1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. ivchee.ivche

ivchee.ivche Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    42
    Да ве прашам значи имам премногу остра коса, т.е. крута што се и немам ставено несака да ми омекне, ај батали тоа ама и ич не ми расне :doh:
    Има некое решение? :)

2. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Сплети плетенка нема толку да е крута мислам...

3. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    'користи шампон наменет за растење на коса а за да ти биде мека користи conditioner ..
    пс. има на интернет рецепти за природни маски за коса за да ти биде поздрава и помека можеш да видиш на google и да направиш дома или мојш да си купиш од продавница маска за раст на коса.. јас го имам овај шампон [​IMG] и многу ми е прави косата мека и сјајна без да клавам 30 продукти

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Имам многу густа коса и ја немам шишано од нова година па навака дека сакам да ја пуштам.
    Ама џабе ќе ја пуштам она пак е густа. Е сега прашањето ми е кога ја мијам ми е цела уплеткана и не можам да се справам со неа неможам да ја исчешлам, а башка и ми паѓа а го користам шампонот од лук против опаѓање.
    Што да направам за да ја смалам густината и да не ми паѓа и да не ми се плетка?
    Ми се смачи веќе тегни тегни :sweat:

5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    ^^^ За густината, поразговарај со фризерката која фризура најдобро би одговарала за тој волумен, најверојатно ќе треба ретчење. Исто така, после миење обавезно нанесувај регенератор, многу полесно се чешла откако ќе го нанесеш. Расчешлувањето го олеснуваат и спрејовите за коса, како и силиконските капки :)

6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Мораш да користиш спреј за расчешлување, инаку вака тегнејќи партал ќе ја направиш косата, ќе ја испокинеш на краевите. Би ти го препорачала двофазниот спреј на Syoss, 10 in 1 Essential Wonder Treatment. Чудово е феноменално: ја негува косата и сувите врвови, ја зацврстува (ова ќе ти помогне при опаѓањето), совршено го олеснува расчешлувањето, дава сјај и хидратација, ја обновува косата, и многу важен момент - ја заштитува од топлина, што според мене е ужасно важно. Ич не се сеќавам колку пари беше, одамна го купив (од Рамстор маркетот), ама не е скапо во секој случај.
    Против опаѓање можеш да си земеш шампон за таа намена. Моја препорака е Фитовал (од лично искуство ти го препорачувам - најмногу ми помогна кога страшно ми опадна косата поради преголем стрес). Исто и Алпецин е добар, а Рецепт имаат многу добар лосион против опаѓање што се нанесува на коренот после миењето, на коса просушена со крпа, и не се измива. Инаку, и регенератор или маска се подразбира, во комбинација со шампонот :)

На Tam4yy, simoncelicius и buba4e89 им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Јас си ја носам права и најубава ми е кога ќе ја измијам и исушам ми е права не ми треба пеглање, ама проблемоте што е густа па изгледам како гривата на лавот :lol:
    Е сега таа за густината ми рече маска да си земам, јас користев маска на Belea ама ми се појави првут и не ја користев веќе, се мачев долго време со првутот. И од тогаш не користам маска, а регенератор не сум ставала од мала бидејќи ми ја правеше сува. Спрејовите за коса ми ја мрснат многу ми изгледа како мајонез да сум ставала и ги одбегнувам. А ставам само едно масло од авон тоа мароканското масло од ферги и против горење спрејот тие ми ја прават убава и мека ама ме нервира расчешлувањето и што ми е густа.

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Леле фала, ова ми требаше ќе видам мислам дека и во ДМ го имаше.

9. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.639
    Допаѓања:
    8.492
    Го има во Дм, баш денес бев во тој во Верово, и цената му е 350 денари :)
    Следен ми е на листа за купување.
    Sexybaby86 ако продолжам да те читам и да ги испробувам производиве ќе останам без одмор летово зашо сите пари на козметика ќе ми отидат :D :*

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Сите овие работи не би требало да ти предизвикуваат проблеми доолку ги користиш според упатство.
    Маската единствено може да ти направила првут ако ја нанесуваш на коренот од косата. Таа се користи исклучиво на врвовите, а за оние со подолга коса се нанесува и по должина на косата.
    Не ми е јасно како може регенераторот да ти ја прави сува, кога неговата намена му е токму спротивното. Можеби си користила некој кој не и одговара на твојата коса.
    Од друга страна пак, велиш дека спрејовите ти ја мрсат. Не би требало да ти ја мрсат ако прскаш на влажна коса и ако го избегнуваш коренот.

Обиди се повторно, тоа што пред неколку годни не ти одгоарало можеби сега ќе ти одговара. Пред моево мислење има повеќе препораки. Ако сакаш дополнителни, повторно пиши.

11. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.087
    Допаѓања:
    26.917
    Косата не ми е многу густа ни многу ретка.Но премногу ми се мрсе.И ставам маска за коса ама неќе пак си е мрсна.

12. VictoriaSan

VictoriaSan Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    943
    Не и ставај ништо и не менувај шампони многу често. Една моја школска имаше таков проблем и почна да ја мие косата со обичен шампон ( од бреза мислам дека беше) и за месец ипол и стана супер косата.

13. VictoriaSan

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    943
    Инаку јас незнам што да и правам на мојава коса откако ќе ја измијам. Ја мијам со Хеден Шолдерс за нормална коса од алое. И без разлика дали ја сушам со фен или самата, откако ќе се исуши ми лета на сите страни. Ама буквално на сите . Неможам да ја поднесам веќе. Незнам што да и ставам. Несакам уште одма измиена да и ставам лакови и гелови да ми биде мрсна ама не личи на ништо и стално морам да ја собирам ако одам некаде. Да не знае некој решение ??

14. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    стави капки за коса,така разлетаните влакна ке се смират.

15. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.952
    мила решението ти е обичен шампон од коприва ( оној од 70 денари што е ) ... пошо од него ќе ти е крута косата можеш да користиш и регенератор или спрејот од дм 169 ден што е... практикувај така 3 недели и ќе ги увидиш разликите .... и јас исто така имам ни мн ретка ни мн густа и ми се мрсеше мн ... ова што ти го кажав е сигурно и испробано :*

16. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.952

VictoriaSan пробај со спрејот од дм, доста ја скротува и со капките од авон Moroccan Argan Oil :)

Прикачени фајлови:

• PC140639.jpg
      PC140639.jpg
      Големина на фајлот:
      153,9 KB
      Прегледи:
      99
  17. VictoriaSan

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    943
    Ви благодарам девојки :* :* Сигурно ќе пробам :*

18. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.952
    а да си прашам јас како да го потикнам растот на косава??? .... некаде над гради ми е од секогаш мечтаам да имам долга коса :$ ... пробав со бекутан и б комплекс тргна малку да расте исто и со коприва се мијам ... но сепак сакам да ми кажете секако ако знаете некој совет

19. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.087
    Допаѓања:
    26.917
    Фалаа :*

20. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630

Можеби да го смениш шампонот? Не знам каков тип на коса имаш, ти поднесува друг шампон освен Head&Shoulders? Доколку немаш проблем со првут и осетлива кожа на главата земи си поблаг шампон, нема да ти биде толку крута косата, ќе ти омекне. Во комбинација користи и некоја похидратантна маска и тоа е тоа. Претпоставувам дека имаш сува коса, Head&Shoulders е јак шампон, користи го ако е само неопходно. Поздрав