1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    А зошто мислите на враќање кога не сте ни почнале со мислење за промени. Сите сакате промени, а никој нема смелост. И што ако не ви се „врати“ вашата боја? Башка, не се променува и онаа која допрво ќе порасне, туку само оној дел кој сте го фарбале.

2. Derby

Derby Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    204
    За колку време отприлика растат бебешките влакна? :)

3. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Да си прашам и тука :D

Дали знаете дали за производи за нега на коса кај нас се наплаќа царина? Сакав да ги порачам овие,од Амазон кај фризерката чинат скоро дупло, па ме интересира дали некој има искуства, општо ?

4. elenaleni79

elenaleni79 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17

Прикачени фајлови:

• img slik.jpg
      img slik.jpg
      Големина на фајлот:
      122,5 KB
      Прегледи:
      180
  5. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Кај секој е индивидуално.Тоа зависи од брзината на процесот на обновување на влакното.

6. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Имам црна коса (фарбана) и сакам да ја осветлам.Сакам да и ставам 3 % хидроген и да ја држам неколку саати..Но дали ке осветли?? :?: Го пробал некој ова??

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.511
    Допаѓања:
    106.008

Не,нема да ти се осветли. Јас исто имав црна фарбана коса и пробав бланш со 9% хидроген и сосема малку се осветли и потоа отидпв во еднам парфимерија и ми рекоа дека црна коса се осветлува само со 12% хидроген. И така ставив бланш со 12% хидроген и тогаш се осветли баш како што треба :) ти колку сакаш да ја осветлиш?

На m3a3c3a3 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Абе се фарбам црна неколку години,ама ми здосади и пробав "природно" да ја осветлам со ц витамин и сода (има а нет многу видеа) и успеав ама малку сега ми е како чоколадно кафава ама сакам уште бидејки сакам црвена да се фарбам..
    Идејата за да ја осветлам со хидроген е од овде...
    http://amyboox.blogspot.com/2012/03/hai ... oxide.html
    нз сега со да правам :?:

9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.511
    Допаѓања:
    106.008

Се зависи и од тоа каква црвена сакаш да се фарбаш. Гледам на линкот што си ми го пратила , и се осветлила косата ама не е ипак многу осветлена , ако на таа боја ставиш црвена може само некој сјај да добиеш. Најсигурно ти е да си ставиш 9 или 12% хидроген со бланш , прво на врвовите зашто најтешко осветлуваат па потоа нагоре и кгоа ќе ти осветли ќе се измиеш и потоа дури ќе се исфарбаш :) Јас пред 2 години црвена се фарбав и тоа на фирзер тогаш отидов ми ставија бланш и од кога ми стана жолта косата,ме изми и тогаш ми стави црвена фарба :)

од црна вака по бланшот ми испадна косата :)

10. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Бидејќи ја пеглам косата почесто, врвовите ми изгледаат како расцветани ( а редовно ја кратам косата). Не сакам силиконски капки да ставам оти многу брзо ми се мрси косата од нив. Што друго да ставам??

11. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Врвовите на косата може да расцветуваат и од нередовно стрижење.Пожелно е косата да се скратува на 1,5-2 месеци по 1-2 см особено ако е континуирано изложена на топлина од фен,преса,фигаро и хемиски третман.Наместо силиконски капки пред употреба на преса,нанеси спреј за заштита од топлина.

12. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Пред миење можеш да нанесеш маслиново масло на врвовите, малку да ја ревитализираш косата, после миење да нанесуваш регенератор или маска, пред користење на фен или пегла користи спреј за заштита од топлина ...
    Силиконските капки на каква коса ги нанесуваш? Ако ги ставаш на мокра и само на врвовите, не би требало да ти ја мастат косата.

13. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.087
    Допаѓања:
    26.917
    Имам многу првут пробав и со шампон против првут ништо нејќе :?:

14. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    5.193
    Пробај со Head&sholders шампонот против првут, мене само тој ми е спасот. :)

15. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    10.521
    Ќе ти успее , ама земи 6% хидроген :) .Само биди стрплива :!: .Земи некое празно шишенце со прскалка и прскаја косата пред да се бањаш , постои на сонце 1-2 часа.1 шишенце хидроген од 100 мл ќе ти има за 2 пати .По 3 недели очекувај резултат.Хидрогенот може да го разредиш со вода.;) :)

16. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    Јас кога имав првут си зедов Шаума машки шампон против првут,верувај косата ни П од првут немаше.Ама многу ми се мрсеше. ;(
    Го зедов тој бидејќи несмеам да користам ХендендШолдерс :D Али сума сумарум задоволна бев :rofl: :rofl: :rofl:

На GirlRose му/ѝ се допаѓа ова.
  17. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Сакам да ја забрзам постапката (пукнав за да се исфарбам црвена :lol: ) па планирав да ставам 6% хидроген и да го држам на глава 2-3 саати.. Се надевам ќе ми успее :D
    Сепак ФАЛА :*

18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.511
    Допаѓања:
    106.008

Исто ќе ти биде , и да ставиш 6% хидроген па да го држиш 3 часа и да ставиш 12 % па да го држиш 40-50 мин
    Слушај ме,јас во моиве 10 год фарбање имам сменето 100 пати боја од црна па така да сум искусна. Можеш да заислиш дури на фризер кога бев за да добијам црвена боја, на некои делови црното остана и покрај тоа што ми ставија 12 % хидроген со бланш црното не излегуваше со ништо тие делови морав да ги скратам подоцна зашто наку шарена ќе бев Црна коса многу тешко осветлува , може да добиеш некоја нијанса посветла ама за да ти фати црвената нема шанса. А хидроген без бланш воопшто не осветлува , така да не се надевај. Не сакам да те разочарам ама само сум искрена. Косата како така и 6% и 12 % да ставиш малку ќе се оштети на врвовите па тој дел ќе мора да го скратиш :!: како сакаш,јас ти дадов совет , со среќа па пиши што ќе направиш

19. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    4.555
    Жени црвен сјај од коса како се вади ? Пола ми е со црвен сјај пола е мојата природна ја пуштав до сеа , сакам да ја осветлам за неколку нијанси ама да не ми дречи доле црвено горе светло кафеаво

20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.511
    Допаѓања:
    106.008

Не се вади никако (освен со бланш) :( јас пред две години се фарбав црвена но дека не ми се допаѓаше како ми стои се префарбав црна и пак ми се познаваше тој проклет сјај. Чекав да ми порасне косата па да ги ишишам тие делови