицето, јас имам коцкесто (square) лице и планирам да се шишам во блиска иднина. Имам долга коса, и висока сум. Ако имала некоја успех со ваква форма на лице што е задоволна од некоја фризура нека сподели :)

13. Bile15

Bile15 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    38
    Не знам дали е за тука прашањево,ама не најдов посоодветна тема.
    Косата ми е оштетена и расцветана.Не ја шишав мнооооооооогу долго-две години.Воопшто не размислував и мислив дека ако не ја шишам повеке ке ми расте,а напротив,ако ја шишам тогаш ке ми расте.Утре ке одам на фризер,малку да ја пошишам.И ке одам на 2 месеци да ја шишам.Дали ке ми биде тогаш подобра косата,дали ке ми биде сеуште оштетена?

14. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Џабе ти е долгата коса кога е целата расцветана, сува и оштетена.
    Не мораш на секои два месеци, но барем на 3-4 месеци посетувај фризер, потребно е почесто да се освежува влакното со кратење барем на неколку сантиметри. ;)

На Bile15 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.473
    Најпрво ослободи се од расцветаните врвови, скрати ја и повеќе ако треба, а потоа крати си ја на секои 3-4 месеци по малку, така ќе си имаш ем долга ем здрава коса :)

На Bile15 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Со што ги смирувате малите разлетани влакна низ косата, не зборам за бебешките, туку за оние што настанале од кинење на влакното при пеглање или нешто слично. Восок, гел, некаква крема можеби? :?:

17. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    ^^^ Другарка ми користи лак додека јас не им се замарам многу - многу :)

На passion.for.fashion му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Со силиконски капки некако се доведуваат во ред, и тоа овие баш!

Прикачени фајлови:

• chica maro.jpg
      chica maro.jpg
      Големина на фајлот:
      23,4 KB
      Прегледи:
      220
    На passion.for.fashion му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mrs.Carter

Mrs.Carter Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    111
    Која од вас има најдобри резултати од овие рецептиве што ги пишуваат за побрз раст на косата?

20. icona.pop

icona.pop Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
    Кај најде фолна киселина ?